• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Arazi tahsisi yenileniyor

Arazi tahsisi yenileniyor
Bakan Günay, geçen yıl verdiği karar ile durdurulan arazi tahsisleri ile ilgili yapılan yeni düzenelemenin bu hafta içinde TBMM’ye sevkedileceğini söyledi.

İSTANBUL- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yeni düzenlemeden sonra Türkiye'de doğudan batıya, güneyden kuzeye kadar değişik yerlerde yeni turizm tahsisleri yapma şansına kavuşacaklarını söyledi.  

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Anayasa Mahkemesi’nin geçen yıl verdiği karar ile durdurulan arazi tahsisleri ile ilgili yapılan yeni düzenelemenin bu hafta içinde TBMM’ye sevkedileceğini söyledi.

Bakan Günay, Anayasa Mahkemesi’nin Turizmi Teşvik Kanunu'nda yer alan kamuya ait orman arazilerinin turizm yatırımlarına tahsisine ilişkin iptal kararında belirtilen doğrultuda düzenlemeler yapılarak hazırlanan yasa tasarısının Bakanlar Kurulu tarafından imzalanarak Meclis’e sevkedileceğini bildirdi.

 

“Her yere tahsis yapacağız”

İstanbul Dededman Oteli’nde yapılan TUROB Genel Kurulu’nda konuşan Bakan Günay, yeni düzenlemeden sonra Türkiye'de doğudan batıya, güneyden kuzeye kadar değişik yerlerde yeni turizm tahsisleri yapma şansına kavuşacaklarını belirterek, “Turizm tahsisi olduğu zaman da örneğin Sarıkamış'ta turizm imkanı doğacak. Yatırım yapınca, istihdam olunca sosyal barış sağlanır. Turizm, sosyal barışın da güvencesidir” şeklinde konuştu.

Bakan Günay, Meclis’e sevkedilen düzenleme ile ilgili olarak şu bilgileri aktardı:

 

Denetim yetkisi sektörle paylaşılacak

“Bundan önceki yıllarda yapılmış bulunan bazı turizm tahsisleri ile ilgili bir sivil toplum örügütünün başvurusu nedeniyle ortaya çıkmış bir Anayasa Mahkemesi kararıyla karşılaşmıştık. Şimdi Anayasa Mahkemesi kararının gösterdiği çerçeve içerisinde yeni bir yasal düzenleme hazırladık, bu yasal düzenleme Bakanlar Kurulu’nda kabul edildi ve imzaya açıldı, önümüzdeki hafta meclise sevkedilecek. Yine bakanlığın yapması gereken denetim faaliyetini bu sektördeki sivil toplum örgütleriyle paylaşacağımız, denetim faaliyetleri içerisine sizlerin de atılabileceğiniz bir yeni düzenlemeyi de bu kanunun direkt bir maddesi olarak ekledik ve bu da Bakanlar Kurulu’nda dün imzaya açıldı.”

 

53 tahsis iptal edilmişti

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın önümüzdeki hafta Meclise sunulacağını bildirdiği yeni düzenlemeye konu olan Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı,  21'i Antalya, 12'si Mersin, 8'i Muğla, 4'ü Kars, 3'ü Bursa, birer tanesi de Kayseri, Bolu, Aydın, Isparta ve Kütahya’da olmak üzere önceden yapılmış toplam 53 tahsisi ilgilendiriyor.

 

Anayasa Mahkemesi bir yıl süre vermişti

Anayasa Mahkemesi, Antalya Barosu avukatlarından Nurcan Üyüllü ile Tuncay Koç’un orman arazilerinin turizm yatırımlarına tahsisi uygulamasına karşı açtıkları dava ile ilgili olarak Danıştay 6. Dairesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı üzerine konuyla ilgili kesin karar vermişti.

Anayasa Mahkemesi, geçen yıl mayıs ayında verdiği kararla, sözkonusu arazi tahsislerini iptal ederken, konuyla ilgili yeni bir düzenleme yapılması için bir yıl süre tanımıştı.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.