• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Anne Oteli yaygınlaşıyor

Anne Oteli yaygınlaşıyor
Sivas Devlet Hastanesi'nde, yoğun bakım ünitesine alınan bebeklerin anneleri için açılan 'anne oteli' uygulaması ilgi görüyor.

SİVAS- Geçen yılın sonlarında hizmete sunulan anne otelinde kalan anneler, düşük doğum ağırlıklı, prematüre doğum ve solunum problemi olan bebeklerin konulduğu yoğun bakım ünitesini kamera sistemiyle her an rahatlıkla izleyebiliyor. Yetkililer, uygulamanın diğer şehirlere örnek olduğunu belirtiyor. Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında ülke genelinde ve Sivas'ta büyük gelişmeler kaydedildiğini söyledi. Sağlık hizmetlerinde eskiye oranla gözle görülür gelişmeler yaşandığını ifade eden Vali Dalmaz, "Özellikle sağlık ordusunu candan, yürekten kutlamak istiyorum. Eskilerde biz belki de tesadüfen yaşıyorduk. Ama şimdi tesadüfen yaşanmayacağını, yaşayamayacağımızı artık gördük. Hep kader diye bakılan bazı hususların aslında bir ihmalden, bir tedbirsizlikten, bir ön çalışma yapmamaktan ibaret olduğunu burada yapılan sunumlarla öğrenmiş olduk." dedi. Anne oteli uygulamasının kentte verilen güzel bir sağlık hizmeti olduğunu, yeni doğan ünitesi ve anne otelinin son teknolojiyle vatandaşların hizmetine sunulduğunu belirten Vali Veysel Dalmaz, "Sağlık hizmetlerinde Sivas, en önde gelen illerden birisi olacak. Bunun için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

 



Başhekim Davut Vecdi Ersöz ise otelde kalan annelerin yoğun bakım ünitesinde tedavi edilen bebeklerin sağlık durumlarını kameralar aracılığıyla izleyebildiğini ifade etti. Anne otelinin 20 yatak kapasiteli olduğunu belirten Ersöz, yeni doğan servisinin modüler hijyenik paketleme yönetimiyle yapılandırıldığını kaydetti. Ersöz, uygulamayı çeşitli illerden gelen hastane yetkililerinin inceledğini, yakın zamanda diğer hastanelerde de bu uygulamanın hayata geçebileceğini sözlerine ekledi. Burada kalan annelerle bir süre sohbet eden Vali Dalmaz, daha sonra hastane bünyesinde faaliyete geçirilen Yeni Doğan İşitme Tarama Testi Birimini gezdi. Ana Çocuk Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Tülay Vardan ise hastane bünyesinde yapılan Fenilketonüri ve Konjenital Hipotroidi Tarama Programı'yla ilgili olarak Vali Dalmaz'a bilgi verdi. Tuzlugöl Mahallesi'ndeki sağlık ocağının da açılışını yapan Vali Dalmaz, 'beşli aşı' uygulamasını başlattı. Vali Dalmaz, Gençlik Danışma Merkezi ve Üreme Sağlığı Merkezi'nde de incelemelerde bulundu

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.