• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Bayındır hedef 8 milyon (1)

Bayındır hedef 8 milyon (1)
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği- TUROB’un 19. Olağan Genel Kurul'nda Başkan Timur Bayındır "Turizmde daralma var geliri artırmalıyız" dedi.

Özkan Altıntaş-Bora Özgen/Türkiye Turizm


İSTANBUL- Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği- TUROB’un 19. Olağan Genel Kurulu İstanbul Dedeman Otel’de şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başladı.



 
TUROB adına konuşan SKAL İstanbul Başkanı Kemal Özyiğit, 35 yıllık üyesi olduğu kuruluşun toplantısında son kez hitap etti.



Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bakanlık Müsteşarı İsmet Yılmaz, IH&RA- Dünya Otelciler Birliği Başkanı ve  Cham Otelleri Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Ghassan Aidi, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,İstabnul Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, TYD Başkanı Murat Dedeman, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy katıldı.



TUROB Baskanı Timur Bayındır  ile IH&RA- Dünya Otelciler Birliği Başkanı ve  Cham Otelleri Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Ghassan Aidi


TUROB Baskanı Timur Bayındır  19 TUROB Genel Kurulunun açılışında yaptığı konuşmada dünya turizminde daralma olduğunu ve turistlerin harcamalarını artırıcı yöntemler geliştirmemiz gerektiğini  ve bu yıl 8 milyon turisti yakalamamız gerektiğini belirtti.



Timur Bayındır sözlerini şöyle sürdürdü:

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Nadir Alpaslan, İstanbul Valisi Sayın Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Kadir Topbaş, Dünya Otelciler Birliği (İH&RA) Başkanı Sayın Dr. Ghassan Aidi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Sayın İsmet Yılmaz, Sevgili Meslektaşlarım, Değerli Basın Mensupları, Hanımefendiler, Beyefendiler, TUROB’un 19. Olağan Genel Kurulu’na hoş geldiniz, şeref verdiniz.

 

Değerli Dostlar, Saygıdeğer misafirler

 

Günahıyla sevabıyla, bir dönemi daha geride bırakıyoruz. Geriye dönüp baktığımızda, başarılı olduğumuz ve olamadığımız birçok projeye imza atmışız. Başarılı projelerimizde, Bakanlığımızın, resmi kuruluşlarımızın, yönetim kurulumuzun ve siz dostlarımızın büyük katkılarını inkar etmemiz mümkün değil. Geçtiğimiz 2 dönem içerisinde, bugüne kadar yaptığımız ve Birliğimize gelmiş olan tüm projeleri, geliştirerek sizlere sunduk. Sizler için, geçmişe değil, hep geleceğe baktık ve her şey sektörümüz için dedik. Bize göstermiş olduğunuz itimada layık olduğumuzu düşünüyoruz. Tek emelimiz, sizlerin menfaatlerini ve meslek onurunu koruyarak, sektörümüzü şerefiyle ön plana çıkartmaktı.

TUROB’taki çalışmalara ivme kazandırabilmek için üyelerimiz arasında çalışmak isteyen bütün arkadaşlarımıza, bu müessesenin kapıları sonuna kadar açıktır. Yapacağınız çalışmalar bizlerin ve Türk turizminin çıkarına olacaktır. Nitekim, birçok üye kardeşimiz, gerek eğitim projelerimizde, gerekse diğerlerinde yönetim kurulu üyelerimiz kadar hizmet verdiler. Burada mühim olan, İstanbul’umuz, ülkemiz ve sektörümüzün prestijini koruyarak, kentimize yakışır bir duruş içerisinde olmaktı. Zannediyorum bunu başardık ve sevdiğimiz Birliğimize yeni bir imaj kazandırdık. Birçok kurum ve kuruluşla çok iyi münasebetler içinde bulunarak, çeşitli projelerde çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Bu arada yaptığımız tüm talepler, kattiyetle bireysel olmayıp, müşterek menfaatlerimiz ve İstanbulumuz için olduğundan, her zaman olumlu karşılandı ve kabul gördü.

Dünya Turizm Örgütü verilerine baktığımızda, turist sayısında 2007 yılında dünya turizmi yüzde 6 büyürken, Türk turizmi yüzde 17.8’lik bir büyüme gösterdi. Bu yıl ise, dünya turizminde bir daralma beklenirken, Türk turizminde yüzde 10’un üzerinde büyüme öngörülüyor. Artık, turist sayısındaki artışın yanı sıra, turist başına getirdiğimiz dövizi de arttırmanın yollarını aramalıyız. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; turistlerin kişi başı harcamaları, 2006 yılında 728 dolardan, 2007 yılında 679 dolara geriledi. Yapılması gereken, bir yandan turizmi çeşitlendirerek pazara katma değeri yüksek ürünler sunarken, diğer yandan otelin dışındaki alanlarda da toplam kaliteyi arttırmaktır.

