• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Alman Demiryolları 30 Bin  İşçi Alacak! Listede Türkiye de var

Alman Demiryolları 30 Bin  İşçi Alacak! Listede Türkiye de var
Almanya'da taşımacılık sektörü yurt dışında nitelikli iş gücü arayışına hız kesmeden devam ediyor. Ülkenin en büyük demiryolu şirketi Deutsche Bahn (DB), 2024 yılında 30 bin yeni çalışanı işe almayı planladığını duyurdu

BERLİN - Almanya'nın ulaştırma sektörü, nitelikli işgücü açığını yurt dışından karşılamaya devam ediyor. Almanya'nın en büyük demiryolu şirketi Deutsche Bahn (DB), 2024 yılında 30 bin yeni çalışanı işe almayı planlıyor.

Almanya'da taşımacılık sektörü yurt dışında nitelikli iş gücü arayışına hız kesmeden devam ediyor. Ülkenin en büyük demiryolu şirketi Deutsche Bahn (DB), 2024 yılında 30 bin yeni çalışanı işe almayı planladığını duyurdu. DB, nitelikli iş gücü açığını kapatmak için Tunus'tan makinist, Türkiye'den elektronik teknisyeni almayı hedefliyor. Ayrıca demiryolu işçileri, inşaat mühendisleri, kamyon ve otobüs şoförleri ve üst yapı montajcıları gibi çeşitli pozisyonlarda çalışacak çalışanlar arıyor.

Deutsche Welle Turkish'nin haberine göre DB, 2019 yılı sonunda yurt dışından işçi alımı için özel bir departman kurdu ve son üç yılda 700'e yakın yabancı uzmanla sözleşme imzaladı. Bu süreçte ağırlıklı olarak Tunus ve Mısır'dan makinistler, Türkiye'den ise elektronik mühendisleri alındı. Deutsche Bahn İnsan Kaynakları Müdürü Kerstin Wagner, Alman işgücü piyasasındaki dramatik değişimlerin ve göçün bu sorunun çözümünde önemli rol oynadığını belirtti. Yalnızca 2023 yılında yurt dışından 2024'ün üzerinde uzman işe alınarak 350 kişinin işe başlaması hedeflendi.

deutsche-bahn-(db).jpg30 Bin Yeni İstihdam Planlanıyor

Deutsche Bahn bu yıl 30 bin yeni uzmanı işe almayı hedefliyor. Demiryolu işletmecileri derneği Allianz Pro Schiene'ye göre, çevre ve iklimin korunması açısından da önemli olan ulaşım dönüşümünün başarıyla gerçekleştirilebilmesi için her yıl 5 bin ila 10 bin ilave sürücüye ihtiyaç duyuluyor. Ancak şu anda yılda yalnızca 2 ila XNUMX yeni çalışan işe alınabiliyor.

Alman Ekonomi Enstitüsü'ne (IW) bağlı Beceri Merkezi (Kofa) tarafından yürütülen bir araştırma, Almanya'da ulaştırma mesleklerinde nitelikli işgücü sıkıntısının arttığını ortaya koydu. Alman Ulaştırma Şirketleri Birliği de acil otobüs ve tramvay şoförlerine ihtiyaç olduğuna dikkat çekiyor. Dernek, sürücü sıkıntısının Berlin'deki otobüs hizmetlerinde azalmaya yol açtığını belirtti.

DB'den yapılan son açıklamaya göre, önümüzdeki Haziran ayında 13 Mısırlı makinist DB Regio Bayern'de çalışmaya başlayacak. Mısırlı makinistler Kahire ve Münih'te dil kursları ve mesleki eğitim aldılar. Devlete ait DB, Almanya'da iş güvenliği yüksek, güvenilir işverenler arasında yer alıyor. Bu kapsamda nitelikli iş gücü açığını kapatmak amacıyla yurt dışından personel alımı sürecini hızlandırmayı planlıyor.

Bu haber toplam 2567 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.