• BIST 10895.25
  • Altın 2511.801
  • Dolar 32.1907
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 27 °C

Banka emeklisi turizmciler

Banka emeklisi turizmciler
12 yıl aynı bankada çalıştıktan sonra emekli olan Süreyya ve Aynur Bektaş, 1990’lı yılların başında İstanbul’a geldikten sonra Hey Travel Trends'i kurdular.

İSTANBUL- Türkiye"de daha çok tekstil sektörüyle adını duyuran Hey Grubu"nun çatısı altındaki seyahat acentesi şirketi Hey Travel Trends kuruluşundan itibaren 5 yılda öngörülerin üzerinde büyüyerek yıllık 200 bin kişiye tatil satmaya başladı. Acente böylelikle yıllık 600 milyon dolar cirolu grubun amiral gemisi tekstile rakip oldu. Ancak bu rekabetin de tatlı bir öyküsü var…

12 yıl aynı bankada çalıştıktan sonra erken yaşta emekli olan Süreyya ve Aynur Bektaş, 1990"lı yılların başında İstanbul"a geldikten sonra bir iş yapmak isterler. Türkiye"de tekstil sektöründe büyük hareketlilik yaşandığını gören Aynur Hanım bu nedenle tekstil sektörüne girmek istedi. Ancak Süreyya Bey, emek yoğun bir iş olduğu için tekstili düşünmese de "Aynur Hanım"ın çok isteğiyle" işe başlarlar. Yıllar geçtikçe ağını genişleten tekstil kolu hızlı bir büyüme yaşayarak ayda 3 milyon adetle Türkiye"nin en fazla üretim yapan şirketi olur. Bu hızlı büyüme sürerken, grubun ihracat ve finans konularıyla ilgilenen Süreyya Bektaş ise 2005 yılında Hey Travel Trends adıyla tekstilin yanında yeni bir sektöre girmeye karar verir: Turizm!

İŞE KÜLTÜR TURLARIYLA BAŞLADI

“Turizm işi Aynur Hanım"ın tekstil kararının yanında benim kararımdı” diyen Hey Grubu"nun Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Bektaş, “Bu sektöre girmek benim hep hayalimdi. Gezmeyi, seyahat etmeyi sevdiğim için turizme girmeyi istedim. Benim için hobi işi gibi başladı” diye konuşuyor. Büyüme içerisinde bulunan diğer tekstil şirketlerinin de turizmle ilgilendiklerini gözlemlediğini belirten Süreyya Bektaş, otel yapmanın aksine önce seyahat acentesiyle başladığını söylüyor. Kültür turlarıyla turizme adım attıklarını dile getiren Süreyya Bektaş, devam ediyor: “Başlangıçta seyahat acenteliğinde yelpazeyi geniş tuttuk. Kültür, yurtdışı, cruise, outgoing ve bilet satışı da içinde olmak üzere turizmin bütün alanlarında faaliyet göstermeye başladık. Diğer operatörler kamara kiralarken, biz Beyrut menşeili Orient Queen gemisini komple kiralayıp kamaralarını kendimiz sattık. Bunlar o zamanlar çok konuşuldu ve büyük sükse yaptı. Kaliteli hizmet verdik, marka bilinirliğinin de artmasıyla işlerimiz açıldı. Bu yılın sonunda 200 bin kişiye ulaşacağız. Bunun 150 binini yerli turist oluşturacak. Yabancıların oluşturacağı 50 bin turisti de yıllardır faaliyette bulunduğumuz İran"dan Türkiye"ye getireceğiz. Gelecek yıllarda da İran"dan gelen sayısını daha da artırarak, gittikçe zenginleşen Irak"tan yüz binlerce turist getirmeyi hedeflerimiz arasına aldık.” "Otellere uçaklara gerek yok, acente olunca hepsinin sahibisin" Süreyya Bektaş, turizmde büyüyünce "otel yapalım, yapmayalım" diye düşünürken bir zaman sonra aslında yapmalarına çok da gerek kalmadığını gördüklerini söylüyor. Bektaş, “Çünkü acente olunca bütün oteller sizin oluyor. Havayolu şirketi kurmanıza gerek yok, bütün uçaklar sizin. Bana soruyorlar oteliniz, uçağınız var mı diye. Yok ama onların gerçekten sıkıntıları var. Oteli olanların derdi önce kendi otellerini doldurmak. Uçağı olanlar bugünün rekabet şartları çerçevesinde kendi aralarında mücadele ediyorlar” diyor. Turizmde şirketlerin istedikleri cirolara çıkmalarına rağmen henüz yeterli anlamda kâra geçemediklerini belirten Bektaş, kaliteli tesislere rağmen düşük fiyata satışların çok üzücü olduğunu ifade ediyor. Yurtdışında ortak çalıştıkları acenteler bulunduğunu anlatan Bektaş, “Ancak bunun yanı sıra artık bazı ülkelerde kendi ofislerimizi açacağız. Bu olaya İran"la başlayacağız. Mısır, Almanya ve Rusya gibi ülkelerde de düşünüyoruz. 2011 yılında 3 tane ofis açmış oluruz. Turist yoğun bölgelerde kendi ofislerimizi açmak daha avantajlı” diyor.

SAĞLIK TURİZMİYLE TURİST GETİRECEK

Bu yıl sağlık turizmine başladıklarını anlatan Süreyya Bektaş, “Bundan çok ümitliyim. Sağlık turizminde Türkiye"deki göz hastaneleri başta olmak üzere hastanelerin özellikle cerrahi bölümleri çok gelişmiş durumda. Türkiye"de yapılan başarılı sağlık gelişmelerini yurtdışında tanıtıyoruz. Müşteri geliyor, oteli, hastanesi, operasyonu her şeyinin organizasyonunu biz üstleniyoruz. Bunda Ortadoğu ve Balkan ülkelerinden çok müşteri geleceğini tahmin ediyoruz. Belki ileride saç ekimiyle ilgili bile sağlık turizmi yapılabilir” diye konuşuyor.

HAVAALANINA OTEL YAPACAK

Yakın gelecekte turizmde havacılık ve otelcilik gibi dikey entegrasyon hedeflerinin olmadığını kaydeden Süreyya Bektaş, “Ancak otelcilik konusunda İstanbul"daki arazimizi değerlendirmek isteyeceğimiz zaman gelecektir. Havaalanı bölgesinde bir yerimiz bulunuyor. Havaalanı ile şehir arasında çok az otel olduğunu görüyoruz. Burada en az 200 odası bulunacak bir oteli geliştirme aşamasında bulunuyoruz” diye konuşuyor. Bektaş, Hacıbektaş"taki arazilerine ise Ankara ve Kayseri"ye yakınlığı bakımından futbol takımlarının kamp yapmasına yönelik içinde spor alanlarının ve kongre merkezlerinin bulunduğu bir otelin hayata geçirme planlarının olduğunu, kısa zaman içerisinde bu planlarını gerçekleştireceklerini de sözlerine ekliyor. Süreyya Bektaş, “Arazi çok büyük, Ankara ve Kayseri buraya çok yakın. Kapadokya"nın havası spora çok elverişli. Projelerimiz içinde öncelikle Hacıbektaş"ın projesinin hazır olduğu için başlayacağını öngörüyoruz” diye konuşuyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.