• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Azerbaycan'dan Ruslan Guliyev GHTC Başkanı oldu

Azerbaycan'dan Ruslan Guliyev GHTC Başkanı oldu
Dünya Sağlık Turizmi Konseyi – GHTC’nin Dünya Başkanlığı’na Azerbaycan Sağlık Turizmi Derneği ve Millenium Turizm Başkanı Ruslan Guliyev seçildi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
ANTALYA –
Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Olağan Genel Kurulu Antalya'da bu yıl ikincisi TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde gerçekleştirilen Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm-Hestourex Fuarı Anfaş Fuar ve Kongre Merkezi’nin özel toplantı salonunda gerçekleştirildi.

DÜNYA SAĞLIK TURİZMİNİN ZİRVESİNDE YENİ YÖNETİM
Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’da düzenlenen Hestourex Fuarı sırasında 28 ülkeden 47 delegenin katılımıyla yapılan 4. Dünya Sağlık Turizmi Konseyi (Global Healtcare Travel Council) – GHTC’nin Dünya Başkanlığı’na Azerbaycan Sağlık Turizmi Derneği ve Millenium Turizm Başkanı Ruslan Guliyev oybirliğiyle seçildi.
Genel Sekreter olarak Yunanistan temsilcisi  Constantine Constantinides yeniden seçilirken, Genel Sekreter Yardımcılığına New Baku Hotel Direktörü ve Azerbaycan Skal Kulübü Başkanı Jeyhun Ashurov seçildi. Başkan yardımcılıklarına ise Hırvatistan, Gürcistan, Ürdün, Hindistan, Kuzey Kıbrıs, Almanya seçildi.

vuslan-dunya-baskani.jpg

ruslan-dunya-baskani.jpg

GULIYEV: DÜNYA KONSEYINDE 1 MILLET 3 DEVLET...

Türkiye, Azerbaycan ve KKTC’nin Dünya Sağlık Turizmi Konseyi çatısı altında eşit şekilde yer almasının bir millet üç devlet gerçeğini göstermesi bakımından çok büyük bir anlamı olduğunu ifade eden Dünya Başkanı Rusyan Guliyev da “Dünya Sağlık Turizmi politikalarına yön veren böylesi önemli bir uluslararası platformda Kuzey Kıbrıs’ın başkan yardımcılığı görevini üstlenmesinden büyük bir mutluluk duyuyoruz. Konseye önemli katkılar vereceğinden emin olduğum kardeşim Ahmet Savaşan’ı kutluyorum ve kendisine başarılar diliyorum” dedi.

ruslan-guliyev--001.jpg
ruslan-guliyev-.jpg

ruslan-dunya-baskani-001.jpg

3. DÜNYA SAĞLIK TURIZMI FORMU 25 ŞUBAT 2019’DA BAKÜ’DE...

Açıklamanın sonunda, bilgi birikiminin paylaşılması ana temasıyla gerçekleştirilen ve 3. Dünya Sağlık Turizmi Formu’nun 25 Şubat 2019 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılmasına karar verilen genel kurul toplantısında, Litvanya ve İran’ın da aralarında bulunduğu yeni ülkelerin üyelikleri yanısıra, sağlık turizminde faaliyet gösteren hastane, klinik, aracı kurumlar, wellness merkezleri gibi kuruluşların akreditasyonları ve sertifikalandırılmaları başta olmak üzere pek çok konunun görüşülerek çeşitli kararlar üretildiğine yer verildi.


ruslan-dunya-baskani-007.jpg

ÇAKMAK: KKTC’YE DESTEĞIMIZ SÜRECEK...

GHTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak'ın sunuculuğunu yaptığı toplantıda  başkanlığı devralan Rusyan Guliyev “Dünya Sağlık Turizmi Konseyi - GHTC gibi onurlu bir göreve seçilmem benim için gurur vericidir. GHTC’yi hep birlikte daha iyi yerlere taşıyarak üyelerimizin menfaatlerine çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Dünyada giderek büyüyen sağlık turizminden GHTC’nin tüm üyelerinin faydalanması için yeni projeler geliştirmeliyiz. Bu yıl Antalya'daki organizasyonda Dubai'den görevi devraldık. Seneye Azerbaycan'da gerçekleştireceğiz. Azerbaycan'ı yeni bir destinasyon olarak tanıtmak istiyoruz. Antalya fuarları bizim için gelişen ve parlayan bir yıldızdır. Her yıl potansiyeli büyüyor. Azerbaycan olarak Antalya fuarlarına katılmaya devam edeceğiz”dedi.

