• BIST 9275.93
  • Altın 4195.259
  • Dolar 39.1266
  • Euro 44.5993
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 25 °C
  • Antalya 31 °C

Bakan Çelik'in hacda buluşması

Bakan Çelik'in hacda buluşması
Devlet Bakanı Faruk Çelik, hac görevini yerine getirmek üzere geldiği Mekke'de Avrasya ülkelerinin hac organizasyonu sorumluları ile bir araya geldi.

MEKKE- Devlet Bakanı Faruk Çelik, hac görevini yerine getirmek üzere geldiği Mekke'de Avrasya ülkelerinin hac organizasyonu sorumluları ile bir araya geldi. Bakan Çelik, Arap erkeklerinin giydiği 'cellabiye' adı verilen elbise ile basın mensuplarının ilgi odağı oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, kutsal topraklarda önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Avrasya ülkelerinin hac organizasyonu sorumlularını bir araya getiren toplantıya; Devlet Bakanı Faruk Çelik ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu da katıldı.

Başta Türk Cumhuriyetlerinin temsilcileri olmak üzere, Kafkaslar ve Balkanlar'dan gelen organizatörler, Diyanet'in çalışmalarından övgüyle söz etti.

Hac ibadetini yerine getirmek ve çalışmaları takip etmek üzere önceki akşam Mekke'ye gelen Bakan Çelik ise, gelenekselleştirilen buluşmaların önemine dikkat çekti. Son yüzyılda Balkanlar, Kafkaslar ve Orta Asya'nın, insanlık adına utanılacak olaylara sahne olduğunu vurgulayan Çelik, "Bu çileli yüzyıl geride kaldı. Bağımsız devletlerin zuhur etmeye başlamasıyla birlikte, inançların yok edilemeyeceği görüldü." ifadelerini kullandı.

Avrasya'da müşterek değer yargılarının yeşermesi için Türkiye'nin elinden gelen gayreti göstereceğinin altını çizen Bakan Çelik, ülkeler arasında ortak dil oluşturulmasını iletişim hedefi olarak belirledi.

Daha sonra Kâbe'de yaşanan manzarayı anlatan Çelik, "Her dilden, her renkten çiçekler, bir arada tavaf yapıyor. Hiçbir ideoloji bu şekilde birleştirici bir merkeze sahip değil." tespitinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu da, Türk dünyasından hacca her geçen sene katılımının arttığını söyledi.

Öte yandan, Bakan Çelik, Arap erkeklerinin giydiği 'cellabiye' adı verilen elbise basın mensuplarının ilgi odağı oldu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.