• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Bakan: İspanya'ya rakip olamayız

Bakan: İspanya'ya rakip olamayız
Bakanı Günay, Türkiye’nin turizmde İspanya’ya rakip olamayacağını belirterek, “İspanya'nın bizden korkmasına gerek yok, birlikte projelerimiz olur" dedi.

MADRİD-İspanya'nın başkenti Madrid'de Sabancı Müzesi Osmanlı hat koleksiyonuna ait "Altın Satırlar" adlı sergisinin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’nin yakın veya orta gelecekte turizmde İspanya’ya rakip olamayacağını belirterek, “İspanya'nın bizden korkmasına gerek yok, birlikte yapabileceğimiz projeler de olacaktır" dedi.  

İspanya'nın başkenti Madrid'de  Sabancı Müzesi Osmanlı hat koleksiyonuna ait "Altın Satırlar" adlı sergisinin açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, açılış dolayısıyla yapılan basın toplantısında ‘Akdeniz havzasında Türkiye'nin İspanya'ya rakip olup olamayacağı’ yönündeki bir soruya şu yanıtı verdi:

"Turizm alanında da bugün çok iyi bir noktaya gelmiş olan İspanya'nın yaşadığı deneyimlerden öğreneceklerimiz var. Türkiye'nin yakın veya orta gelecekte İspanya'ya turizmde rakip olmasını temenni ederim ama bu gerçekçi bir yaklaşım değil. İspanya turizmde dünya çapında başarılı örneklerden birisi."

 

Türkiye'nin turizmde hızla yükselen ülkelerden birisi olmasına rağmen yıllık turist sayısında 20 milyonlardayken İspanya'nın 60 milyonlara yaklaştığını ifade eden Günay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Arada önemli farklar var. Türkiye'nin turizm potansiyelinin yükseleceğini düşünüyorum ama bu İspanya'dan turist alacağız anlamına gelmez. Dünyada turist sayısı ve turizme ayrılan pay her geçen gün artıyor. Teknoloji ve iletişim çağında insanlar dünyanın farklı yerlerini görmek istiyorlar. İspanya'nın bizden korkmasına gerek yok, birlikte yapabileceğimiz projeler de olacaktır."

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.