• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 18 °C

Bodrum turizmine “hanım eli” değiyor, BODER adayı: Itır Köylü

Bodrum turizmine “hanım eli” değiyor, BODER adayı: Itır Köylü
Eski Başkan Halil Özyurt’un “Artık sıra gençlerde…” diyerek geri çekilmesi üzerine yönetim kurulunun ortak kararı ile BODER başkanlığına yönetim kurulu üyesi genç turizmci Itır Köylü aday oldu.

ZAFER BAYKAL, TÜRKİYE TURİZM
BODRUM -
Bodrum Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği- BODER’in Haziran ayında yapılacak genel kurulunda genç ekibiyle birlikte Itır Köylü başkan adayı oldu. Uzun yıllar BODER’in başkanlığını yürüten yeni dönemde aday olmayacağını açıklayan eski Başkan Halil Özyurt’un “Artık sıra gençlerde…” diyerek geri çekilmesi üzerine mevcut yönetim kurulunun ortak kararı ve desteğiyle gelecek dönem için BODER başkanlığına yönetim kurulu üyesi genç turizmci Itır Köylü aday oldu.

boder-itir-koylu.jpg

BODER genel kurulu çoğunluk sağlanırsa 23 Haziran’da, çoğunluk sağlanmaz ise 30 Haziranda yapılacak. Böylece dünya turizminin gözdesi, Akdeniz ve Ege’nin parlayan turizm yıldızı Bodrum’a genç turizmci Itır Köylü ile “hanım eli” değmiş olacak. Projeleri ve enerjileri olduğunu açıklayan Itır Köylü “Bodrum’da tüm tesisleri BODER çatısı altında toplayarak, pandemi nedeniyle turizmde kaybedilen zamanı hep birlikte telafi etmeyi planlıyoruz. Bir çok sektöre can damarı olan turizmi daha güçlü kılmak ve turizmcinin yasal haklarının arttırılması için, Atamızın “Tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak.” sözünü benimseyerek, bu yolda çalışmak ve üretmek istiyoruz” dedi.

boder-itir-koylu-001.jpg

GENÇ TURIZMCI ITıR KÖYLÜ YENI ADAY
Türkiyeturizm.com ile söyleşide bulunan Genç turizmci Itır Köylü, şunları söyledi: “Tüm dünyayı etkileyen ve sektörümüzün ağır darbe alarak geçirdiği bu zorlu Covid-19 sürecinde herkese sağlık dileyerek, bu sürecin en kısa zamanda ve en az hasarla bitmesini umut ediyorum.

Bodrum’da herkesin bildiği üzere turizmci bir aileden geliyorum ve iki dönemdir BODER Yönetim Kurulu içinde görev alıyorum. Haziran ayı sonunda derneğin olağan genel kurulunu yaparak, hep birlikte yeni bir yönetim kurulu seçeceğiz. Bu nedenle sizlere mevcut yönetim kurulunun ortak kararı ve desteğiyle hareket ediyorum. İki dönem görev aldığım süre içinde yaptığım gözlemler ve geliştirdiğim fikirleri uygulayabilecğim. Derneği daha da ileri götürme amacı ve heyecanıyla önümüzdeki yeni dönem için BODER Yönetim Kurulu Başkanlığı için adaylığımı açıklıyorum. Bu süreçte kendimi çok şanslı hissettiğimi sizlerle paylaşmak istiyorum, çünkü dostlukların ekip dayanışması içinde büyüyerek, güçlendiğini hissettiğim ve derneğimizi nasıl daha ileri taşırız ortak amacında gerçekleştirilebilir ve ulaşılabilir fikirler üretebildiğimiz, gençlerin ön planda olduğu güçlü bir ekip içerisinde yer alıyorum.”

