• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 19 °C

Çağatay Yolda Edirne’de

Çağatay Yolda Edirne’de
Televizyonların sevilen programı Çagatay Yolda programı ve ailesi Edirne’de yemek, kültür ve rengarenk eğlence dolu hafta sonu geçirdi

EDİRNE- Türk televizyonlarında yaklaşık 20 yıldanberi izleyenlere dünyayı gezdiren Çağatay Şahin, Çağatay Yolda Ailesi’ne serhad şehri Edirne gezisinde tam anlamıyla Trakya eğlencesi yaşattı. Edirne’de Roman Gecesi’nde doyasıya eğlenen, Edirne’nin ünlü ciğerini yiyen ve bölgenin tarihi, kültürel güzelmliklerini gezen Çağatay Yolda Ailesi, dondurucu soğuğa rağmen unutulmaz bir haftasonu yaşadı.

cagatay-edirne-29.jpg

cagatay-edirne-5.jpg

Çağatay Şahin elinde kamera ve mikrofonla röportajlar yaparken, Serpil Türkekul’da organizasyonu başarıyla yürüttü. Daha sonra ikili Edirne’nin en güzel yerlerinde birlikte çekimler yaparak televizyon için önemli bir Edirne belgeseli hazırladılar.

cagatay-edirne-2.jpg

cagatay-edirne-1.jpg

15 BİN KİŞİ BİRLİKTE GEZMEK İÇİN BEKLİYOR

1995 yılından bu yana Türkiye’nin her köşesinden, çeşitli meslekten 15 bine yakın kişiyle oluşan Çağatay Yolda Ailesi yurtiçi ve yurtdışında Çağatay Şahin ve Serpil Türkekul’lin televizyon için yaptığı program gezilerine katılıyorlar. Çağatay Yolda Ailesi, sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra gerçekleştirdikleri etkinlikler ve hep birlikte katıldıkları gezilerle her geçen gün büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay Maldivler Gezisinden dönen Çağatay Yolda Ailesinin Mayıs ayındaki durağı ise sosyalizmin son kalelerinden Küba olacak.

cagatay-edirne-9.jpg

cagatay-edirne-40.jpg

TAVA CİĞERİ, CİĞER TÜRKÜSÜ VE TRAKYA GÖBEĞİ

Edirne gezisine katılan Çağatay Yolda Ailesi Şükrü Paşa Anıtı , Kıyık Tabya , Balkan Savaşları Müzesi , Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan Selimiye Camisi , 3 Şerefeli Camiyi gezdi.
Daha sonra sıra Edirne’ye uğrayanların yemeden dönmediği tava ciğerine geldi. "Ciğerci Bahri Bey"'in yerinde hem ünlü tava ciğerni yediler hem de "Ciğer Türküsü" eşliğinde göbek attılar.

cagatay-edirne-11.jpg

CİĞERİN KİTABINI YAZIYORLAR

Konuklarını en iyi şekilde ağırlayana Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, ciğerin sadece türküsünü değil yakın zamanda kitabını yazacaklarını söyledi. Dinar "Edirne Ciğerimizi dünyaya tanıtmak için çok mücadele verdik, önce derneğimizi kurduk ardından festivalini gerçekleştirdik. Bu zamana kadar gösterdiğimiz çabalarla bir marka haline getirdiğimiz ciğerimizle ilgili, geçmişten günümüze ciğerin öyküsünü anlatan, belge ve dökümanlarla oluşacak bir kitabımız da çok yakında keyifle okuyacağımız bir eser olacak" dedi.

cagatay-edirne-38.jpg

cagatay-edirne-3.jpg

DÜNYANIN İLK AKIL HASTANESİ

Çağatay Yolda Ailesi yemeğin ardından bu kez soluğu Avrupa’da akıl hastalarının öldürüldüğü dönemde, Türklerin müzikle tedavi etmek için kurdukları dünyanın ilk akıl hastanesi olan 2.Beyazid Külliyesi'ni gezdiler. Külliyede geçmiş dönemde su sesi, ney sesi ve keman sesiyle yapılan tedaviyi anlatan maketlerle bir kez daha gururlandılar.

cagatay-edirne-20.jpg

Edirne'nin ünlü Deva-i Misk tatlısı ve "Kallavi"si ise lezzetine doyum olmadı. Arslanzade'nin sahibi Arif Bey, “Herkes mutlaka önce bir tadına baksın” diye bol ikramda bulundu.

cagatay-edirne-26.jpg

cagatay-edirne-19.jpg

cagatay-edirne-18.jpg

TRAKYA’NIN OYNAK HAVALARI İLE EĞLENCE

Akşam yemeği Edirne'nin en güzel eğlence yeri Lalezar'da yenildi. Herkesin Roman kıyafetine bürünmesiyle gece renklendi. Lalezar'ın sahibi Kemal Beyin evsahipliğinde Çağatay yolda Ailesi eğlence dolu saatler yaşadı.

cagatay-edirne-30.jpg

cagatay-edirne-31.jpg

cagatay-edirne-36.jpg

Sahnede Edirne Belediyesi'nin davul Şov Ekibi, Anadolu Folklör Vakfı Edirne Grup Başkanlığı ve il Kültür Müdürlüğü bünyesindeki müzisyenler sahne aldıklarında ise eğlence zirveye ulaştı. Salonda Trakya rüzgarı eserken dansçıların birbirinden güzel gösterileri konukları hayran bıraktı.

cagatay-edirne-24.jpg

cagatay-edirne-23.jpg

cagatay-edirne-28.jpg

cagatay-edirne-35.jpg

cagatay-edirne-22.jpg

Çağatay Yolda Ailesi de geceye hazırlıklı gelmişti. Dansçıların gösterisi ve müzisyenlerin çaldıkları kıvrak nağmelere dayanamayan konuklar rengarenk Roman kıyafetleriile onlara katılarak doyasıya eğlendiler. Çağatay Yolda Ailesi İstanbul yolunu tuttuğu zaman herkesin aklı Edirne’de kalmıştı.
Çağatay Yolda Ailesi ile daha geniş bilgileri www.cagatayyolda.net adresinden görebilirsiniz.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.