• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

Belediyede küresel ısınma dersi

Belediyede küresel ısınma dersi
Kemer Belediyesinin Mavi Bayrak Komisyonu “Küresel ısınma ve çevre “ konulu slâyt gösterisi belediye çalışanları tarafından merakla izlendi.

ANTALYA- Kemer Belediyesinin Mavi Bayrak Komisyonu bu kez küresel ısınmayı konuştu. Kemer Belediyesi Mavi Bayrak Sorumlusu Seyhan Sırt ve Basın Danışmanı Halil Öncü tarafından hazırlanan “Küresel ısınma ve çevre “ konulu slâyt gösterisi belediye çalışanları tarafından toplantı salonunda merakla izlendi. Toplantıya Başkan Vekili Niyazi Karakaya, Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici ve belediye personeli katıldı. 




Kemer Belediyesi Halkla İlişkiler Danışmanı ve aynı zamanda da Mavi Bayrak Sorumlusu olan Seyhan Sırt, bu toplantıların sık sık devam ettiğini ve devam edeceğini söyledi. Sırt, “ Kemer Belediyesi çalışanları olarak Küresel ısınma konusunda bireyler olarak bir şeyler yapabiliriz dedik. Araştırmalarımızı yaptık ve hazırladığımız çalışmayı arkadaşlarımız ile paylaştık. Bu toplantılarımız sürecek” dedi.




Kemer Belediyesi Basın Danışmanı Halil Öncü toplantıda da yaptığı açıklamalarında, “ Son dönem dünyada en çok konuşulan konuların başında Küresel ısınma geliyor. Bu konuda bireysel olarak bizlerinde yapabileceği çok şeylerin var olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili yaptığımız araştırmaları belediye çalışanlarımız ile paylaşıyoruz. İşyerimizde, evde, ulaşımda ve hayatımızın diğer alanlarında küresel ısınmaya bireysel olarak engel olabiliriz. Örneğin işyerlerimizde de aydınlatma, ısınma, soğutma, bilgisayarlar yazıcılar, fotokopi makineleri, vs kullanıyoruz ve bu konuda maalesef küresel ısınmaya katkıda bulunuyoruz. Bu makineleri kullanırken dikkat edeceğimiz küçük püf noktaları ile bireysel olarak küresel ısınmanın önüne geçebiliriz. Bunlara bir de çalışanların ulaşımını, kağıt kullanımlarını da eklersek işyerlerinin küresel ısınmaya etkisinin azımsanmayacak miktarda olduğu görülür. Örneğin, ofis donanımının geceleri ve hafta sonları kapalı konumda olduğundan emin olarak, bilgisayarımızı üç saatten fazla bir süre, ekranımızı otuz dakikadan fazla bir süre kullanmayacaksak kapatarak, zaman ayarlı ısınma sistemi kullanarak, kısa süreli bile olsa kullanmadığımız zamanlarda ışıkları kapatarak, tasarruflu ofis donanımları seçerek ve belediyemize imkân doğrultusunda, bisiklet ya da toplu taşım araçlarını kullanarak küresel ısınmaya dur diyebiliriz” dedi.


Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.