boder-itir-koylu-003.jpg

BODER’I DAHA GELIŞTIRMEK ISTIYORUZ
Büyüklerinden turizm sektörünün gelişimini, derneği nasıl zorluklarla kurduklarını, temsil ettiklerini ve bugüne taşıdıklarını dinleyerek büyüdüklerini hatırlatan Itır Köylü, “ Onların emeklerinin sonucu olan bu hafıza ve deneyimin kıymetini ve de gücünü biliyoruz, Ancak gençlik enerjimizle kurduğumuz yeni yapıda, derneği heyecanımız ve kendi vizyonumuzla, çağımızın teknolojisi ve gereçlerini kullanarak, aldığımızdan daha ileri bir noktaya ulaştırma çabasında olacağız.”

boder-itir-koylu-006.jpg

BODER’E ÜYE OLMAYAN OTEL KALMAYACAK
Itır Köylü, “?irlikten kuvvet doğar” şeklinde düşünce içinde Bodrum’da BODER’e üye olmayan otel kalmaması hedefleri bulunduğunu belirterek “Tüzüğümüzden yola çıkarak, üye menfaatlerimizi korumak ve geliştirmek için yerel ve ulusal yönetim ve diğer STK’lar ile iyi ilişkiler içinde temsiliyet sağlarken, otellerimizin sorun ve sıkıntılarını çözmeye devam etmek istiyoruz” dedi.

itir-koylu.jpgItır Köylü diğer projelerini şöyle anlattı:
“Turizmde örgütlenmeye çok önem veriyoruz. Yerelden başlayarak, bir çok sektöre can damarı olan turizmi daha güçlü kılmak ve turizmcinin yasal haklarının arttırılması için, Atamızın “Tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak.” sözünü benimseyerek, bu yolda çalışmak ve üretmek istiyoruz.
Derneğimizin yeni yönetiminin belirleneceği bu seçimde, şimdiye kadar devam eden birliktelik esasının asla sarsılmayacağına ve aday olan arkadaşlarımdan kimler seçilirse bu görev için yeterli olacağına ve de Bodrum turizminin kazanacağına inanıyorum.
Bölgemizde 12 ay turizm faaliyeti olabilmesi için ürettiğimiz fikirleri uygulayabilmek istiyoruz. Sürdürülebilir turizm ilkesini benimseyip, bölgemizin güzelliğini koruyarak turizm faaliyetlerini geliştirmek istiyoruz. Bir diğer önem verdiğimiz konu, bölgemiz adına turizm istatistikleri oluşturarak, yapılacak olan projelerin doğru sorun ve sonuç ilişkisini kurabilmektir. İlerleyen zamanlarda, tüm fikirlerimizi herkesle paylaşmak ve derneği daha da ileri taşıma amacında nasıl yol izleyeceğimizi anlatmak istiyoruz. Sonuç ne olursa olsun benim ve ekibimin derneği daha ileri taşımak adına çalışmaya ve üretmeye devam edeceğini bilmenizi istiyorum. Herkese bu yolda başarılar diliyorum.

boder-itir-koylu-007.jpg

ITıR KÖYLÜ KİMDİR?

Bodrum’un eski turizmci ailelerinden birinin içinden gelen Itır Köylü, çocukluğundan itibaren otel ve otelcilerin arasında oldu. İlk ve orta öğrenimini Bodrum’da tamamladı, devamında İzmir Amerikan Lisesi ve İstabul Bahçeşehir Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünden iyi dereceyle mezun oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi Yat Tasarımı Bölümünde yüksek lisans yaptı. Öğrenimi süresince yurt dışında staj ve workshop programlarına katıldı. Yüksek lisans sonrası dönemde kısa bir süre İTÜ Gemi İnşaat ve Deniz Bilimleri Fakültesinde misafir eğitmen olarak yat tasarımı proje derslerine girdi.
Halen, Bitez’de ailece sahip oldukları Toloman Hotel ve apart işletmesinde yönetici olarak çalışıyor, içmimarlık mesleğini sürdürüyor.
Bodrum Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği, BODER Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Otelciler Federasyonu - TÜROFED Yönetim Kurulu üyeliği, Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliği görevlerine devam ediyor ve Bitez İşletmeciler Derneği - Bodrum Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği üyesidir.

Bu haber toplam 3539 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.