• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

Çakmak: Bodrum'a yardım edilmeli

Çakmak: Bodrum'a yardım edilmeli
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak: Turizm beldesi Bodrum'da yaşanan sel felaketinde zarar gören vatandaşların bankalara olan borçları ertelenmeli

İSTANBUL- Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, turizm beldesi Bodrum'da yaşanan sel felaketi nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Çakmak, ''Turizm sektörünün gözbebeği Bodrum'da selin yaraları biran önce sarılmalı. İşyerleri zarar gören vatandaşların bankalara olan borçları da ertelenmeli'' dedi.

Emin Çakmak, yazılı açıklamasında, Bodrum bölgesinde 22 Eylül 2015'de sabah saatlerinden itibaren başlayan ve gece etkisini artırarak devam eden şiddetli yağışın, Bodrum'da birçok dere yatağının taşmasına neden olduğunu anımsattı. Yağışın, özellikle Bodrum merkez, Gümbet, Konacık ve Bitez'i etkilediğini ve buralarda işyerleri ve evleri su bastığını belirten Çakmak, şunları kaydetti:

"Turizm sektörünün gözbebeği Bodrum'da son yılların en büyük sel afeti yaşandı. Öncelikle afetten dolayı mağdur olan işyeri sahipleri ile vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bodrum ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri. Bodrum'u her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Ülkemize önemli ölçüde döviz girdisi sağlayan sektörümüzün gözbebeği Bodrum'da selin yaraları biran önce sarılmalı. İşyerleri zarar gören vatandaşların bankalara olan borçları da ertelenmeli.

TEK ÇATI TEK KANUN

İşte tam bu noktada ana hedefimiz olan sektörün tek çatı tek kanun ile toparlanması ve akibetinde de Turizm Ticaret odalarımızın kurulması yönündeki çalışmalarımız hayata geçince, bu tür doğal afetlerde yaraların sektörce el birliği ile hızlıca sarılması ve sektöre sahip çıkılması için hayati önem taşımaktadır.

Bugünkü koşullarda sektörün sahibi olmadığı gibi hal böyle olunca da sektör yalnız başına mücadele ederek bu olağan durumların karşında ciddi hasar görüyor ve yaralar hızla sarılamıyor ve maalesef kimse sahip çıkmıyor sorunlara.''

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.