• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Aşçılar Milli Takımı seçmeleri

Aşçılar Milli Takımı seçmeleri
Türkiye Aşçılar Milli Takımı Kaptanı Ümit Yüksel, "Şefler Yarışması'nda madalya alan yetenekli şeflerimizi milli takıma kazandıracağız" dedi.

İSTANBUL- Tüm Aşçılar Federasyonu-TAF’ın Türk mutfağının uluslararası alanda en iyi şekilde temsil edilmesini sağlamak için Türkiye Aşçılar Milli Takımı’nı oluşturmak üzere yaptığı hazırlıklar devam ediyor. Yapılan çalışmaların Ocak ayı sonunda tamamlanacağını belirten Türkiye Aşçılar Milli Takımı Kaptanı Ümit Yüksel, "Şefler Yarışması'nda performansları iyi olan ve madalya alan yetenekli şeflerimizi milli takıma kazandıracağız" dedi.

Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi’nde yapılan “2007 Şefler Yarışması’na katılan Türkiye’nin önemli tesislerinden gelen aşçıların performanslarını şef Maximilian JW Thomae'nın oluşturduğu komisyon değerlendirdi.
Yeni yeteneklerin Aşçılar Milli Takımı’na kazandırılması için yapılan seçmelerde lezzet, prezentasyon, hijyen, çalışma performansları değerlendirilip raporlar hazırlandı.

Raporun ön safhasında başarılı olan şefler in performansları aldıkları madalyalarla değerlendirildi. Başarılı olan şefler daha sonra, yarışma alanında milli takım ön seçme odasına giderek verilen  bilgi ve soru formlarını cevapladılar. Böylece Türkiye’nin başarılı şeflerinin iletişim bilgileri toplandı.
Şef Maximilian JW Thomae oluşturduğu  komisyon raporunu TAF Genel Sekreteri ve AVADER Derneği Başkanı,Türkiye Aşçılar Milli  Takım Kaptanı Ümit Yüksel’e teslim etti.
Yapılan çalışmada en verimli performans gösterenlerin hazırlık kampı süresince daha fazla ter dökeceklerini söyleyen Milli  Takım Kaptanı Ümit Yükse seçmeler yapılırken değerlendirmeye etken olan şartların: mutfak bilgisi ve uygulama tekniği , doğru malzeme kullanımı ve doğrama tekniği , yaratıcılık, lezzet, prezentasyon, hijyen, eğitim düzeyi , yabancı dil bilgisi gibi kriterler olduğunu söyledi.

Ümit Yüksel belirtilen özelliklere sahip olan şeflerin kendilerine komisyon tarafından verilen rapor doğrultusunda çağrılarak birebir görüşme yapılarak milli takıma davet edileceğini belirterek, “Seçmeler Ocak sonunda sonuçlanacak” dedi.

 

Ümit Yüksel, Türkiye Aşçılar Milli Takımı’nın 17-21 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan London Hotelympia 2008 Yarışmasına katılacağını belirterek, “Bu yarışmaya deneyimli olan ekibimizle katılıyoruz. Ekibe bu yıl modern Türk mutfağı birincisi olan ve 2006 yılında milli takım seçmelerini kazanan Orhan Demirok’da katılarak tecrübe kazanması sağlanacaktır” dedi.

 

London Hotelympia yarışması için yarışmaya katılacak olan Türkiye Aşçılar Milli Takımı’nda yer alacak isimler şöyle:
Ümit Yüksel ( Takım Kaptanı), Gökhan Tufan, Mehmet Uzunöz,  Serdar Özkan, Serkan Bozkurt, Esat Özata, Zeynep Ada, Tarkan Özdemir, Orhan Demirok

 

Türk mutfağının geleceği için en önemli yarışmalardan biri olan 2008 Ekim ayında Almanya'nın Erfurt kentinde yapılacak Dünya Aşçılar Olimpiyatı’na hazırlıklara ise şimdiden başladıklarını sözlerine ekleyen Ümit Yüksel, “ Bu yarışmalarla tüm dünya Türkiye'yi tanıyacak, Türk mutfağını ve yaratıcılığını görecek. Tüm camianın desteğini sürdürmesini temenni ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.