• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 30 °C

Bach ve Bizet’in trajik eserleri İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde

Bach ve Bizet’in trajik eserleri İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde
İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde, genç müzisyenler Nil Kocamangil ve Umut Sağlam, Bizet’nin Carmen Operası’ndan bölümleri ve Bach’ın Chaconne’unu yorumlayacaklar.

İSTANBUL- Yo-Yo Ma’nın hakkında “Sağlam tekniği ve enstrümanından çıkardığı eşsiz ses beni çok etkiledi” dediği Nil Kocamangil ile uluslararası başarılarıyla dikkat çeken, Doğu-Batı Divanı Orkestrası üyesi Umut Sağlam, GAİN izleyicileri için Bizet ve Bach’ın eserlerini çalacak. İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin etkileyici atmosferinde çekilen programda, her iki müzisyen de tarihi niteliği olan özel yapım çellolarıyla büyüleyecek.
GAİN’in sevilen klasik müzik programı ‘Pazar Klasiği’, bu hafta yetenekli genç çellistleri ve onların yorumuyla dünyaca ünlü bestecileri evlerimize konuk edecek.

nil-kocamangil-ve-umut-saglam,-.jpgGAİN’in genç yetenekleri öne çıkardığı klasik müzik programı ‘Pazar Klasiği’, bu hafta da pazar sabahını renklendiriyor. Programın çekimleri İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde yapılan yeni bölümünde, genç müzisyenler Nil Kocamangil ve Umut Sağlam, Bizet’nin Carmen Operası’ndan bölümleri ve Bach’ın Chaconne’unu yorumlayacaklar.

Yeni bölümde dinleyicilere sunulacak iki eserin geri planında trajik birer hikâye yer alıyor. Bizet, Carmen'in Fransa'daki 31’inci performansı sırasında hayatını kaybetmiş; eserin dünya çapında kazandığı başarıyı görememişti. Bach ise Chaconne’u bir turne dönüşünde eşinin öldüğünü öğrenince yazmıştı.

nil-kocamangil-ve-umut-saglam,--001.jpg

Bu bölümün bir diğer özelliği ise iki müzisyenin de tarihi niteliği olan enstrümanlar çalmaları. Her iki çello da 19’uncu yüzyıla ait; Umut Sağlam’ın enstrümanı 1810 Paris Nicolas Lupot yapımı.

‘Pazar Klasiği’, bir dönemin Pazar konseri geleneğini canlandırmak üzere GAİN izleyicileriyle buluşuyor. Her bölümde genç sanatçılar tarihi binaların büyüleyici atmosferinden seyirciye ulaşıyor.

MÜZISYENLER HAKKıNDA

32 yaşındaki müzisyen Nil Kocamangil, çelloya 9 yaşında başladı. Orkestrayla ilk solo konserini 15 yaşında verdi. İtalya, Almanya ve Fransa’daki uluslararası yarışmalarda birincilik ödülleri aldı. Doktorasını 2019’da Leipzig’de en yüksek dereceyle tamamladı. Dünyaca ünlü çellist Yo-Yo Ma hakkında, “Nil’in sağlam tekniği ve enstrümanından çıkardığı eşsiz ses beni çok etkiledi” yorumunu yaptı.

yaşındaki müzisyen Umut Sağlam, orkestra eşliğindeki ilk konserini 15 yaşında Gürer Aykal yönetiminde verdi. 5 yıldır Berlin’deki Barenboim-Said Akademi’de Claudius Popp’la çalışan Sağlam, İtalya’da Gaetano Zinetti, Fransa’da Tremplin yarışmalarında birinci oldu. 2018’de Daniel Barenboim’in davetiyle Doğu-Batı Divanı Orkestrası’nda çalmaya hak kazandı.

yenilik zamanı! Yepyeni özgün içerikler GAİN Premium’da. Kredi/banka kartı ile aylık 21.90 TL, uygulama içi ödeme ile aylık 23.99 TL’ye Premium üyeliğe geçilebilecek. GAİN’in içeriklerinin bir kısmı her zamanki gibi ücretsiz olmaya devam edecek.

Bu haber toplam 1157 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.