• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Bakan Topçu'dan açıklamalar

Bakan Topçu'dan açıklamalar
Adli Yıl açılışında konuşan BBP eski Genel Başkanı ve yeni Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'dan tiyatrodan Topkapı ve Ayasofya'ya şok açıklamalar.

ANKARA- Adli Yıl açılışında konuşan BBP eski Genel Başkanı ve yeni Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'dan şok açıklamalar. BBP eski Genel Başkanı, yeni Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Adli Yıl açılışında Levent Üzümcü’nün şehir tiyatrolarından ihracı ve İdil Biret’in konserine yapılan alperen baskınıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ARKADAŞI BİLMİYORUM, DAĞDAKİ İLE AYNI MUAMELEYİ HAK EDER

(Levent Üzümcü’nün şehir tiyatrolarından ihracı) Benim zamanımda çıkmadı öyle bir karar. Ben neticede milletin önünde siyaset yapan, dupduru, natürel, hormonsuz bir Anadolu çocuğuyum. Bahsettiğin olayı, arkadaşı bilmiyorum. Bakacağım söylediğin neymiş ben de merak ettim. Aslında dün ilgili yerin hem genel müdürü hem de genel müdür yardımcısıyla görüştüm. Bahsettiğin arkadaş devletin birliğine, vatanın bütünlüğüne gadretmişse, dağdaki de ovadaki de aynı muameleyi hak eder.

TOPKAPI’DA ŞARAPLI MİNDERLİ KONSERE İZİN VERMEM

(İdil Biret konserine alperen baskını) Ben en azından senfoni orkestrasının bir müziği icra edilirken, minderle şarapla öyle bir icranın dinlenmeyeceğini bilecek kadar bu işlerden anlarım. Çok iyi anlarım. Çok kültürlü olduğunu iddia edenler.. Senfoni orkestrasında bir eser icra edilirken minder atılıp şarap içilip, ayak uzatılarak dinlenmeyeceğini bilecek kadar bu işlerden anlarım. bugün Topkapı’da şaraplı minderli konsere izin vermem. O sanatın çıktığı ülkelerde bir senfoni hangi adap edeple dinlenir? Hanımefendiler, beyefendiler şıkır şıkır kıyafetleriyle değil mi? Biz barda halaya dururuz, orada da vals yaparız. Bizi başkalarıyla karıştırmasınlar. İdeolojik bir linçe falan da eyvallah etmeyiz.  

"AYASOFYA'YI GÖNLÜM ARZU EDİYOR AÇILMALI"

Geçmişte Ayasofya’nın ibadete açılmasını istediği hatırlatılıp Bakan olarak tavrı sorusu üzerine) Ben dünyadaki bütün kültür ve medeniyetlere saygı göstermek zorundayım. Onlar da benim medeniyet değerlerime saygı göstermek zorunda. Ben şimdi medeniyet davası olan, ömrünü bu işte harcamış olan ve bu işin bakanı olan bir adamım, devlette bir gün bir saniye anlamam. Gönlüm arzu ediyor tabi ki açılmalı. Bu hükümet siyasetin dışında icra yapacak ve devlete hizmet edecek. Ben dileğimi ve isteğimi söylüyorum.”   

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.