• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Barışta ortak dil turizm

Barışta ortak dil turizm
Yunanistan'da faaliyet gösteren birçok turizm şirketi, hafta sonları için günübirlik turlar düzenleyerek birçok Yunanlı turisti Edirne ile buluşturuyor...

EDİRNE- Yunanistan ile Türkiye arasındaki iyi ilişkiler en çok iki ülke turizmine yansıyor. Son yıllarda iki ülke arasında büyük bir artış gösteren turizm faaliyetleri sayesinde Türkiye'den Yunanistan'a ve Yunanistan'dan Türkiye'ye çok sayıda günübirlik ya da 1 ve 2 gece konaklamalı turlar organize ediliyor.

Türk turistlerin son yıllardaki gözdesi Yunan adaları ve Yunanistan'ın sahil kasabaları olurken başta Thassos, Midilli, Kos ve Mikanos adaları, Dedeağaç, Halkidiki ve Kavala gibi sahil kabaları Türk turistlerin en çok tercih ettiği yerler konumunda. Ekonomik krizde olmasına rağmen günlük hayattaki artışı fiyatlarına yansıtmayan Yunan turizmciler ve işletmeciler, Türkiye'den gelen turist kafilelerinden oldukça memnun.
Türk turistler özellikle yaz aylarında, gerek kafileler halinde gerekse de bireysel olarak turizm açısından oldukça iyi potansiyele sahip Yunanistan'a akın ederken bazı tur şirketleri, yılın diğer aylarında da Yunanistan'da düzenlenen festivaller için günübirlik programlar düzenliyor.

YUNAN TURİSTLERİN EDİRNE VE İSTANBUL MERAKI
Türk turistler için adeta arka bahçe konumunda olan Yunanistan Türkler tarafından en çok ziyaret edilen ülkelerin başında gelirken son yıllarda Yunanistan'dan da Türkiye'ye turlar düzenlenmeye başlandı. Daha önce Türkiye'ye alışveriş için gelen Yunanlar, Yunanistan'daki tur operatörlerinin girişimleri sonucu başta Edirne ve İstanbul olmak üzere Türkiye'nin bazı bölgelerine tur programları organize ediyor.
Edirne'nin yakın olması ve turizm açısından birçok objeye sahip olması, Yunanlı tur operatörleri için büyük avantaj sağlarken bazı Yunan tur şirketleri Ekim ayında Edirne için günübirlik turlar düzenlemeye başladı. Yunanistan'ın Dedeağaç (Alexandroupolis) şehrindeki bir tur şirketi de 28 Ekim'de yapacağı 'Günübirlik Edirne Turu'nu sosyal medya aracılığı ile duyurmaya başladı. Tur kapsamında Yunanlı turistlere; Karaağaç, Eski Tren Garı, Lozan Barış Anıtı, Edirne Müzesi, Sultan 2'nci Bayezid Sağlık Müzesi, Selimiye Cami ve Eski Cami gibi alanlar gezdirilecek.

Hudut - Onur Akman

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.