• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Bingöl Yolçatı Kayak Tesisleri

Bingöl Yolçatı Kayak Tesisleri
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Yolçatı Kayak Tesisleri'nde sezon açılışı gösteri ile yapıldı.

BİNGÖL-Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Yolçatı Kayak Tesisleri'nde sezon açılışı yapıldı.

Açılışa Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Bingöl Kayak Okulu öğrencilerinin kısa bir gösteri yaptığı açılışta, Valilik Kupası Kayak İl Birinciliği yarışmalarında birinci olan sporculara ödülleri verildi.

 



Programın ardından Vali Balkanlıoğlu, Milletvekili Coşkun da kayak kıyafetlerini giyip vatandaşlarla beraber kaymanın keyfini çıkardı. Kayak hocası eşliğinde kayan ve zaman zaman düşen Vali Balkanlıoğlu'nu kar motoruyla takip eden korumaları yerden kaldırdı. Balkanlıoğlu ve Coşkun, birkaç denemenin ardından kaymayı öğrendi. Kaymanın çok büyük bir zevk olduğunu kaydeden Vali Balkanlıoğlu, "Bu tesis şehrimiz için çok önemli. Yöredeki gençler buraya gelerek spor yapma imkânı buluyor. Bilindiği gibi Bingöl'e karşı dışarıda çok kötü bir intiba var. Bingöl'ün gezmeye görülmeye değer birçok güzelliği var. Burada dünyanın hiçbir yerinde olmayan Yüzenada, Karlıova'da muhteşem görüntüler sunan bir güneşin doğuşu var. Bu bölgeye mahsus yabani hayat ve çeşitli bitkiler var. Bu güzel tesis var. Buradan çıkan kayakçılar Türkiye'de birçok başarılara imza atmış. Vali olarak burada kaymaktan çok büyük mutluluk duydum." dedi.

 



Milletvekili Coşkun da, herkesin gelip bu güzelliği görmesi gerektiğini belirtti. Hem seçmenlerle bir araya geldiğini hem de genç sporcularla birlikte kayak yaptığını aktaran Coşkun, "Gerek ulaşım, gerek barınma gerekse sosyal aktivite yönünden hiçbir yeri aratmayacak kadar zenginliklerle dolu. Bütün kayak severlerin buraya gelmesini tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

 

Bingöl-Elazığ karayolunun 25. kilometresinde yer alan Yolçatı Kayak Merkezi'nin 28 odalı otelinde 60 kişi konaklayabiliyor. Tesisin ayrıca 80 kişilik bir de restoranı mevcut. 950 metre uzunluğunda 44 askılı teleksi olan kayak merkezinin pist uzunluğu yaklaşık bin metre.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.