• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Başkanı Dr. Cüneyt Mengü: Bakanlığa mektup yazdı

Başkanı Dr. Cüneyt Mengü: Bakanlığa mektup yazdı
Başkanı Dr. Cüneyt Mengü Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderdiği yazıda verilen imkanların yeterli olmadığını belirterek düzenlemeler dizisi önerdi.

İSTANBUL- Ortadoğu Turizmini Geliştirme Derneği - Başkanı Dr. Cüneyt Mengü Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderdiği yazıda verilen imkanların yeterli olmadığını belirterek düzenlemeler dizisi önerdi.
Dr. Cüneyt Mengü’nün taleplerinde, faizsiz kredi, vergi ödemelerinin yıl sonuna ertelenmesi, İşkur desteğinin 9 aya çıkması, yakıt desteğinin kalıcı olması, IGA’da ücretli yolcu karşılamanın bitmesi ve yurtdışı alacakların tahsili için yardım bulunuyor.

cuneyt-mengu-odder.jpgBaşkanı Dr. Cüneyt Mengü’nün Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderdiği yazı şöyle:

T.C KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

ANKARA

Sayın Bakanım;

Ortadoğu Turizmini Geliştirme Derneği (ODDER ) olarak 11.03.2020 tarihli yönetim kurulu toplantımız neticesinde küresel boyuta ulaşan Covid19 salgınına ilişkin seyahat acentaları nezdinde sektörel olarak atılması gereken adımları 13.03.2020 tarihli yazımız ile bakanlığınıza ilettik.

Bizlerin dile getirdiği SGK, KDV ve Muhtasar ödemelerinin ertelenmesi, bankalar nezdinde ertelemeli düşük faizli kredi tahsisleri hususu, sadece turizm sektörü için değil makro boyutta tüm sektörleri kapsar halde hayata geçirilmiştir .
Biz ve bizler gibi sivil toplum kuruluşlarının bu ortak talepleri karşılık bulmuştur.
İstihdam sağlayan her müteşebbis adına sevindirici olan desteklerizden ötürü öncelikle teşekkürü bir borç biliriz.

Ancak seyahat acentaları olarak muhatap olduğumuz sorunlar ve düzenlenmesi gereken hususlar bunlarla kısıtlı değildir.

Salgın sonrasında oluşacak rahatlama ortamında doğal olarak insanlar yaşadıkları psikolojik baskının ertesinde seyahat edecekler. Turizm sektörü de bu oluşacak yoğunluk karşısında kaybetmiş olduğumuz dönemlerin zararını ikame etmek zorunda kalacaktır .

İşte bu sebeple seyahat acentaları nezdinde atılacak adımlar bugünden önem arz etmektedir.

FAIZSIZ KREDI VERILMESI
İlk etapta; Ülkemize turist ve döviz getiren incoming yapan seyahat acentalarına , ciro ve mevcut istihdam ettikleri personel nisbetinde uzun vadeli, ertelemeli ve faizsiz kredi verilmesi hususu büyük önem arz etmektedir

ÖDEMELER YıL SONUNA ERTELENMELI
Yine incoming yapan seyahat acentaları başta olmak üzere turizm sektörü için ; mevcut genelgede 3 ay süre ile ertelenen Kredi ödemeleri , SGK , KDV ve Muhtasar ödemeleri mutlak surette yıl sonuna ertelenmelidir

İŞKUR DESTEĞI, 9 AYA ÇıKMALı
Hali hazırda 3 ay süreli hayata geçirilen % 60 İŞKUR desteği, Cumhurbaşkanımızın takdir ve onayı ile şimdiden turizm sektörü için 9 aya uzatılmalıdır.

YAKıT DESTEĞI KALıCı OLMALı
13.03.2020 tarihli yazımızda dile getirdiğimiz üzere, ülkemize turist getiren seyahat acentalarına geçtiğimiz yıllarda verilen yakıt desteğinin ivedilik ile bugünden genelge kapsamında düzenlenmesi ve kalıcı hale getirilmesi salgın sonrasında turizm sektörünün canlandırılmasına ilişkin realist ve teşvik edici düzenlemeler perspektifinde hayata geçirilmelidir.

İGA’DA ÜCRETLİ YILCI KARŞILAMA BİTMELİ
Aynı şekilde İGA da uygulanması öngörülen ücretli yolcu karşılanması düşüncesinden vazgeçilmelidir.

YURTDIŞI ALACAKLARA YARDIM
Son olarak; Yurt dışındaki tur operatörlerinden alacağı olan seyahat acentalarımızın yurt dışındaki bu operatörlerden aldıkları çeklere ve alacaklarına istinaden gerek bakanlığınızın gerekse Dış İşleri Bakanlığının destek ve yardımlarını beklemekteyiz.


Saygılarımızla arz ederiz .


Dr. Cüneyt Mengü

Ortadoğu Turizmini Geliştirme Derneği

Genel Başkanı

Bu haber toplam 6131 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.