• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Aşçılar Milli Takımı açıklandı

Aşçılar Milli Takımı açıklandı
Tüm Aşçılar Federasyonu -TAF aylardanberi heyecanla beklenen Türkiye Aşçılar Milli Takımı’ne ek aday kadroyu açıkladı

Özkan Altıntaş-Türkiye Turizm


İSTANBUL- Tüm Aşçılar Federasyonu -TAF aylardanberi heyecanla beklenen Türkiye Aşçılar Milli Takımı’ne ek aday  kadrosu açıkladı. Açıklanan aday kadroda İstanbul Şefler Yarışması'nda madalyalar alan Türkiye'nin en değerli ve yetenekli aşçıları bulunuyor.
TAF Başkanı Yalçın Manav, Türkiye Aşçılar Milli Takımı'nı aday kadrosuna seçilen aşçıları kutlayarak şunları söyledi:  "TAF bağımsız, tarafsız ve tüm aşçı dünyasını kucaklayarak görev yapmaktadır.TAF hiç kimseye, hiç bir kuruluşa bağlı değildir. Sadece aşçıların kuruluşudur ve Türkiye'nin yetenekli aşçılarının başarıların dünyaya tanıtmak ve Türk mutfağını hakettiği yere ulaştırmak için çalışmaktadır. Bu çalışmada TAF'a destek olan aşçı dernekleri ve tüm aşçı kardeşlerimize teşekkür borçluyuz. Tüm aşçılar TAF çatısı altında bir araya gelirse büyüklerimizin söylediği gibi birlikten kuvvet doğacaktır. Türk mutfağı, Türk aşçısı dünyanın gözdesi olacaktır. TAF ve Türkiye Aşçılar Milli Takımı bundan böyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bir çok kuruluşun desteğiyle ulusal ve uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil edecektir. Başta bakanlık olmak üzere bize destek veren tüm kuruluşlara teşekkür ediyoruz. "

 



Tüm Aşçılar Federasyonu'ndan yapılan açıklama şöyle:

13-17 Aralık 2007 tarihlari arasında Tuyap fuar merkezinde düzenlenen 6.mutfak günleri şef’ler yarışıyor yarışması süresinde Türkiye Aşçılar Milli Takımı seçmeleride beraberinde yapıldı.Maximilian Thomae önderliğinde yürütülen bu titiz çalışma neticesinde hazırlanan dosya Milli takım kaptanı Ümit Yüksel’e sunuldu, detaylı ve hashas geçen sureç sonucunda

ülkemizi layıkıyla temsil edebilecek şeflerimizi tespit ettik.Bununla beraber performansı yeterli görülmeyen 17 şefimiz milli takıma veda ettiler fakat yeni seçelen şeflerimizle beraber daha kuvvetli bir takım oluşturduk.Aday adayı olarak seçilen 54 kişi katılımcı formu doldurdu ve 52 kişi HACCP testi oldu.

 

Adaylar arasından seçme işlemine yukarıdaki kriterler doğrultusunda devam etmekteyiz. 2008 Milli Takım kadrosuna mevcut kadrodan başarılı ve aktif olanlar devam edecek, aktif görev almamış ve başarılı olamamış kişilerin yerine Senior Team A, Senior Team B, Pastry Team ve Junior Team gruplarına yeni seçilen kişiler yerleştirilecektir. Bu reform sürecinden sonra kişiler Milli Takım içinde Ümit Yüksel’in belirleyeceği standartlar doğrultusunda iş gruplarında yer alacaklardır.

 



Buna göre milli takıma yeni seçelen şeflerimiz;

 

1.Rafet İnce ; Ağaoğlu My City Hotel İSTANBUL

2.Fatma Özmen ; Kuki House ANKARA

3.Ömer Faruk Yılmaz ; HiltonSA ADANA

4.Muzaffer Aydın ; Sungate Port Royal Hotel ANTALYA

5.Ercan Egi ; RadissonSAS Airport & Conference Hotel  İSTANBUL

6.Hakan Şen ; Les Ottoman Hotel İSTANBUL

7.F.Sercan Erdoğan ; Calista Luxury Resort ANTALYA

8.Bülent Ergin Yavuz ; Joy Kiriş Hotel ANTALYA

9.Doğan Sözbir ; Ağaoğlu My City Hotel İSTANBUL

10.Yılmaz Yel ; Ela Quality Resort Hotel ANTALYA

11.Adem Yılmaz ; BTA Catering Airport Hotel İSTANBUL

 

Saygılarımızla

TAF- TÜM AŞÇILAR FEDERASYONU

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.