• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

Başkan Yücel: Göç yeni sorunları da beraberinde getiriyor

Başkan Yücel: Göç yeni sorunları da beraberinde getiriyor
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel: Alt ve üst yapısıyla, sosyal alanları ile kendi kendine yeten bir şehir olması için bir takım uygulama tedbirleri aldık, hızla uygulamaya koyacağız.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ALANYA/ANTALYA -
Antalya Alanya’da faaliyet gösteren Emlak Komisyoncuları Derneği, Müteahhitler Birliği, Emlak Profesyonelleri Birliği Başkanları, yöneticileri ve üyeleri ile bir araya gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Kültürel dokuyu koruyarak Alanya’nın sağlıklı ve dengeli büyümesi, alt ve üst yapısıyla, sosyal alanları ile kendi kendine yeten bir şehir olması için bir takım uygulama tedbirleri aldık, hızla uygulamaya koyacağız.” dedi.

 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sağlıktan eğitime, emlaktan tarıma tüm meslek kollarının soru, sorun ve taleplerini dinlemeye ve çözüm yolları aramaya devam ediyor. Son olarak Oba Olive Garden’da Alanya’da faaliyet gösteren Emlak Komisyoncuları Derneği, Müteahhitler Birliği, Emlak Profesyonelleri Birliği Başkanları, yöneticileri ve üyeleri ile bir araya gelen Başkan Yücel, sektörün paydaşlarından sorunlar ve talepleri hakkında bilgiler aldı. Başkan Yücel'e Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu ile Ali Yenialp, Alanya Belediye Meclis Üyeleri ve birim sorumluları eşlik etti.

alanya-belediye-baskani-adem-murat-yucel-004.jpgBAŞKAN YÜCEL: “HEDEFLERİMİZİN PEK ÇOĞUNU GERÇEKLEŞTİRDİK”

Programda katılımcılara hitap eden ve “Büyükşehir Yasası ile birlikte 2014’ten bu yana Alanya’nın her yönüyle değişim ve gelişimine yön vermek için mücadele ediyoruz” diyen Başkan Yücel, “İlk geldiğimizde 16 belde belediyesi, köy ve yaylalarla büyük bir coğrafyaya hizmet götürmeye başladık. Geriye dönüp baktığımızda hedef koyduğumuz pek çok projeyi hayata geçirdiğimizi görüyoruz. Eksiğimiz illa ki vardır ama bunları da hedeflerimiz doğrultusunda gidereceğiz. Doğusundan batısına çok iyi bir yapılanma yaptık” ifadelerini kullandı.

“KONTROLSÜZ NÜFUS ARTIŞI ŞEHRİN HER KADEMESİNİ ZORA SOKUYOR”

Alanya’nın en büyük sorununun çok büyük oranlarda göç almak olduğunun altını çizen Başkan Yücel, “7 yılda 60 bin göç aldık. Gazipaşa 7 yıl önce 50 bin nüfusa sahipti şu an 51 bin oldu. Büyümeyi sadece nüfus olarak görmemek lazım. Bir anda artan nüfus, yeni yollara, temel alt ve üst yapılara yoğunluğa neden oluyor. Eğitimin durumu ortada; bir okulun yapımı bitmeden okul doluyor. Geçen dönem ikili öğretim gören 8 okul vardı, 5 tanesinde sorunu çözmüştük, kalan 3 tanesi için uğraş veriyorduk şimdi baktık ki ne kadar sıfırlamaya çalışsak da yeniden 6-7 okul oldu” diye konuştu.

“OKULLARDA ÖĞRENCİ PATLAMASI YAŞANIYOR”

2019 yılında MEB’e bağlı Alanya’da 4 bin 600’lerde birinci sınıf öğrencisi olduğunu, 2021’de ise bu sayının 7 bin 700’lere ulaştığını ifade eden Başkan Yücel, “Bu sadece ilkokul birinci sınıf. Bu çocuklar ikili öğretim görüyor. Benim 3 çocuğum var evde söz geçiremiyorum, bir öğretmen bir sınıfta 40-50 kişiye nasıl söz geçirecek. Bir okulda 23 ülkeden çocuk var. Bu deyimi kullanmaktan rahatsızlık duymaya başladım ancak işte bu gibi sebeplerden dolayı Alanya’daki kontrolsüz büyümeyi kontrol altına almak istiyoruz” dedi.

“YABANCIYA EMLAK SATIŞI FİYATLARI ARTIRDI”

“Alanya’nın cazibesi yerli yabancı herkesi çekiyor” diyen Başkan Yücel, “Alanya tarihte çok büyük medeniyetlere başkentlik yapmış, deniziyle, güneşiyle, kumuyla kısacası her şeyiyle çok özel ve güzel bir yer. Bizden aylar önce ısınmak için soba yakan, doğalgaz açan yerler var. Bu şehirde 2 üniversite olmasının, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın yıllardır aktif olması, Alanyaspor’un etkisi, Mevlüt Çavuşoğlu’nun bakanlık görevi buranın cazibesini artırıyor. Her zaman Alanya'nın eskiden ucuzluğundan bahsediyorduk bugün Türkiye’nin en yüksek emlak değerine ulaştı. Bunun da ana nedeni yabancıya satış” ifadelerini kullandı.

“GÖÇ SADECE NÜFUSU DEĞİL YENİ SORUNLARI DA GETİRİYOR”

Başkan Yücel, Alanya'nın en büyük sorunlarımızdan birisinin ulaşım olduğunu da altını çizdi. Başkan Yücel, “Senede 300 kilometrenin üzerinde asfalt yapıyoruz, neredeyse 400 kilometreye yakın yeni yollar açıyoruz. Sürekli yatırım halindeyiz, otopark sorunu hakeza öyle. Göç, birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Çözüm üretmek zorundayız. Mahmutlar’da Aile Hekimliği’ne yeni kayıt yapamıyorlar, Kargıcak’a veya Kestel’e yönlendiriyorlar. Ailelerin oturabileceği 2+1 veya 3+1 daire kalmadı. Gelen ruhsat başvurularının yüzde 80 ila 90’ı 1+1 daire için” diye konuştu.

“İMAR KONUSUNDA RADİKAL KARARLAR ALACAĞIZ”

“İmar konusunda radikal kararlar almamız lazım” diyen Başkan Yücel, “Son 10-12 yıl içerisinde 90 tane otel ve apart otel ikinci konuta dönüştürülmüş. Bunun içerisinde bin kişilik otel de var 30 odalı otel de var. Apart otellerin emsalleriyle ilgili bazı imar avantajlarını sizlerle paylaşacağız. Altyapısını hazırlıyoruz. Bir diğeri de 1+1 dairelere metrekare zorunluluğu getirmek istiyoruz bu zaman dilimi içerisinde. Bunu da sizlerle paylaşacağız. Alanya’da 975 bin metrekare yeşil alan vardı, şimdi 2 buçuk milyona yaklaştı yine yetiştiremiyoruz” dedi. Başkan Yücel’in ardından meslek gruplarının temsilcileri de söz alarak sektörlerine ilişkin soru, sorun ve talepleri ile bunların çözümü konusunda önerilerini paylaştılar.

Bu haber toplam 1416 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.