KKTC’ye dün olduğu gibi bundan sonra da desteklerinin devam edeceğini belirten Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak da KKTC’nin Sağlık ve Spor Turizmi endüstrilerinden hak ettiği payı alabilmesi için başlatılan projelerin tamamlanacağını ve ardından da yeni projelere hayat verileceğini söyledi.

ruslan-dunya-baskani-005.jpg

ONUR ÜYESİ KKTC BAKANI FİKRİ ATAOĞLU’DA KATILDI
Türkiye’nin kurucu olduğu ve iki yıl boyunca dünya başkanlığını yürüten Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak’ın yönettiği oturuma KKTC Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan’ın ile birlikte GHTC’nin Onur Üyesi Konseyi’nde KKTC Turizm Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’da katıldı. Ataoğlu, dünyanın sağlık turizmini yöneten böyle bir kuruluş içinde yer aldıkları için büyük bir kazanım içinde olduklarını belirterek “Önümüzdeki dönemde işbirliği içinde yeniprojelere imza atılacağını düşünüyorum” dedi.

ATAOĞLU: ULUSLARARASI ALANDA TARIHI BIR TEMSILIYET ELDE ETTIK

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Onur Kurulu Üyesi olarak 28 ülkeden 47 delege ile birlikte Dünya Sağlık Turizmi Konseyi (Global Healthcare Travel Council) Genel Kurulu’na katıldı. Genel Kurulda KKTC adına Dr. Ahmet Savaşan Dünya Başkan Yardımcılığına seçildi.
Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nde Kuzey Kıbrıs’ın 57 ülkeyle birlikte eşit koşullarda temsil edilmesinden ve bütün bayraklarla birlikte KKTC bayrağına da yer verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Fikri Ataoğlu, Kurucu Başkan Emin Çakmak’a KKTC’nin bu önemli temsiliyeti kazanmasındaki belirleyici katkısından ötürü teşekkür etti.
Dünya Sağlık Turizmini şekillendirecek Dünya Konseyinin Başkan yardımcılığının KKTC’ye verilmesinde bütün delegelerin olumlu oy kullandığının altını çizen Ataoğlu bu oylamayla elde edilen başarının tarihi önemi bulunduğunu kaydetti. Ataoğlu konuşmasının sonunda “bütün ülkelere ve delegelere ülkem ve insanlarımız adına gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

vuslan-dunya-baskani-001.jpg

SAVAŞAN: KUZEY KIBRIS, SAĞLIK TURIZMINDE ÖNEMLI AVANTAJLARA SAHIP...

KKTC’nin 54. üye ülke olarak Dünya Konseyine kabul edildiğini ve 2017 yılında da Dünya Konseyi’nde yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptıklarını anımsatan Dr. Ahmet Savaşan da yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs’ın coğrafi konumu, tarihi, turistik ve insani özellikleri yanısıra, hastanelerinde ve tüp bebek merkezlerindeki son teknoloji cihazları, güncel bilgi kullanan uzman hekimleri, uluslararası akreditasyonları yanısıra otellerinde sunulan medikal welness, spa uygulamaları ve ileri yaş ve engelli turizminde sahip olduğu potansiyeli ile birleştirilen fiyat avantajları sayesinde sağlık turizminde tercih edilmek için gereken bütün özelliklere sahip olduğunu vurguladı.

Hedefimiz Dünya Başkanlığı...

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin 57 ülkesiyle var olan işbirliğinin 2018 yılında en üst seviyeye çıkartılması ve geliştirmesi için büyük bir çaba göstereceklerini ifade eden Savaşan, “amacımız Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanlığını 2020 yılında Kuzey Kıbrıs’a alarak Dünya Sağlık Turizmi Formu’na ev sahipliği yapmaktır” dedi.


ruslan-dunya-baskani-002.jpg

DÜNYANIN SAĞLIK TURİZMCİLERİ ANTALYA’DA BULUŞTU

Antalya’da düzenlenen Hestourex Fuarı’na 165 ülkeden 5 bine yakın alım heyeti katıldı. Fuar sırasında düzenlenen b2b’lerde Türk sağlıkçıları ile yurtdışından gelen konuklar karşılıklı görüşmeler yaptılar. Fuar boyurca önemli işbirlikleri kuruldu. Üç gün süren etkinlik sonrası 3. Dünya Sağlık Turizmi Konseyi (Global Healtcare Travel Council) – GHTC’nin genel kurulu yapıldı.

vuslan-dunya-baskani-002.jpg
turkiyeturizm.com editörü Özkan Altıntaş, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ruslan Guliyev, turkiyeturizm.com yazarı Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Turizm Bölümü Başkanı  Doç.Dr. Yetkin Bulut

Bu haber toplam 19436 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.