• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 18 °C

Asya Tur Başkanı Haldun Bezci: Kaçmadık, ortak arıyoruz

Asya Tur Başkanı Haldun Bezci: Kaçmadık, ortak arıyoruz
Asya Tur’un Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Bezci ‘İflas etmedik, kaçmadık. Sadece finansal sorunlar yaşıyoruz. Büyük şirketlerle ortaklık konusunda görüşmelerimiz sürüyor

İSTANBUL-  Asya Tur Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Bezci, yaşadıkları sıkıntının Metro Turizm’le planladıkları ortaklık anlaşmasının son anda bozulmasından kaynaklandığını açıkladı. Bezci, ‘Kaçmadık, buradayız. İflas etmedik. Şimdi yeni ortak arıyoruz’ dedi.

asya-tur -001.jpgAnlaşıp ortaklık aşamasına geldikleri Metro Turizm’in vazgeçmesiyle zor durumda kalan Asya Tur’un Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Bezci ‘İflas etmedik, kaçmadık. Sadece finansal sorunlar yaşıyoruz. Büyük şirketlerle ortaklık konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Biz de bu belirsizlik sürecinin geçmesini bekliyoruz’ dedi.

150 TRİLYON CİRO:

Asya Tur’un yıllık 150 trilyon liralık ciroya sahip bir şirket olduğunu belirten Bezci, Metro ile ortaklık görüşmelerine başladıktan sonra otobüs firmalarının borçlu olduğu bir finansal kuruluşun Asya Tur’un turizm şirketi hakkında haciz işlemi başlattığını söyledi. Bu hacizin üzerine bilgisayarlarındaki tüm bilgi kaynaklarından yoksun kaldıklarını savunan Bezci ‘100 binlerce kişiyi tatile göndermeyi planladığımız sezonun en hareketli olduğu dönemde, yaşadığımız bu olay sistemimizin aksamasına yol açtı. Metro da bu aksaklıklardan hoşnut kalmayarak ortaklığını geri çekti. Bu 10 günlük süre zarfında şirketimizin cirosu kontrolümüzde değildi. Turizmde taahhüt ettiğimizi yerine getiren bir firma olmamıza karşın tam sezonunun göbeğinde büyük sorunlar yaşadık’ dedi.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR:

Son günlerde ortaklık konusunda kuruluşlarla görüşmelerinin sürdüğüne dikkat çeken Haldun Bezci, hiçbir müşteriyi mağdur etmemek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Erken rezervasyon yaptırdığı bazı otellere gidemeyen müşterileri için bankalarla görüşmeler yaptıklarını kaydeden Bezci, kredi kartı ve taksit kartlardan ödeme yapanların bankalara müracaat ederek paralarını geri alabildiklerini belirtti.

KENDİ OTELİNDE KONAKLATACAK: 

Asya Tur’dan alacağı olan müşterilerin sabırlı olması gerektiğine dikkat çeken Haldun Bezci, ‘Tatilleri aksayan müşterilerimiz kabul ederse Kuşadası, Bodrum ve Didim’de yer alan kendi otellerimizde konaklayabiliyor’ dedi. Şu anda rezervasyon bilgilerinden yoksun olduklarını, ancak sistemi kurmaya çalıştıklarını savunan Bezci, ‘Birçok seyahat acentesi ve otel bize sahip çıktı. Hiçbir yere kaçmadık. Biz işimizin başındayız. Asya faaliyetine en kısa zamanda başlayacak. İflas ettiğimiz söylentileri de gerçek değil. Sistemden kaynaklanan sorunların en kısa zamanda hallolacağını düşünüyoruz’ dedi.

Bu haber toplam 3799 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.