• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Çakmak: Türsab'da yangın sönecek

Çakmak: Türsab'da yangın sönecek
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak “Türk turizmi 18 yıldan beri tutuşmuş ve yangn yeri gibi. Bizler 9 bin seyahat acentesi ile yangını söndürmeye geliyoruz.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
NEVŞEHİR-
TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak Türkiye’yi bir baştan bir başa gezerek yaklaşık 4 bine yakın seyahat acentesinin kapısını çalarak, onlara “bereket sembolü” ve “dikili bir ağacınız olsun. 18 yıllık eziyete son” sembolu diyerek çam fidanı armağan etti.

dedeth1.jpg

dede-emin77.jpg

emin-dede-antalya.jpg

emin-cam1.jpg

emin-cam2.jpg

kapadokya-dede1.jpg

dede-emin11.jpg

Anadolu’da ziyaret ettiği her acentenin derdini dinleyen ve notlar alarak sorunlarını yerinde tespit eden Emin Çakmak “Türk turizmi 18 yıldan beri tutuşmuş ve yangn yeri gibi. Türsab'ı yaktılar. Bizler 9 bin seyahat acentesinin desteğiyle bu yangını söndürmeye geliyoruz. Türsab üyesi seyahat acentelerinin geleceğini ve Türk turizmini düze çıkarmak için geliyoruz Acenteler ve sektör yanıyor, Türsab yönetiminin umurunda bile değil”dedi.

dedeman-erkan6.jpg

dedeman-top1.jpg

emin-dedeman1.jpg

mehmet-gem-dedeman.jpg

emin-dedeman3.jpg

NEVŞEHİR DEDEMAN’DA GENİŞLETİLMİŞ TOPLANTI
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak Dedeman Nevşehir Oteli’nde Türkiye’nin her bölgesinden gelen “Türsab Hepimizin” ekibiyle yapılan genişletilmiş toplantıda ise Anadolu gezilerinde edindiği bilgileri paylaştı. Türsab Hepimizin ekibinin seçime kadar yapacağı çalışmalar planlanırken yeni öneriler tantışıldı ve 7 aralık da göreve geldiklerinde öncelikli çözülecek sorunların çözüm önerileri görüşüldü ve 2016-2017 yılında hayata geçirilecek projeler üzerinde istişare edildi ve görev payalaşımları yapıldı.

emin-cakmak2.20150831180854.jpg

HAYALLERİNİZDEKİ TÜRSAB’I OLUŞTURACAĞIZ

TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak, Nevşehir Dede Efendi Cave Restoran’da Kapadokyalı acentelerle yaptığı toplantıda “Türsab Hepimizin” ekibi olarak acentelerin hayallerindeki Türsab’ı oluşturmak için yola çıktıklarını söyledi. Genel Kurul’a katılmayarak, oy kullanmayaların TÜRSAB’ın yeni yönetiminde çözüm ve hizmet beklemeye hakkı olmadığını ve herkesin oy kullanmaya gelmesi gerektiğini belirten Emin Çakmak “Yeni isimler yeni yüzler ve sektörden başarılı arkadaşlarla birlikteyiz. Bizler sizin için yola çıktık”dedi.
Emin Çakmak, Türsab’ın şimdiki yönetiminin Türk tuzinmine 18 yıl boyunca zaman kaybettirdiğini belirterek “9 bin acente ile elele, kolkola vererek 18 yıldır biriken sorunları çözeceğiz. Acenteler adına kaybettiğimiz zamanı geri alacağız. Türk turizminde varlığı olmayan Türsab’ı yeniden saygın konuma getireceğiz” şeklinde konuştu.

