• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 18 °C

Bakan Ersoy'un şirketi ETS'de profesyonel dönem

Bakan Ersoy'un şirketi ETS'de profesyonel dönem
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, başkanlık görevini şirkette 20 yıldır çalışan Mali Grup Başkanı ve Yönetim Kurulu Danışmanı olan Coşkun Tünay’a devretti.

İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, başkanlık görevini şirkette 20 yıldır çalışan Mali Grup Başkanı ve Yönetim Kurulu Danışmanı olan Coşkun Tünay’a devretti. ETSTUR ile Voyage ve Maxx Royal otellerinin sahibi Mehmet Ersoy’un Kültür ve Turizm Bakanı olmasının ardından ETS Grubu’ndaki yeni yapılanma bir toplantı ile açıklandı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre Grubun yüzde 100 hissedarı ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Ersoy, başkanlık görevini şirkette 20 yıldır çalışan Mali Grup Başkanı ve Yönetim Kurulu Danışmanı olan Coşkun Tünay’a devretti. coskun-tunay-ets-002.jpgMehmet Ersoy’un hissedar olmaya devam ettiğini ifade eden Tünay, “Şirket olarak yeniden yapılanma sürecine yaklaşık 9 ay önce başlamıştık. Bu konuda Güreli Danışmanlık ile çalışıyorduk. Tek ortaklı şirketlerde yaşanabilecek sorunların önüne geçmek için böyle bir yapılanma sürecine girmiştik. Ortada çok büyük bir grup var. Eski sistemde şirket sahibi herhangi bir sağlık sorunu yaşasa dahi problemler ortaya çıkabilirdi. Bu yüzden daha Mehmet Ersoy bakan olmadan önce böyle bir yapılanma kararı alınmıştı” dedi. Mehmet Ersoy’un ardından işleyişte, planlamada ve yeni yatırımlarda herhangi bir değişikilik olmadığının altını çizen Tünay, “Şirkette planlar 5 yıllık olarak yapılıyor. 2015’te 5 yıllık plan yapıldı ve bu planın 3’üncü yılındayız. İşleyişte herhangi bir değişiklik olmayacak” dedi.

Ets Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Özbek ise, Mehmet Ersoy’un bakan olduğunu ne zaman öğrendiklerine ilişkin, “Kabinenin açıklanacağı gün bütçe toplantısındaydık. Saat 10.30 gibi Mehmet Ersoy’un telefonu çaldı. Toplantıdan çıkarken Cumhurbaşkanı’nın yemin törenine katılacağını söyledi. Ankara’dan dönüş biletini dahi aldırıyordu. Sonrasında ise Kültür ve Turizm Bakanı olduğu haberi geldi. İlk konuştuğumuzda Mehmet Ersoy bakanlığı bir askerlik görevi olarak gördüğünü söyledi” açıklamasını yaptı.

 

40 MİLYON DOLARA YENİ MERKEZ
ETS Tur’un yaklaşık 40 milyon dolar yatırım yaptığı yeni binasında gerçekleşen toplantıda yeni yatırımlar hakkında da bilgi veren Suat Özbek, “Yeni otel yatırımı gibi bir planımız yok. Ancak otel kiralayabiliriz. Kiraladığımız oteller için yeni bir marka da oluşturulabilir. Ancak sonuca ulaşmış bir durum yok” dedi. Yeni binada 850 kişiye istihdam sağladıklarına dikkat çeken Özbek, “Son dönemlerde teknoloji konusundaki yatırımlarımız arttı. Online kanalla geleneksel kanalların gelecekte eşit seviyelere ulaşmasını bekliyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

2018 HEDEFLERİ 2 MİLYON TURİST
GEÇEN yıl 1 milyon 650 bin kişiye hizmet verdiklerini söyleyen Özbek, “Bu seneki hedefimiz yaklaşık 2 milyon. Bunun 1 milyon 650 bininin yurtiçinde yapılan tatillerden geleceğini tahmin ediyoruz. Geri kalanı ise yurtdışı, cruise ve KKTC turlarından oluşmasını bekliyoruz. Geçen yıla göre büyüme hedefimiz de yüzde 15 civarında. Bu yıl seçimler ve kurlardaki yükselişten dolayı talebin azaldığı günler oldu. Buna rağmen hedeflerimizi yakalayacağımız. Kurlarda yaşanan yükselişten dolayı yurtiçindeki otellerde de yüzde 25’e varan fiyat artışları oluştu. Yurtdışından gelen talep artınca da otellerin fiyatı yükseldi. Yurtdışında tatil yapmak isteyenlerin kurlarda yaşanan yükselişten dolayı ertelenebileceği düşünülse de yurtdışı turlarındaki büyüme hedefimiz olan yüzde 20’ye çok yakınız. Geçen yıla göre büyüme oranımız yüzde 17-18’lerde. Ancak talep daha çok vizesiz turlara kaydı” dedi.

Bu haber toplam 19807 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.