• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 14 °C

Antalya'nın 680 bin yatak kapasitesi var;sezon 9-10 ay

Antalya'nın 680 bin yatak kapasitesi var;sezon 9-10 ay
Vali Yazıcı; “Antalya’da tarım da ticarette, turizme çıkar. Çünkü bu şehrin bütün kolları bir şekilde turizme çıkıyor. 680 bin yatağımız ve 9-10 aylık uzun bir sezonumuz var.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin ve beraberindeki İngiliz Milletvekilleri Afzal Khan, Yasmin Qureshi ve İngiltere Bury Belediye Başkanı Shaheena Haroon’ı makamında kabul etti. Ziyarette Antalya ve İngiltere arasındaki turizm ve ticaret faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde buunuldu.

ingiltere-bury-belediye-baskani-shaheena-haroon.jpgDünyanın En Güzel Şehrine Hoş Geldiniz
Vali Ersin Yazıcı, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve Müslüman İngiliz Milletvekilleri Afzal Khan, Yasmin Qureshi, Shaheena Haroon’ı turizmin başkenti Antalya’da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Dünyanın en güzel şehrine hoş geldiniz. Sizleri Antalya’mızda görmekten dolayı mutluyuz. Alanya Ticaret ve Sanayi Odamızın davetiyle buraya geldiniz sefalar getirdiniz. Antalya’mız güneşiyle, kumuyla, deniziyle ve tarihiyle çok özel bir yer. Dünyanın birçok yerinde olmayan güzelliklere sahip bir şehirdir.” dedi.
Manchester Gorton Milletvekili Afzal Khan kendilerini kabul ettiği için Vali Ersin Yazıcı’ya teşekkürlerini sunarak; “Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. 500 bin Türk vatandaşı Büyük Britanya’da yaşıyor. Ayrıca 3 milyon da Müslüman vatandaşı yaşıyor. Türkiye, İngiltere ile çok uzun yıllardır bir ilişki içerisinde biz de bu ilişkileri daha da geliştirmek istiyoruz. Şu anda seyahat imkanlarımız çok fazla ve bunu değerlendirmeliyiz. Bugün çeşitli toplantılar gerçekleştirdik bir de sizinle görüştük. Bunların çok yararlı ve faydalı olacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

ingiltere-bury-belediye-baskani-shaheena-haroon-001.jpgAntalya’da Her Yol Turizme Çıkar
Soru cevap şeklinde gerçekleştirilen ziyarette ilk kadın Müslüman Milletvekili olan Yasmin Qureshi, Vali Yazıcı’ya, “İki ülke arasında sadece turizmi geliştirmek değil aynı zamanda ticareti geliştirmek ve ticari faaliyetler yapmak istiyoruz.” dedi.
Antalya’nın tarım ve turizm şehri olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı; “Antalya’da tarım da ticarette, turizme çıkar. Çünkü bu şehrin bütün kolları bir şekilde turizme çıkıyor. 680 bin yatağımız ve 9-10 aylık uzun bir sezonumuz var. Bizim için ve Türkiye’miz için esas olan bu 9-10 aylık turizm sezonunda yataklarımızın dolu olmasıdır. Orayı doldurduğumuzda bizim ticari ve tarımsal faaliyetlerimiz de orayı desteklediği için şehrimiz büyük oranda mutlu oluyor. Bu şehir turizme çok büyük yatırım yaptı. Turizm olmadığında şehrin morali bozuluyor çünkü burada bütün yollar turizme çıktığı için sektör yürümediğinde şehir olumsuz etkileniyor.” ifadelerini kullandı.
Milletvekili Qureshi, Vali Yazıcı’ya Antalya’nın pandemide turizm sezonunu nasıl geçirdiğini ve bu yıl ki turizm hedeflerini sordu. Vali Yazıcı bu soruya; “ 2019 yılında sadece havaalanından 15 milyon 800 bin turist geldi. 2020’de 3 buçuk milyon geçen yıl da 9 milyon 100 bin misafirimizi ağırladık. Hedefimiz ise 2019 yılının altına düşmemek.” dedi.
Görüşmenin sonunda, İngiliz Milletvekilleri Afzal Khan, Yasmin Qureshi ve Bury Belediye Başkanı Shaheena Haroon Vali Yazıcı’ya misafirperverlikleri için teşekkür ederek, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Bu haber toplam 1705 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.