• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Bakanlığın belge verilmesini durdurması doğrudur

Bakanlığın belge verilmesini durdurması doğrudur
Genç Turizmciler Derneği Başkanı Onur Sabırlıoğlu “Sektörün yıllardır beklediği oldu. Yeni acente girişinin durdurulması ile seyahat acentelerinin yaşamaları güvence altına alındı” dedi.

ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yeni seyahat acentesi belgesi verilmesini durdurması üzerine Genç Turizmciler Derneği Başkanı Onur Sabırlıoğlu “Sektörün yıllardır beklediği oldu. Yeni acente girişinin durdurulması ile seyahat acentelerinin yaşamaları güvence altına alındı. Son 5-6 yılda ciddi sayıda acente açılışı oldu. Ancak kontrol kaçtı. Kimin acente aldığı, kimin ne iş yaptığı bilinmiyor. Bakanlık doğru bir iş yaparak hem acentelerin pazar paylarının parçalanmasınin önüne geçti. Hem de yaptığımız işin değer kazanmasının önünü açtı” dedi.

onur-sabirlioglu.jpg

BAKANLıĞı MAHKEMEYE VERMEK YANLıŞTıR
Onur Sabırlıoğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin yeni acente girişlerinde bakanlığa ödenen “İşletme Belgesi” ücretlerinin arttırılmasından dolayı bakanlığı mahkemeye vermesinin acentelerin devlet katında itibarlarının oluşması adına doğru olmadığını belirterek “Bakanlık seyahat acentelerinin lehine bir karar verdi. TÜRSAB bizleri temsil ediyorsa Bakanlığın kararının yanında olmalıdır” dedi.
Onur Sabırlıoğlu “TÜRSAB yönetimi göreve talip olurken yeni acente belgesi vermeyeceğini söylemişti. Ama aradan geçen zamanda adeta belge satan bir kurum haline geldi. Bakanlığın yeni belge verilmesini durdurması acenteler için sevindiricidir.

onur-sabirlioglu-001.jpgBELGE VERMEK 5 YIL DURURSA ACENTELER KURTULUR
Halen 15.000’I aşkın acente bulunduğunu belirten Sabırlıoğlu, “Bu sayı ülkemiz turizmi için çok fazladır. Yeni belge girişi 5 yıl boyunca durdurulursa, sektör kendine gelir. Ayrıca denetimler artarsa sorunlarımız tamamen çözülür” şeklinde konuştu.
 

ŞUBELERİN DE BELGE DEVİRLERİ YAPILMALIDIR
Seyahat acentelerinde 2000’e yakın şube bulunduğunu, ayrıca sektörde olmayıp hala acentesi olan kişiler bulunduğunu hatırlatan Onur Sabırlıoğlu “Yeni acente belgesinin verilmesinin durdurulması ile aktif olmayan acenteler belgelerini devrederek sektörden ayrılırlar. Ayrıca şubelerde de belge devri yapılırsa acenteler nefes alır” dedi. Yeni bele verilişi durursa acentelerin belgelerinin değer kazanacağını belirten Onur Sabırlıoğlu “TÜRSAB yönetimi göreve talip olduğunda belgelerimizin değer kazanacağını söylemişti. Amaherkese bege vererek belgelerimizi değersiz kıldı. Şimdi Bakanlığın kararı ile belgelerimiz yeniden değer kazanacak” şeklinde konuştu.
 

Bu haber toplam 5471 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.