• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Bolkarlar, Ketençimen kış merkezi

Bolkarlar, Ketençimen kış merkezi
Niğde Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Kılıç, Niğde'nin dünya kış turizminin merkezi olabilecek kapasitede dağlara sahip olduğunu söyledi.

NİĞDE -Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Mustafa Kılıç, Niğde'nin dünya kış turizminin merkezi olabilecek kapasitede dağlara sahip olduğunu söyledi.

Ketençimen ve Bolkar Dağları'nın doğal yapısı ve ekolojik dengesinin bozulmaması gerektiğini ifade eden Kılıç, "Biz Uludağ gibi bozulmuş yerlere tesis yapılmasını, eşsiz dağlarımızın betonarme olmasını istemiyoruz. Doğal güzelliğini koruyarak planlı projeli bir şekilde belirlenmiş yerlere yatırım yapılsın. Avrupa bu planlamayı yıllar öncesinden yapmış ama bizim kış turizminin göbeği dediğimiz yer Uludağ'a insanlar artık gitmez olmuş. Uludağ kayak merkezi olmaktan çıkmış, beton yığını olmuş." dedi.

 

Kış turizmi ve kayak merkezi olmasının yanı sıra endemik bitki türlerinin de bulunduğu Uludağ, bin 200 civarında türe ev sahipliği yaptığını aktaran Kılıç, Uludağ'da doğal hayatın, bilinçsiz yapılaşma ve küresel ısınmanın kıskacında olduğunu söyledi.

 

Yatırımcılara, bilimsel raporlarla dağların nasıl kullanılması gerektiğini anlattıklarına işaret eden Kılıç, "Bunları anlatacağız ki yatırımcılar daha kolay gelsin. Niğde dağlarının yapısının bozulmaması için halkımızı bu konuda bilinçlendireceğiz. Kendi içimizdeki iş adamlarının oraya yatırım yapmasını sağlamak istiyoruz. Amacımız, dışarıdan gelecek birtakım olumsuzlukların da önüne geçebilmektir. Sıradan iş adamlarının gelip, dağın ekolojik yapısını bozup oraları beton yığınına dönüştürmesine razı olmayacağız. Niğde'ye Uludağ'ın durumunu yaşatmayacağız." şeklinde konuştu.

 

Kılıç, konuyla ilgili Niğde Üniversitesi'nin 20-22 Mart tarihleri arasında bir panel düzenleneceğini, panele konuşmacı olarak kendisiyle birlikte Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve Hacettepe, Gazi, Atatürk ile Niğde üniversitelerinden çok sayıda akademisyenin iştirak edeceğini bildirdi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.