• BIST 9524.59
  • Altın 2487.684
  • Dolar 32.5553
  • Euro 34.6917
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 18 °C

ASTA Seyahat Anketi: Gezgin acente güveni ve tavsiye istiyor

ASTA Seyahat Anketi: Gezgin acente güveni ve tavsiye istiyor
ASTA ile Aggressor’un tüketicileri yönelik yaptığı anket sonuçlarına göre tatilcilerin her zamankinden daha fazla “güvenilir tavsiye istediklerini” ve bu konuda seyahat acentelerini tercih ettiklerini ortaya çıkardı.

CHİCAGO- Amerikan Seyahat Acenteleri Derneği (American Society of Travel Advisors) ASTA, Aggressor Adventures Seyahat Acentesi işbirliğinde tüketicileri yönelik yaptığı anket sonuçlarına göre tatilcilerin her zamankinden daha fazla “güvenilir tavsiye beklediklerini” ve seyahat acenteleri aracılığıyla tatile çıkmayı tercih ettiklerini ortaya çıkardı.
Ankette, katılımcılarının yüzde 62'sinin ziyaret etmeyi planladıkları ülke hakkındaki bilgi sahibi olmak için acentelerle çalışmak istediğini ortaya koydu., Ankete katılanların yüzde 44'ünün sınır geçişlerinde gümrük ve protokol nedeniyle acentelere güvendiği belirlendi.
Anket, seyahat acentesine ulaşmak ve güven konusunda tatilciler arasında ‘online rezervasyon’a yönelik eğilimin arttığını, ayrıca ‘kişiselleştirilmiş hizmet’ talebinde canlanma olduğunu belirledi.

asta-seyahat-anketi.jpg

TATİLCİNİN ACENTEYE GÜVENİ, İHTİYACI ARTIYOR
Aggressor Adventures Seyahat Acentesi’nden Lisa Stierwalt, gezginlerin güvenli seyahat etme konusunda değişen protokollere ayak uydurmak için acentelere güvenebileceklerini görmekten memnun olduklarını söyledi
Lisa Stierwalt seyahat acentelerinin tatilcilerin yanında olmalarını gerektiren döneme girildiğini belirterek şunları anlattı: “Günümüzde seyahat söz konusu olduğunda daha yüksek düzeyde bir belirsizlik var. Bu durumda tüketicilerin gezmek için yardıma ihtiyacı var. Yolcuların seyahatlerinde ortaya çıkabilecek riskler hakkında bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olabiliriz. Pandemi döneminde genellikle kafa karıştırıcı politika değişiklikleri oluyor. Bu nedenle tatilcilerin bir uzmanla doğrudan bağlantı kurmalarının getirdiği ek huzur, bir seyahat acentesi ile çalışmanın cazibesinin bir parçasıdır.”

KATILIMCILAR: ‘ACENTE İLE SEYAHAT’ DİYOR
Tüketici Seyahat Endeksi’nde ilk olarak, katılımcılara bir acente aracılığıyla seyahat rezervasyonu yapma nedenlerini soruldu.
Sonuçlar, ankete katılanların yüzde 40'ının kişiselleştirilmiş hizmet tekliflerine dayalı bir seyahat acentesi kullandığını ortaya çıkardı. Katılımcıların yaklaşık yüzde 60'ı, seyahatlerinde rezervasyon kolaylığı için seyahat acentesi kullanmak istediğini gösterdi.

İNSANLAR ACENTEYE GÜVENİYOR
Aggressor'un araştırmasına göre, seyahat acentesi kullanmayı tercih eden gezginler için belirli destinasyonlar hakkında bilgi sahibi olmak, diğer önemli bir istek olarak ortaya çıktı.
Aggressor Adventures CEO'su Wayne Brown, şunları anlattı:

“Seyahat acenteleri, dijital rezervasyon hizmetleri aracılığıyla bulamayacağınız bilgi, uzmanlık ve içgörüye sahip bulunuyor. İnsanlar seyahat etmeyi planladıklarında, deneyimlerinin sorunsuz, güvenli ve isteklerine ve ihtiyaçlarına göre benzersiz olacağı konusunda her zamankinden daha fazla bir garanti istiyorlar. Anket, seyahat sektörü hakkında yenilenen bir iyimserlik ve gelecek için bir heyecan olduğunu gösterdi."

Kaynak: TravelPulse
Bu haber toplam 5028 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.