• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Butik oteller önem kazandı

Butik oteller önem kazandı
ÖZBİ Genel Sekreteri ve Hotel Poem'in sahiplerinden Adnan Mordeniz, İstanbul'un markalaşmasında butik otellerin giderek önem kazandığıını söyledi.

İSTANBUL- Özel Belgeli İşletmeler Derneği Genel sekreteri ve Hotel Poem'in sahiplerinden Adnan Mordeniz  özel belgeli otellerin giderek önem kazandığını belirterek," İstanbul'un markalaşmasında otantik yapısını koruyan butuk ötellerini önemi giderek artıyor. Müşteri tercihyeri butik ötellere yöneldi" dedi.

Yakın zamanda  İstanbul'un tarihi yarımadasında bulunan butik otellerin en çok çok aranılan oteller grubunda yer alacağını söyleyen Mordeniz, " Yeni restore edilecek butik oteller Istanbul'un markalaşmasına artı ivme kazandıracak" şeklinde konuştu.

ÖZBİ Genel Sekreteri Adnan Mordeniz yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi:

'İstanbul, "İstanbul Forum" adındaki 32 turizmciden kurulu grubun 2003 yılında başlayan güzel çalışmaları sayesinde Türkiye'den ayrı olarak nokta tanıtımı yapılarak ayrı bir destinasyon olarak yılda 2,6 milyon turistten bugünkü rakamlara geldi.

Bir yanda İslam kültür değerleri, diğer tarafta Asya ve Avrupa arasında nefis bir Avrupai şehir görüntüsü, bu güzel şehre dingin bir çekicilik katmaktadır. Dünyada doğu ve batı kültürünü bu kadar güzel sergilemiş başka bir şehir var mıdır?

 

TUTULAN YOL DOĞRUDUR

 

Fiyatların artması İstanbul'u layık olduğu yerlere getirmektedir ve % 100 avantajdır. Yine de Milano ve Berlin deki fiyatlara baktığımız zaman kalitesi bizden çok daha düşük olan bu Avrupa sehirlerinin otel fiyatlarının Istanbul fiyatlarından daha yüksek olduğunu görmekteyiz. 3-4 yılda Istanbul'a gelen turist sayısını 2 mislini geçmesi uygulanan fiyatların yanlış hesaplanmadığını göstermektedir . Tutulan yol doğrudur

 

BUTİK OTELLERE AĞIRLIK VERİLSİN

 

Yatak sayısının artması arz talep ile doğru orantılıdır. Önümüzdeki zaman diliminde tarihi yarimada uzerinde bulunan tarihi ve butik oteller cok aranılan oteller grubuna girecek ve bu bölgeye cok güzel restore edilmiş butik oteller yapılarak, Istanbul u daha fazla aranılan bir metropol haline getirecektir. Mevcut ve yeni restore edilecek butik oteller Istanbul un markalaşmasına artı ivme kazandıracaktır..

Bu güzel şehir; kongreler ve iş yapmak üzere Istanbul'a gelen yabancı şirketler için güzel organizasyonlar yapabilirse, diğer büyük Avrupa şehirleri gibi bir düzeye gelebilir , ancak yalnız bu organizasyonları hazirlamak ve gerçekleştirmek de yeterli degildir, insanlarımızı iyi eğitmek lazım. Turizmde eğitim konusunun en hassas ve iyi değerlendirilmesi gereken halkasıdır. "

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.