• BIST 8979.75
  • Altın 2278.534
  • Dolar 32.3091
  • Euro 35.0426
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 15 °C

Bodrum'da bin 611 konut ve 4 otelin inşaatı durduruldu

Bodrum'da bin 611 konut ve 4 otelin inşaatı durduruldu
Çevre Bakanı, harekete geçti. Bodrum'u taş yığınına çeviren otel inşaatını denetledi. "Yıkılması için süre verildi" dedi.

BODRUM- Bodrum'un cennet koylarındaki talan tavan yaptı. Yarımadanın belediye eliyle nasıl katledildiğini hava fotoğrafları ortaya çıkardı. Başkan Erdoğan talimat verdi. Çevre Bakanı, harekete geçti. Bodrum'u taş yığınına çeviren otel inşaatını denetledi. "Yıkılması için süre verildi" dedi.
Tatil cenneti Bodrum, yıllarca yağmalandı. CHP'li belediyeler, acımasızca inşaat ruhsatı dağıttı. Kıyıda nefes alacak yer dahi kalmadı. Devlet sonunda talana el attı. Yarımadayı denizden gezen Bakan Kurum, açıkladı: Bin 611 konut ve 4 otel inşaatı durduruldu...

otel-insaatini-.jpegKAÇAĞA GEÇİT YOK
Başkan Tayyip Erdoğan, tatil için Marmaris'e giderken havadan Bodrum'u denetledi. Bölgeyi beton yığınına çeviren yapılara karşı harekete geçti. Onlardan biri de otel projesiydi. Erdoğan'ın talimatı üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum'a gitti. Bakan Kurum, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait tekneyle kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşma ve çevre temizliğine ilişkin denetim gerçekleştirdi. otel-insaatini--001.jpegDenetimler sırasında yetkililerden bilgi alan Kurum, Yalıkavak ile Göltürkbükü arasındaki koylarda bulunan yapıların imara aykırılıklarını yerinde inceledi. Kurum, yapılan denetimler sırasında kıyılara yakın bulunan balık çiftliklerini de gezdi. Bakan Kurum, "Bin 611 konut, 4 otel inşaatı durduruldu. Yalıkavak'ta 75 yapı mühürlendi. Gölköy'de 116 yapı durduruldu. Bin 611 konut, 4 otel inşaatı durduruldu. İmara aykırı yapılan yapıların yıkılması gerekiyor. Bir ay süre veriyoruz" dedi.

Bu yeşil alanın yerinde şimdi bir otel inşaatı var. CHP'li belediyeler, çirkin yapılara ruhsat verdi. Deniz kıyısında nefes alacak yer kalmadı.
Bakan Kurum, Sahil Güvelik botuyla birlikte söz konusu otel ve çevresinde inceleme yaptı.

.

Bu haber toplam 1859 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.