• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Amerika Çin’e 8 fare gönderdi

Amerika Çin’e 8 fare gönderdi
Çinden gelen ithal malların kötülüğünden şikayetçi olan Amerika intikam için Çin'e Washington- Pekin seferini yapan uçakla 8 kadar kaçak fare gönderdi.

Ünal Başusta-Türkiye Turizm


ANTALYA- Çinden gelen ithal malların kötülüğünden şikayetçi olan Amerika intikam almak için Çin'e Washington- Pekin seferini yapan uçakla 8 kadar kaçak fare gönderdi.

Fare görüldüğünü uçağın Pekin'e inişinde rapor eden uçak personeli uçağa gelen çinli itlaf ekiplerinin kurdukları kapan ve zehirlerle canlı ve ölü olarak 8 tane fare ele geçirdiğini öğrendi. United Airlines'ın bildirdiğine göre fareler UA 897 numaralı sefer Pekin'e ulaşınca görüldü. (Tahminimiz uçak yolcularının paniklememesi için kaçakların uçakta olduğu uçuş esnasında duyurulmadı)

 

Uçağa gelen fare itlafçıları ilk iş olarak uçağın bütün kapılarını kapattı. Daha sonra fare zehirleri ve kapanları uçağın birçok yerlerine yerleştirdi. Çabaların sonunda bir kismi canlı 8 fare ele geçerek laboratuvara virus testi içn gönderildi. Uzmanlara göre fareler 35 ten fazla virus taşıyabiliyor.

 

Bunlardan daha tehlikeli olarak farelerin uçakta kemirdiği elektrik kablolarının kısa devre yapması yangın çıkmasına veya önemli bir sistemi devreden çıkararak düşmesine sebep olabilir.

 

Böyle bir olay en son 5 mayıs 2006 tarihinde Amerikan Havayollarına ait bir uçakta fareler görüldüğü hakkında otoritelere bir ihbarın gelmesiyle ortaya çıktı.

 

Uçakta fare görüldüğüyle ilgili ilk kayıt 20 Nisanda uçak kayıtlarına geçti fakat daha sonra ilgilenecek diye kayda geçti. (deferred), 23 Nisanda problem tekrar kayda geçirildi ve hiçbir işlem yapılmadan uçak uçmaya devam etti. Yaz sezonu nedeniyle bütün uçaklara ihtiyacı olan şirket problemi ciddiye almayarak uçağın seferlerini sürdürdü.

 

Olayın önemini çok iyi bilen İhbarcı teknisyen işini bile tehlikeye atarak 10 Mayıs 2006 tarihinde televizyon istasyonunu arayarak farelerin artık çok çoğaldığını ve kabindeki oksijen generatörlerinde yuvalar yaptığını belgeleyen birde vidyo gönderdi.

Vidyoda hangarda bakıma alınan uçağın heryerinde farelerin dolaştığını çalışanların bile kollarına bie tırmandığını ve bütün kuytu köşelerde fare pisliği görüldüğü açıkça görülüyordu. Televizyoncuların fareli vidyoyu yayınlaması üzerine şirket nihayet B-767 tipi uçağını 30 Nisanda  hangara çekerek fare avına başladı.

 

İtlafcıların 900 kadar fare bulduklarını teknisyenlere söylemesine rağmen şirket yalnızca 17 farenin bulunduğunu bildirdi.

 

Farelerin yapabilecekleri hasarların uçağı ve yolcuları tehlikeye düşürme ihtimali bu kadar büyük olduğu halde (FAA)Amerikan Federal havacılık dairesi fareler ancak bir hasara neden olursa acilen gereken yapılır diye şirket hakkında hiçbir işlem yapmadı.

 

Şirketin kayıtlarına göre uçağın bütün izalasyon malzemeleri ve oksijen maskeleri değişti ve bütün kablolar gözden geçirildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.