• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Başbakan ve Bakan katılıyor

Başbakan ve Bakan katılıyor
TÜROFED'in Antalya’da yapılacak olan 2. Olağan Genel Kurulu’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay katılıyor.

ANTALYA- Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) 20 Ocak 2008 tarihinde Antalya’da yapılacak olan 2. Olağan Genel Kurulu’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay katılıyor.
TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, turizm sektörünün bazı sorunlarının başbakana ve bakana iletilmesi için genel kurulun bir fırsat olduğunu belirterek, “2008 sezonu için ve ileriye dönük hazırladığımız bazı projeleri ve dileklerimizi başbakana sunma imkanı bulacağız” dedi.

Türkiye Otelciler Federasyonunun (TÜROFED) 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Başbakan Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın da katımlıyla 20 Ocak Pazar günü Antalya’da Lara Barut Resort’te yapılacak.

 

TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, genel kurulun pazar günü Lara'da yapılacağını belirterek, ''Genel kurul toplantısına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katılacak. TÜROFED'in genel kurulan katılacak Başbakan'ın turizmin sorunlarını dinlemesi ve turizme önem vermesi sevindiricidir'' dedi.

 

TÜROFED Genel Kurulu’na Türkiye. Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da katılacağı bildirildi.

Turizmin Türkiye'nin katma değerine ve istihdamına büyük katkısının olduğuna işaret eden Barut, ''Böylesine büyük bir gücün sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Başbakan Erdoğan'ın genel kurula katılması, Türk turizmine verdiği önemi gösteriyor. Turizmin sorunlarının bir bir çözüleceğine inanıyoruz'' diye konuştu.


TÜROFED rapor sunacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in input-output verilerinin baz alınarak yapıldığı bildirilen “Konaklamanın Seyahat Pazarındaki Yeri, Ekonomiye Katkıları  ve Turizm- Endüstri İlişkileri” konulu araştırmada konaklama kesiminin mal ve hizmet alış verişinde bulunduğu 54 sektör ile ilişkileri ele alınıyor.

TÜROFED Genel Kurulu'nda yapılacak bir sunumla sonuçları açıklanacak olan araştırmanın kitap haline getirilmiş halinin daha sonra kamu yönetiminin DPT, Hazine Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı, TÜİK gibi kurum ve kuruluşları ile sektör ve sektörle ilişkili kesimlere gönderileceği bildirildi.

 

170 delege oy kullanacak

 

TÜROFED’den yapılan açıklamada, TÜROFED’in Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde örgütlü olan konaklama kesiminin 12 birlik ve derneği ile 2005 yılında kurulduğu belirtilerek kongrede yeni dönem yöneticilerinin seçileceği ifade ediliyor.

 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Anadolu Turizm İşletmeleri Derneği (ATİD), Anadolu Turizm İşletmeleri Derneği (ALTİD), Akdeniz  Turistik Otelciler Birliği (AKTOB), Bodrum Turistik İşletmeler ve Yatırımcılar Birliği (BODER), Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB), Ege Turistik İşletmeler Derneği (ETİK), Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeleri Birliği (GETOB), Güney Marmara Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB), Fethiye Otelciler Birliği (FETOB), Kapadokya Otelciler ve İşletmeler Derneği (KAPTİD), Kuşadası Otelciler ve İşletmeler Derneği (KODER) ve Türkiye Otelciler, İşletmeler ve yatırımcılar Birliği (TUROB) oluşuyor. TÜROFED genel kurulunda 12 birlikten toplam 170 delege oy kullanacak.

 

TÜROFED genel kurulunda mevcut başkan Ahmet Barut'un tek aday olarak seçime katılması bekleniyor.TÜROFD kongresi öncesinde 19 Ocak Cumartesi akşamı da gala yemeği verileceği bildirildi.


TÜROFED GENEL KURUL PROGRAMI ŞÖYLE

 

20 OCAK 2008 PAZAR

10:00 / 10:30                   Kayıt,

10:30 / 12:30                   Açılış konuşmaları:

                                                        Ahmet Barut, TÜROFED Başkanı

                                                        Rıfat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkanı

                                                        Ertuğrul Günay, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı

                                                        Recep Tayyip Erdoğan, T.C. Başbakanı

12:30 / 13:00                  TÜROFED Araştırma Sunumu:

“Konaklamanın Seyahat Pazarındaki Yeri, Ekonomiye Katkıları ve Turizm – Endüstri İlişkileri”

13:00 / 14:00                  Öğle Yemeği,

14:00 / 14:30                  TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü sunumu:                 

                                                        “Yeni Bölgesel Tanıtım Filmleri”

14:30 / 15:30                  Panel:

                                                        “Gastronominin Turizme Katkıları”

                                                        Sn. Mehmet Yalçın

                                                        Sn. Vedat Başaran

                                                        Sn. Mehmet Gürs

                                                        Sn. Semih Orcan

 

15:30 / 16:00                 Şükrü Kızılot: “Turizm Sektöründe Vergisel Düzenlemeler”

 

16:15 / 18:00                 GENEL KURUL

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.