• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Artvin'e Yeşil Yol turist getirecek

Artvin'e Yeşil Yol turist getirecek
DOKAP Başkanı Ekrem Yüce Turizm Mastır Planı içinde Yeşil Yolun Projesi'nin sadece bir bölüm olduğunu ve 500 kilometre yolu tamamladıklarını söyledi.

ARTVİN- Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce Turizm Mastır Planı içinde Yeşil Yolun Projesi'nin sadece bir bölüm olduğunu ve Samsun'dan Artvin'e kadar 500 kilometre yolu tamamladıklarını söyledi.

yeli-yol3.jpg

Projenin bölgeye çok büyük bir değer katacağını söyleyen Yüce, "İstihdam imkanlarını artıracaktır, 75 bin istihdam düşünüyoruz. Yatak kapasitesini 30 binlerden 90 binlere, 2 milyon konaklama gün sayısını 8 milyona çıkarmayı, bölgeye gelen turist sayısını bir milyon 500 bine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
Artvin Valiliğinin Destekleriyle Artvin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde yapılan toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Şengül Gitmez, Artvin İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Temsilci Etem Şahin, Trabzon, Rize, Sivas, Samsun, Ordu, Tokat, Bayburt, Sinop İl Turizm Müdür ve temsilcileriyle bölgede faaliyet gösteren turizm danışma büro temsilcileri katıldı.

artvin-valisi-kemal-cirit.jpg

ARTVİN DÜNYA TURİZM ÖRGÜTÜNÜN 100 KENT LİSTESİNDE
Artvin'de, düzenlenen Turizmde İş Birliği ve Güç Birliği toplantısında bölgenin turizmi için işbirliği içinde olunması gerektiği belirtildi. Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin’in Dünya Turizm Örgütü tarafından dünyada ziyaret edilmesi gereken yüz kent listesine girdiğini belirterek herkesin turizm gönüllüsü olması gerektiğini söyledi. Artvin'in çok değerli turizm alanlarına sahip olduğu söyleyen Vali Cirit, Borçka ilçesindeki Camili bölgesinin, kültürel çeşitlilikle birlikte biyo çeşitliliğin oldukça yoğun olduğu alan olması nedeniyle Türkiye'nin tek biyosfer alanı olduğunu belirtti.

dokap-ekrem-yuce.jpg

DOKAP BAŞKANI: YEŞİL YOL’DA DOĞAYI TAHRİP ETMİYORUZ
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce Turizm Mastır Planı içinde Yeşil Yolun Projesi'nin sadece bir bölüm olduğunu
Samsun'dan Artvin'e kadar 500 kilometre yolu tamamladıklarını söyledi.
Yeşil Yol hakkında tartışmaların yaşandığını belirten Yüce"Bizim orada doğayı tahrip eden herhangi bir eylemimiz yok. Ben devamlı oradayım, televizyonlardaki basındaki ormanları, alanları gösterin diyorum, kimse bana bir şey gösteremiyor. Biz yeni yol yapmıyoruz, mevcut yolları iyileştiriyoruz. Netice itibariyle Kavron'da bir sorun var. Bizim şuan orada güzergah genişliği noktasında çalışmamız var, 8 muhtarı topladık hepsi imza attı. Yetkililer devam etsin diyor. Birkaç kişi 'hayır' diyor. Bizde bunun karar aşamasındayız, 22 noktada çalışmamız var, sadece bir noktada sorun var onu da aşmaya çalışıyoruz." 

08 Haber

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.