Geçtiğimiz yıl 6.5 milyon turisti ağırladığımız kentimizde, bu yıl 8 milyon turisti, 2010 yılında ise 10 milyon turisti ağırlamayı hedefliyoruz. 2010 Avrupa Kültür Başkentliği’nin, kültürel yapıların yeniden kazandırılması, toplumda kültür bilincinin oluşması, kentimize ve ülkemize sağlayacağı olumlu imajdan dolayı anlamlı buluyoruz. İstanbul İl Özel İdaresi, kentin tarihi ve kültürel değerlerini yeniden gözden geçirerek, gereken yerlerde restorasyon çalışmalarına başlamıştır ve bu çalışmalar ile kültür hazinelerimiz geleceğe taşınacaktır. Ve İstanbul kazanacaktır.

 

Bir kültür, tarih, eğlence, alışveriş merkezi olarak 24 saat yaşayan, iki kıtayı birleştiren ve dünya kongrelerinin cazibe şehirleri arasında yer alan İstanbul’umuz, bu yıl ve gelecek yıllarda IMF, Formula-1, Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası, İstanbul Cup Bayanlar Tenis Turnuvası, 5’nci Dünya Su Forumu gibi birçok uluslararası dev organizasyona ev sahipliği yapacaktır. Kongrelere ev sahipliği yapacak kalitede ve sayıda otelimiz var. Ancak, kongre taleplerini karşılayacak, yeni kongre merkezlerinin de biran önce açılması gerekiyor. Sütlüce, Ayazağa ve Dünya Ticaret merkezinin bitmesini heyecanla bekliyoruz. Turizmde hedeflerimiz ve hayallerimiz büyük. Bu hedeflere ulaşmamızda önümüzde engel olarak duran, Türkiye Otelciler Birliği Yasası’nın çıkarılması, telif hakları ve ÖTV vergileri gibi öncelikli sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz. Sivil toplum örgütleri olarak bizler başarıya ulaşma noktasında tüm gücümüzle çalışıyoruz. Sektörümüzle ilgili İTO, TOBB gibi ulusal, İH&RA, UNWTO gibi uluslararası tüm platformlarda, TUROB olarak yer alıyoruz. Buna bağlı olarak, hepinizin bildiği gibi sizleri temsilen 2 dönemdir İH&RA yönetim kurulunda görev alıyorum. İH&RA Başkanım Sayın Dr. Ghassan Aidi, genel kurulumuz için bugün aramızda bulunuyor ve bizleri onurlandırıyor.

Göreve geldiği ilk günden itibaren daima yanımızda olan Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay, turizm, tarih, kültür ve doğa sevgisiyle birçok projeyi hayata geçirerek, turizm sektörünü geleceğe taşıyor. Bizlerin, Bakanlığımızın bir neferi olarak kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha yinelemek istiyorum.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterimiz Sayın Prof. Dr. Mustafa İsen ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcımız Sayın Nadir Alpaslan turizmi devletin en üst kademesine bizzat taşıyarak, turizmin bir devlet politikası olarak benimsenmesi sağlıyor.

Sayın Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın Emniyet Müdürümüz’ün önderliğinde ilgili kurum ve kuruluşlarda, İstanbul’umuz için çok faydalı projeler üretiliyor. Yaşadığımız her türlü sorunun çözümünde, bütün imkanlar seferber ediliyor. Kentimizde gerçekleşen başarılı çalışmalarda, siz değerli arkadaşlarımın katkısı yadsınamaz. El ele, İstanbul’umuzun ve ülkemizin tanıtımı için ahenk içinde çalışmaya devam edeceğiz.

 

Bu yıl da, yanımızda olan ve sektörümüze büyük katkılar sağlayan sponsorlarımız, Metro, Efes Pilsen, Ecolab, Yurtiçi Kargo ve Boyut Yayın Grubu’na huzurlarınızda tekrar teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.

Katılımınızla bizleri ve meslektaşlarımı onurlandıran sizlere ve bizlere bu güzel ortamı hazırlayan Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat Dedeman’ın şahsında Dedeman Ailesine, Dedeman İstanbul Genel Müdürü Sayın Adnan Hastürk kardeşime ve değerli ekibine teşekkür ediyorum.

Sözlerimi burada tamamlarken, Şahsım ve Yönetim Kurulumuzdaki arkadaşlarımız adına, TUROB’un 19. Olağan Genel Kurulu’nun sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.