• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Aşçı Ümit Yüksel otel müdürü

Aşçı Ümit Yüksel otel müdürü
Türk mutfağının mullu aşçısı, Radisson SAS Hotel İstanbul Executive Chef’I Ümit Yüksel, Radisson Blu Leogrand Hotel, Chisinau'e Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Radisson SAS Hotel İstanbul Executive Chef’I Ümit Yüksel, Moldova'da Carlson Rezidor Grubu'nun yeni hizmete açacağı Radisson Blu Leogrand Hotel Chisinau'e Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Böylece Türkiye’de aşçılıktan genel müdürlüğe geçen üçüncü aşçı olark tarihe geçti. Ümit Yüksel’in dışındaki Titanic Hotel Kartal’ın Genel Müdürü Abdullah Özcan, Antalya Ali Selek yerli zincirlerde görev aldı.

umit-yuksel-radisson.jpg

Türkiye’de ilk kez Ümit Yüksel uluslararası bir zincirde gnel müdürlük görevine gelerek fark yarattı. Ümit Yüksel, yıllardanberi Türk mutfağını tanıtmak adanı bir çok organizasyonda görev aldığını ve büyük deneyim kazandığını belirterek “Artık zamanının geldiğine inanarak görevi kabul ettim. Amacım Türk aşçılarının her konuda başarılı olabileceğini dünyaya göstermektir”dedi.

radisson-blu-kisinev3.jpg

RADISSON BLU LEOGRAND HOTEL, KIŞINEV YAKINDA AÇıLıYOR

Moldova başkentinde 16 Mayıs 2014’te hizmete açılan Leogrand Hotel & Convention Center Chisinau, Carlson Rezidor Grubu’na geçti ve dönüşüm sonras 2015 yılı ortalarında Radisson Blu Hotel olarak hizmete açılacağı duyuruldu. Moldova’da Summa Uluslararası İnşaat grubunun bir yatırımı olan 140 odalı otel dönşümden sonra Radisson Blu Leogrand Hotel Chisinau olarak hizmete girecek

wolfgang-m.-neumann.jpg

Carlson Rezidor Grubu CEO’su Wolfgang M. Neumann,” Kişinev’e ilk beş yıldızlı uluslararası markalı zincir otel açmak için Moldova’ye gelmekten mutluyuz.
Rusya / BDT ve Baltık ülkelerinde Carlson Rezidor Grubu’nun konumum güçlendiriyoruz. Bölgede 18 bin 880 odalı 75 otelimiz ve Moskova’da özel bir bölge ofisimiz bulunuyor”dedi.
Moldova gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) % 70’ini özel sector ile gelişmekte olan piyasalardan kazanıyor. Yerel altyapı yabancı yatırımcılar tarafından desteklenen tam bir modernizasyondan geçiyor. Kişinev, ülkenin ekonomik açıdan en gelişmiş şehridir.

RADISSON BLU LEOGRAND HOTEL, CHISINAU HAKKINDA
Şehir merkezinde yer alan otelin çevresi çok sayıda kurumsal binalar ile çevrili Kişinev’in ticaret merkezinde yer alıyor. Toplam 140 odalı Radisson Blu Leogrand Hotel, Kişinev,’de ücretsiz yüksek hızlı internet erişimi bulunuyor. Otelde iki lüks restoran, bir bütün gün açık olacak restoran, bir bar ve bir 400 m²lik fitness & Spa merkezi yer alıyor. Ayrıca 2.000 m²’nin üzerinde toplantı ve konferans alanı kurumsal ve özel etkinlikler için bulunuyor.

radisson-blu-tekin-gokhan-umit.jpg

ÜMİT YÜKSEL KİMDİR?

1975 Ordu doğumludur. 1992 yılında Tekirdağ Otelcilik ve Turzim Meslek Lisesi' nden mezun olmuştur. . Çalışırken öğrenim hayatını lise ile sınırlamayıp otelcilik ve turizm meslek yüksek okulunu bitirdi. 1997 yılında Türkiye çapında yapılan yarışmada Türkiye birincisi olup Türk Aşçı Milli Takımına seçildi. Yurt dışı ve yurt içinde yapılan yarışmalarda 7 altın, 7 klasman birinciliği, 17 gümüş, 22 bronz ve çeşitli sertifikaları kazandı.

ALDIĞI ÖDÜLLER
Sırası ile almış olduğu ödüller; 1997 Türkiye Aşçılar Şampiyonası Altın Madalya, 1998 İngiltere Aşçılar Şampiyonası 1 Gümüş 1Bronz Madalya, 2001 Malta Avrupa Aşçılar Şampiyonası Gurme Tabağı dalında Altın Madalya, 2005 Rusya Kremlin Aşçılar Şampiyonası Modern Mutfak dalında Klansman Birinciliği' dir. Türkiye Aşçılar Milli Takımı Kaptanlarındandır. Halen Radisson SaS Hotel İstanbul' da Executive Chef olarak meslek hayatını sürdürmektedir. Aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile dünyanın birçok yerinde Türk Mutfağı tanıtımı ile ilgili çalışmalarda bulunmuştur. Genç Aşçılar Derneği kurucu üyesidir.

radisson-blu-umit-yuksel-mehmet-kunt.jpg

DENEYİMLİ ŞEF

Akdenizin bir çok tatil köyünde staj yaptıktan sonra İstanbul Grand Hotel Tarabya"da çalışmaya başladı.
Daha sonra Kiriş World (Antalya), Çeşme Altınyunus Tatil Köyü(İzmir), Aden Hotel (İstanbul), Robert Koleji (İstanbul), THY, Holiday Inn, Crowne Plaza ve İstanbul RadissonSAS Hotellerinde çalışmıştır. Sheraton İstanbul Maslak Hotel"de “Executive Chef” pozisyonunda kariyerine devam etti. Son olarak Radisson SaS Hotel İstanbul Executive Chef olarak görev yapıyordu.

TÜRK MUTFAĞININ TANITIMINDA ÖNEMLİ GÖREVLER ALDI
Almanya, İngiltere, Malta ve Rusya"da Türk mutfağı tanıtımlarında ve yarışmalarda bulunan Ümit Yüksel, İtalyan, Lübnan, Alman ve Yunan mutfağı hakkında özel eğitimler almış, turizm tanıtma müdürlüğü ve Turizm Bakanlığı destekli tanıtımlar için resmi olarak tanınan Mutfak Profesyonelleri Derneği üyesi, Avrasya Aşçılar Derneği yönetim kurulu başkanı, Tüm Aşçılar Federasyonu genel sekreteri ve Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanlığını yaptı..
Genç Türk Mutfağı Şefleri Platformu üyesi de olan Ümit Yüksel yaratıcı Türk mutfağı adı altında Türk mutfağını geliştirmek ve yeni bir çehre vermek üzere sürekli araştırmalar yapmakta ve bununla ilgili faaliyetlere katıldı.
Türkiye aşçılarının WACS dünya şefler birliğine ve Dünya aşçılar olimpiyatlarına Türkiye olarak katılması için altyapıyı hazırlamada katkıları olup özellikle dünya aşçılar olimpiyatlarına katılınması için ön ayak oldu
Kimsesiz ve yetiştirme yurtlarında okuyan ve meslek sahibi olmak isteyen çocuklar ile ilgili projelerin hep destekçisi olup bu projeler içinde de sürekli yer aldı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.