• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Bakan: Hedefimiz ilk 5 ülke

Bakan: Hedefimiz ilk 5 ülke
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Türkiye turizm gelirinde şu an ilk 10'da. Hedefimiz ilk 5'e girebilmek." dedi.

Özkan Altıntaş / Ünal Başusta-Türkiye Turizm


ANTALYA-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana turist sayısını 10 milyon artırdığını, bu başarının istikrar, güven ve demokratik ortam sebebiyle yakalandığını söyledi. Günay, "Türkiye turizm gelirinde şu an ilk 10'da. Hedefimiz ilk 5'e girebilmek." dedi.




Türkiye Otelciler Federasyonu'nun 2. Olağan Genel Kurulu'na katılan Ertuğrul Günay, 2007 yılının 23 milyon 341 bin turist ile kapatıldığını söyledi. AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılında 10 milyon 200 bin olan turist sayısını 10 milyonun üzerinde artırdıklarını söyleyen Bakan Günay, "İstikrar, demokrasi, güvenlik varsa turizm yükselebiliyor. Bu durumu bozmamanın bir yurtseverlik görevi olduğunu düşünüyorum. Türkiye turizm gelirinde ilk 10'da. Hedefimiz ilk 5'e girebilmek" diye konuştu.

 

Bakanlığının kısıtlı bir bütçeye sahip olmasına karşın tanıtıma büyük kaynak ayrıldığını kaydeden Bakan Günay, Türkiye'nin tanıtım filmlerinin Ocak ayının başından itibaren dünyanın 83 ülkesinde gösterilmeye başlandığını dile getirdi.

 



Turizm sektörünün değişik sıkıntıları bulunduğunu bildiğini aktaran Günay, çözüm noktasında kendisinin turizmcilerin yanında olduğunu söyledi. Sektörün üzerindeki istihdam yükünün ivedi olarak azaltılması gerektiğini kaydeden Günay, "Amacımız önümüzdeki birkaç yılın sonunda otellerin kışın kapanmak zorunda kalmamasını sağlamaktır. Bunun için iç turizme yönelik yeni kampanalar yapmak gerekiyor." dedi.

 

Türkiye'ye 23 milyon turist gelmiş olmasının sevindirici olmasına rağmen, yeterli bulunmamasını isteyen Günay, "Sadece Paris'e 20 milyon turist gidiyor. Türkiye gibi bir tarih, kültür ülkesinde bu sayı azdır. Turist sayısını artırmamız gerekiyor." diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.