• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Alyamaç: Umut, yerini endişe ve korkuya terk etti

Alyamaç: Umut, yerini endişe ve korkuya terk etti
Alyamaç Turizm’in sahibi Cemal Alyamaç, “Kötü gidişe sektördeki duayenler ve diğer meslektaşlar bu yaşananlar hakkında fikirlerini beyan ederler” diyerek yazı yazdı

GAZİANTEP- Alyamaç Turizm’in sahibi Cemal Alyamaç “Umut maalesef yerini endişe ve korkuya terk etmiş durumda, belki sektördeki duayenler ve diğer meslektaşlar bu yaşananlar hakkında fikirlerini beyan ederler” diyerek turizmdeki tüm sorunları içeren “Kral Çıplak” başlıklı bir yazı yazdı.
Aynı içerikte bir yazıyı daha önce VK Turizm’in sahibi Veli Koca’da kaleme almıştı ama sektörü yönetenlerden ses seda çıkmadı. Sanki acenteler yokmuşy gibi davranmaya devam ettiler.
Acentelerin birer birer kapandığı veya başka işlere yöneldiği ve meslek örgütü TÜRSAB'ın başka ilerle uğraştığı dönemde Cemal Alyamaç’ın umut beklentisi içeren yazısı şöyle:

cemal-alyamac-001.jpgKRAL ÇIPLAK

Eski yönetimin sektörümüzün sorunları ile ilgilenmek ve onları çözmek yerine daha da sıkıntılar yumağına soktuğu bir yılı geride bıraktık.

Sektör 2018 yılı ve ondan önceki yılların sıkıntı ve sorunları ile mücadele ederken, turizmin içinden gelen ve turizmci bir bakan ile 2019 yılına girdi.

Zor günler geçiren sektör, hükümetin sektörden tercih ettiği bakandan oluşturduğu kabine ile sorunlarımızın azalacağını düşünüp umutlanmıştı.

2019’ un ilk günlerinde bu umut maalesef yerini endişe ve korkuya terk etmiş durumda.

Müze biletlerine yapılan zamansız zam, U-ETDS sistemi ile Karayolları Genel Müdürlüğü’ nün dayatması, Uçak biletlerinde havayollarının sektör ile acımasızca yaptığı rekabet ve özellikle Anadolu’daki birçok acentenin geçim kaynağı olan otel rezervasyonlarında TEK YETKİLİ iç Pazar operatör dayatması ile karşılaştık.

Turizmin olmaz ise olmazı Oteller korkudan veya yalakalıktan TEK YETKİLİ olma sevdası ile teslimiyet bayrağını çekip, kendilerini bugüne kadar destekleyen acentelere ihanet ediyorlar.

Küçük ve orta ölçekli seyahat acenteleri tamamen sıkıntılar ile boğuşmaya başladı.

Gelişen olaylardan herkesin bilgisi olmasına rağmen, sektör her zamanki gibi kuzuların sessizliğine bürünmüş durumda, kimse çıkıp ta bir şeyler söyleme tenezzülünde bulunmuyor, aman ben çıkıp konuşsam acente belgem iptal edilir, mevcut işlerimi kaybederim korkusu ile yapılan tüm haksız uygulamalara rağmen sektörümüzden kimsenin her olayda olduğu gibi sesi çıkmıyor.

Şimdi işleri yolunda olanlar “aman mevcut durumuma sahip çıkayım, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” mantığı ile sektörün mevcut sorunlarıyla ilgili tek bir cümle sarf etmekten kaçar olmuşlar.

Hatta sektörde can çekişen paydaşlarının durumunu bile görmezden geliyorlar. “Bugün bana, yarın sana hesabı” bir gün düzen bozulur da sizde bu girdabın içine düştüğünüzde etrafınızda sesini duyuracak kimseyi bulabilecek misiniz?

Operatör konumunda bulunan acenteler sadece gizli saklı olarak bir şeyler konuşuyor, küçülme veya mevcut konumu koruma derdinler.

Tabela acenteliği yapanlar veya yetkili acenteler her gün ofis kapatıyor.

Tekelleşme almış başını gidiyor.

Bu şekilde devam ederse Türkiye genelinde birçok acente kapısına kilit vuracak veya personel işten çıkartma yoluna başvuracaktır..

İşler iyi değil beyler!

Her geçen gün bir çıkmazın içinde debelenip duruyoruz. Sektörde yığınla sorun var. En azından ben bir giriş yapayım dedim.

Belki sektördeki duayenler ve diğer meslektaşlar bu yaşananlar hakkında fikirlerini beyan ederler.

Acaba birileri çıkıp ta KRAL ÇIPLAK diyecek mi?..

Bekliyorum!

Cemal Alyamaç

Saygılarımla;

Bu haber toplam 11465 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.