• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Çakmak: Çekirdekten turizmciyiz

Çakmak: Çekirdekten turizmciyiz
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak: Türsab seyahat acentelerinin menfaat ve haklarını koruyan bir kurum olacak.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
MARMARİS-
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, Marmaris Green Nature Diamond Hotel’de seyahat acenteleri ile buluşmasında “Ben ve arkadaşlarım çekirdekten turizmciyiz. Hepimiz seyahat acentesiyiz ve tüm sorunları biliyoruz. Türsab Hepimizin ekibi olarak göreve gelince Türsab seyahat acentelerinin menfaat ve haklarını koruyan bir kurum olacaktır” dedi.

emin-marmaris8.jpg

tayfun-akdeniz1.jpg

TAYFUN AKDENİZ: ACENTELERİN YANINDA BİR TÜRSAB OLACAK
Marmaris’te seyahat acenteleri ile buluşmaya Türsab Hepimizn ekibinden Kartaca Turizmin sahibi Fatih Günay ile Whisky Turizm’in sahibi Tayfun Akdeniz’de katıldı. Toplantının açış konuşmasını Yapan Tayfun Akdeniz kendisini tanıttıktan sonra “Bizleri yalnızlıktan kurtaracak ve sorunlarımızın çözümünde, yaşanmasında yanımızda olan Türsab bulamadığımız için Türsab Hepimizin ekibinde yer aldık. Türsab’ın yeni yönetimi ile birlikte seyahat acentelerinin yanında olacağız” dedi

fatih-gunay2.20151022170843.jpg

FATİH GÜNAY: SAYGIN BİR TÜRSAB GELECEK
Fatih Günay, bölgede deneyimli bir acente olarak sıkıntıları yaşadığını ve meslektaşlarının bu sorunlarına çözüm üretilmesi gerektiği için Türsab Hepimizn ekibiyle harekete geçtiklerini söyledi. Fatih Günay “yeni bir Türsab ve yeni hizmet anlayışıyla acenteleri yalnızlıktan kurtaracağız. Daha güçlü Türsab ile daha güçlü ve saygın seyahat acenteleri olmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

emin-cakmak7.20151022170938.jpg

TÜRSAB: İSTANBUL’DA OTURUP YÖNETİLEMEZ
Marmaris’te seyahat acenteleri ile buluşan Emin Çakmak, Türsab’ın şeffaf bir yapıyla tüm seyahat acentelerine açık şekilde yönetileceğini söyledi.
“Biz sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin Türsab’ının genel başkanlığına talibiz” diyen Emin Çakmak “İstanbul’da oturup Türkiye’nin yönetilmeyeceğini biliyoruz. Bu nedenle bütün Türkiye’yi dolaşarak meslektaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Türsab yönetimine geldimiz zaman acenteler yalnızlıktan kurtulacaklar. Türsab iyi ve kötü günlerinde yanlarında olacaktır. Türsab asli görevine dönecektir”şeklinde konuştu.

emin-marmaris16.20151022171015.jpg

GEÇMİŞTEKI BAŞKANLAR VE YÖNETIMLERE TEŞEKKÜR EDIYORUM
Geçmişte Türsab’ın bugünlere getiren başkanlara ve yönetim kurulu üyelerini teşekkür eden Emin Çakmak “Bizim artık geçmişi tartışacak ve zaman kaybedecek lüksümüz yok. Seyahat acenteleri ve Türk turizmi zor durumdadır. Biz Türsab’ı ileriye taşımayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak 25 yıldır turizmin her dalında görev yaptığını ve bu arada turizm adına bir çok sivil toplum kuruluşunun yönetiminde yer aldığını belirterek “Bugüne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.

emin-marmaris88.jpg

TURİZME ARAPÇA VE İNGİLİZCE REHBERLİKLE BAŞLADI
Babasının mütahitlik mesleği nedeniyle Libya’nın tek Üniversitesi olan ALFatih Üniversitesi’nde öğrenim gördüğünü arapçayı ana dili ve ingilizceyi iyi derecede konuşa belirten Emin Çakmak öğrencilik yıllarında Bursa’da Arapça, daha sonraları İngilizce ve Arapça rehberlik yaptığını anlatan Emin Çakmak ”Türkiye’nin sayğın seyahat acentelerinde çalıştım. Bügünlere gelmemde büyük emekleri olan rahmetli yöneticilerine yürekten teşekkür ediyorum. Hepsinin üzerimde hakları olduğu için onlara minnet duyuyorum” şeklinde konuştu.

