• BIST 9524.59
  • Altın 2505.405
  • Dolar 32.5618
  • Euro 34.6475
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 18 °C

Çakmak: Turizm geliri ihracattır

Çakmak: Turizm geliri ihracattır
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak: Turizm sektörü ihracat kapsamında sayılarak, teşviklerden acentelerimize fayda sağlacağız

İSTANBUL- Türsab Genel Kurulu öncesinde acenta ziyaretlerine devam eden Türsab Hepimizin grubu Başkan adayı Emin Çakmak, “Cari açığın büyük bir kısmını kapatan turizm sektörü ihracat kapsamında sayılarak, teşviklerden acentalarımıza fayda sağlacağız”.

Turizm sektörünün ülke ekonomisinde önemli bir kalem olduğunu vurgulayan Çakmak, “Turizm gelirleri ihracat kapsamına alınmasını sağlayarak sağlık ve eğitim turizminde sağladığımız teşviklerden tüm turizm segmentlerinin aynı şekilde faydalanmasını sağlayacağız. Sağlık turizminde sağladığımız teşviklerinin sektöre sağladığı faydayı herkes biliyor. Amacınız sektöre fayda sağlamaksa bu konuların doğru yerlerde savunulması gerekir. Turizm bakanlığına sadece müze biletleri için gidersen ve hakkın olanı almak için eğilip bükülürsen bu konuları konuşamazsın bile. Ülken için, sektörün için bir hedefiniz varsa, konu ile ilgili analizini yaparsın, raporlarını hazırlarsın, eğilmeden bükülmeden bu benim hakkım dersin ve alırsın" dedi.

TEŞVİK BİZİM EN DOĞAL HAKKIMIZ

TÜRSAB’ın yurt dışı fuarlarında yeterince güçlü bir şekilde yer almadığını dile getiren Çakmak, “ Mevcut yönetimin farklı öncelikleri olduğu için yurt dışında sektörün nabzının attığı fuarlardan haberi yok. Ama görüyoruz ki yıllardır tur operatörlüğü yapan diğer aday arkadaşlar içinde bu konular çok önemli değil. 18 yıllık bu yönetim anlayışının bakanlıktan acenta menfaatine bir şey talep etmesi imkansızdır. Çünkü onların çevresinde yer alan üç beş tane tur operatörü mutlu olduğu için herşey güllük gülistanlık sanıyorlar. Anadolu’daki acenta kan ağlıyor haberleri yok. Kendilerince bir üçgen oluşturdular ‘hep bana rap bana’ mantığı ile vatandaşın gözünde seyahat acentalarını dolandırıcı durumuna düşürdüler. Bizim yönetimiz sadece ve sadece acentaların ceplerini düşünecektir.Yönetime geldiğimizde yurt dışında yapılan turizm faaliyetleri için kesilen faturaların KDV iadesi için çalışmaları başlatacağız”.

TURİZMDE TEŞVİK OLMAZSA OLMAZ

Turizm sektörün var olması için sürekli tanıtımın şart olduğunu belirten Çakmak, “ Bu ülkede hayvancılık sektörü tanıtım ve pazarlama teşviklerden yararlanıyor, tarım sektörü yararlanıyor ama tanıtıma en fazla ihtiyacı olan turizm sektörünün teşviklerden haberi bile yok. Çünkü bizleri temsil eden Birliğimizin Başkanının , 2 Başkanının gündemi başkaydı. Bizler elimizdeki ürünü başkalarına anlatamazsak dünyanın en büyük, en modern tesislerini de kursak da üç sene içinde harabeye döner. Dünyanın 7 harikasını da barındırsan insanlarına anlatamazsan hiç bir önemi yoktur. Bizim yola çıkış amacımız sektör kazanacak, acenta kazanacatır. Bütün projelerimizi acentaların kazanması üzerine kurguladık. Yurt içinde ve yurt dışında yapılan Fuar ve Workshopların teşvik kapsamına alınması için raporlarımızı hazırlayıp ilgili mecralara bunun ülke ekonomisindeki çarpan etkisini anlatacağız. Yurt dışında yapılan çalışmalar için kullanılan uçak bileti, konaklama, fuar ve tanıtım faaliyetleri için % 70 e yakın oranında teşvik sağlatacağız. Medyada kullanılan reklam çalışmalarını da teşvik kapsamına alacağız” dedi.

İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ

2023 hedeflerinde turizm gelirlerin önemli olduğu vurgulayan Çakmak, “ Bizler aynı gemi içindeyiz ,bu hedeflere ulaşmamız için hükümetle iş birliği içinde olmalıyız. Turizmde teşvik kullanmak bizim en doğal hakkımızdır. Teşvikten yararlanan acentacının kazancı ülkenin kazancıdır. Bizim teşvikten yararlanarak yurt dışında yaptığımız her faaliyet ülkemize döviz girdisi olarak geri dönecektir. Bizler mevcut Bakanımız Sn Mahir Ünal'a bu konunun elzem olduğu raporlar şeklinde anlattığımızda olumlu cevap alacağımıza eminiz. Çünkü sağlık turizminde bunun başardık” dedi
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.