emin-cakmak3.20150831181113.jpg

TÜRSAB’I KORKMADAN ELEŞTİRECEKSİNİZ
TÜRSAB yönetimine geldiklerinde herkesin büyük değişimi göreceğini belirten Emin Çakmak “Yönetimde iken bizleri acımasızca eleştirin. Korkmayın eleştirdiğinizde belgeniz iptal olmayacaktır. Aksine sizlere teşekkür edilecektir. Çünkü sizing eliştirilerinizle Türsab daha kaliteli hale gelecektir. 18 yıldır ne yaptığı belli olmayan Türsab’ın tüm üyelerinin çok değerli fikir ve görüşlerine ihtiyacı vardır. Halen “ben” merkezli olan TÜRSAB sizlerler birlikte “biz” merkezli olarak hepinizi kucaklayan bir Türsab olacaktır. 1618 Sayılı Yasa üyesini cezalandıran değil, üyesinin yanında olan bir yasa olacaktır” dedi.

emin-cakmak4.jpg

TÜRSAB 18 YILDIR HAKETTİĞİ YERDE DEĞİLDİR

Türk turizmini hakettiği yere getirmek için Türsab yönetimin yarattığı kaosa son verileceğini belirten Emin Çakmak şöyle devam etti: “ Türk turizminin değerli kuruluşlarını tek kanun tek çatı altında toplanmasını sağlayarak Türk turizmini düze çıkaracağız. Türk turizminin güçlü kuruluşu Türsab 18 yıldan beri hakettiği yerde değildir. “

emin-gul.jpg

TÜRSAB TÜRK TURİZMİNDE YOKTUR
Emin Çakmak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Anadolu’da gezdiğimiz acentelerin derdi ortak. Türsab turizm sektöründe yoktur. Türsab’ı kamu kuruluşları tanımıyor. Korsan acenteleri engelleyecek denilen 1618 Sayılı Yasadan haberleri bile yok. Sakıntılı acenteler kendilerini kamuya ispat edebilmek için çok zorlanıyorlar. Yurtiçi ve yurtdışı tüm etkinliklerde 9 bin seyahat acentesini temsil etmek üzere yönetime seçilen kişiler yer almıyor. Türsab sadece bir kişinin yönetiminden kurtarılarak Türsab Hepimizin olacaktır. Bundan sonra Türsab’ın kapısı 9 bin üyeye ve turizm sektörünün tüm kuruluşlarına sevgi, barış ve işbirliği içinde açık olacaktır.

emin-cakmak8.20150831181201.jpg

MURAT ÖZGÜÇ: İŞ YAPMAK İÇİN ACENTECİLİK YAPIYORUZ
Toplantıda söz alan Kapadokyalı acentelerden Murat Özgüç, 20 yıllık acente olduğu halde önüne çıkarılan engeller nedeniyle rahatça tatil yapamadığından yakındı. Murat Özgüç “Allah bereket versin kazanıyorum. Ama rahat değilim. Bu kadar yıldır çalışıyorum tatil yapmaya hakim yok mu?” diyerek şunları anlattı
“Kapadokya gibi kültür, tarih ve doğa harikası bir bölgede lüks turizm yapmaya çalışıyoruz. Özel konuklar getiriyoruz. Ama önümüze bürokrası yanında birliğimiz de engeller çıkarıyor. Örneğin Bodrum’a deniz yoluyla Amerika’dan misafir getiriyoruz. Evrak için ıslak imza isteniyor. Turizmde bu gibi sıkıntılar bitmiyor. İş yapmak için acentecilik yapar hale geldik. Nevşehir acentesiyim ve 50 plakalı aracım ile İstanbul’da havalimanından misafirimi alamıyorum. Orası başka burası başka ülke mi? Her yıl kazancımızın yüzde 5 veya 10’unu tanıtıma harcıyoruz ve böyle şeylerdoe takılıp kalıyoruz.”

emin-cakmak6.jpg

Söz alan diğer acenteler ise Kapadokya bölgesinin ortak dertlerini dile getirekek “Bu güne kadar kimse sorunlarımıza eğilmedi. Biz çırpınarak çalışırken, bize sahip çıkması gereken birliğimiz önümüze yeni engeller koydu. Aslında Birlik bizi rahat çalıştırmak ve haklarımızı korumak için vardır. Bölge çok özeldir ve buraya özen gösterilmesi gerekiyor” şeklinde konuştular.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.