KÖRFEZ’E KARADENİZ, AKDENİZ VE EGE’Yİ TANITTIK
Türsab Başkan Adayı Emin çakmak, halen incoming yapan Hello Turizm adlı seyahat acentesinin genel müdürü olarak Türk turizmine gelir kazandırarak önemli sayıda turist getirdiklerini belirtti. Türsab’ta komitelerde görev alarak mevcut başkanla birlikte çalıştıklarını söyleyen Emin Çakmak Karadeniz turizmini Ortadoğu ve Körfez ülkelerine ilk kez tanıtan acente olmaktan gurur duyduklarını belirten Emin Çakmak “2006 yılında THY ile işbirliği içinde Körfez ülkelerine Karadeniz’i tanıttık. Bugün Karadeniz’de konaklayacak otel bulunamıyor” dedi.
2008-2009 yıllarında Körfez ülkelerinin tamamı için 45-50 kişiden oluşan acente gruplarını getirerek Akdeniz ve Ege sahillerini tanıttık. Cebimizden para harcayarak Körfez ülkelerin denbasın mensuplarına bölgeyi gezdirdik. Türkiye’nin sıkıntılı dönemlerinde cankurtaran gibi sarıldığı Ortadoğu turizmine önemli katkılarda bulunduk.

TÜRKİYE’Yİ DÜNYADA TANITTIK
2007 yılında komitelerde ürettiğimiz bir çok projemiz Türsab yönetiminden geri dönünce ayrıldım. Ama yılmadım. Sektörün paydaşlarının bir aray geldiği bölgesel ve sektörel konseyler kurarak Türkiye’nin yırtdışı tanıtımlarını yaptım. Bu hareketimiz üzerine hindistandan Türkiye’ye yılda 120 bin hintli turist gelmesini sağladık. Otelciler, rehberler, acenteler ile Amerika’da 6 noktada Türkiye’yi tanıttım. 15 bine yakın yurtdışındaki seyahat acentelerine Turkey Destination Sepecialist eğitimlerini vererek sertifika dağıttık.

emin-marmaris13.jpg

TÜRSAB YURTDIŞI FUARLARDA ACENTELERİ YETERLİ TEMSİL ETMİYOR
Eskiden oteller yurtdişi fuarlara acentaların şemsiyesi altinda katılırlardı. Şimdi ise acentalar o gücünü kaybetti ve yurtdışı fuarlarda ülkemizi temsil etmiyor. Bu sadece acenteler için değil, oteller ve Türk turizmi için büyük bir kayıptır. Biz seyahat acentelerinin katılımıyla Türkiye’nin tanıtımını dünyadaki etkinliklerde tanıtarak, ülkemizin pazar payını büyüteceğiz. Seyahat acentelerimiz dünya pazarı ile iş yapar hale geleceklerdir.

TARTIŞILAN YASADA İTİRAZLARIMI DİNLEMEDİLER
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, Türsab’ın çok tartışılan 1618 sayılı yasasının son taslağını Bodrum’da Firuz Bağlıkaya ile görüştüklerini belirterek şunları anlattı: “Bağlıkaya bize taslağı vermeden bilgisayarı üzerinden okudu. Bizde uygun olmayan maddeler üzerinde şerh koyarak yasada acenteleri yok edecek, tur operatörlerini ise güçlendirecek maddelere itiraz ettik. Bize bu maddeleri düzelterek bakanlığa göndereceklerini söylediler. Bende mutabık kaldığımız menfaatimize olan taslak için teşekkür ettim.

emin-marmaris12.jpg

YASA ÇIKSAYDI 6400 ACENTE KAPANIYORDU
Ama bakanlık paydaşlardan resmi yazıyla görüş sorunca mutabık kaldığımız maddelerin değişmediğini ve 4+4+4 olmak üzere 12 yıllık yönetim süresi ile 250 bin liralık teminat maddesinin durduğunu gördük. Bu yasa kabul edilirse 6500 acentenin 6400’ü için yıkım maddeleri vardı. Acenteler birkaç tur operatörünün uydu acentesi haline gelecek veya kapanıp gideceklerdi. Biz itiraz ettik. Allah’tan yasa kabul edilmedi ve seyahat acenteleri böyle bir tehlikeden kurtuldu.

SÖZLERINDE SAMİMİ DEĞİLLER
Bu arada mevcut Türsab başkanı ‘Ben bu yasanın virgülüne noktasına dokunmadan bakanlığa gönderdim’ diyor. Öbürü de ‘Bizim hazırladığımız taslak bu değildi’ diyor. Hangisi doğru söylüyor bilmiyoruz. Ancak doğru olan bir şey var ki istifa edenlerin istifa gerekçesi kanun değildir. Bize ‘Bu yasayı torba yasadan geçirmek istiyoruz’ demişlerdi. Bu yasaya tur operatörlük yasasını ekleyerek alel acele torba yasadan geçirmek istediler. Yasa nedeniyle istifa ettikleri şeklindeki sözlerinde samimi olduklarına inanmıyorum.”
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.