• BIST 10228.39
  • Altın 4260.885
  • Dolar 39.8188
  • Euro 46.785
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C
  • Antalya 32 °C

AVM'ler ciroları arttırdı

AVM'ler ciroları arttırdı
Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği(AYD) 2010'un ilk üç çeyreğinde hem Anadolu'da, hem de İstanbul'da AVM cirolarının artış gösterdiğini açıkladı.

İSTANBUL -AYD ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi, Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 8 artarak 120 puana ulaştı. AYD'den yapılan açıklamada 2008 ve 2009 yıllarına göre 2010 yılı ilk üç çeyreğinde ciroların sürekli olarak artış gösterdiği ve 2009 yılı üçüncü çeyreğinde 110 puan olan ciro endeksinin 2010'un aynı döneminde yüzde 5 artış göstererek 116 puana ulaştığı bildirildi. 2010 ilk 9 aylık ciro endeksi 2009 yılına göre Anadolu'da yüzde 15 ve İstanbul'da yüzde 5 oranında artış gösterirken, Türkiye Eylül ayı AVM verileri Ağustos ayına göre ziyaretçi endeksinin de yüzde 10 arttığına işaret ediyor.

-"ANADOLU'DA TÜKETİCİ AVM'YE YÖNELİYOR"-

AYD Başkanı Hakan Kodal 2010 ilk 9 ay ortalamasında Anadolu'da ziyaretçi endeksinin yüzde 8 oranında yükseliş kaydettiğini ve Anadolu'daki bu artışın müşterilerin tüketim alışkanlıklarının değişmesinin ve harcamalarının giderek AVM'lere yöneldiğinin önemli bir göstergesi olduğunu söyledi.
AVM Endeksi Eylül ayı sonuçlarını değerlendiren AYD Başkanı Hakan Kodal "Eylül ayında hem Ramazan Bayramı hem de okulların açılmasının etkisiyle cirolarda yaşanan artış perakendeciyi sevindirdiği kadar AVM yönetimlerinin de yüzünü güldürdü. 2010 ilk üç çeyrek ciro verileri beklentilerimizin üzerindedir, 25 milyar TL ciro hedefini de aşacağız" dedi.
AYD'den verilen bilgiye göre ayrıca, 2010 yılının ilk 9 ayında açılan 17 AVM ile birlikte Türkiye genelinde 46 ilde toplam 261 AVM bulunuyor. 2010 yılı sonu itibari ile bu rakamın 270 AVM'de toplam 6 milyon 500 bin metrekare kiralanabilir alana ulaşması bekleniyor. AYD 2010 yılı cirosunun 25 milyar TL ve ziyaretçi sayısının da 1.1 milyon kişi olarak hedeflendiğini bildirdi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.