• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Ali Onaran: Prontotour 2017’yi %22 büyüme ile kapattı

Ali Onaran: Prontotour 2017’yi %22 büyüme ile kapattı
Prontotour Başkanı Ali Onaran 2018 daha iyi olacak. Yüzde 20’nin üzerinde büyüme bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
GAZİANTEP-
2017 yılının bir önceki yıla göre turizm hareketleri açısından daha verimli olduğunu belirten Prontotour Başkanı Ali Onaran, “Prontotour açısından başarılı bir yılı geride bıraktık. 2017 yılını ciroda %22 büyüme ile tamamladık. Yılın başında belirlediğimiz hedeflere ulaşarak 100 bin kişiyi gezdirdik.

ali-onaran-prontotour.jpg

ali-onaran-prontotour-008.jpgali-onaran-prontotour-007.jpgBunun yüzde 80’ini yurtdışı oluşturdu. 2017’de zorlukları aşarak çift haneli büyümeyi yakaladık. Yurtiçi turlarda ciroda yüzde 40-45 büyüdük. Yurtdışı turlarımızda kişi sayısında %12, ciro bazında %25 artış yakaladık. Türkiye çok kriz atlattı ve krizleri devamlı yaşıyor diyen Ali Onaran 2018 daha iyi olacak. Yüzde 20’nin üzerinde büyüme bekliyoruz” şeklinde konuştu.

pronto-plaket.jpg

ali-onaran-prontotour-005.jpgTURİZM YAZARLARINA TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ
Prontotour Başkanı Ali Onaran, Gaziantep acenteler toplantısında Türk turizmine yıllardır yazılarıyla hizmet verin turizm yazarlarına teşekkür plaketi verdi. Ali Onaran “Turizm basını olmasa toplum bizim farkımızda olmaz. Hizmetlerimizi duyuramayız. Her zaman yanımızda olan ve aile gibi olduğumuz turizm basınına sahip çıkmak ve destek olmak zorundayız. Çünkü onlar yıllardır karşılıksız bizim yanımızda oldular. Onlara şükran borçluyuz” dedi.
Ali Onaran, New Focus dergisinden Suat Töre, turkiyeturizm.com’dan Özkan Altıntaş ve Turizm Aktüel’den Hasan Arslan’a teşekkür plaketlerini verdi.

ali-onaran-prontotour-009.jpgPRONTOTOUR’UN YENİ REKLAM YÜZÜ FAİK ÖZTÜRK
Prontotour’un Gaziantep’te düzenlenen geleneksel Acenteler Toplantısı’nda 2017 yılı değerlendirildi. Büyüme rakamları ve 2018 hedefleri açıklandı.
Toplantıda Prontotour’un yeni reklam yüzünün sanatçı Safiye Soyman’ın renkli eşi işadamı Faik Öztürk olacağını söyleyen Ali Onaran, “Dünyayı bir bilene sor' şeklindeki slogan ile Faik Öztürk’ün mizahi tarzda birleştiği eğlenceli spotlarla Prontour’a dikkat çekmek istiyoruz. Renkli kişiliği olan Faik Öztürk’ün turizmde farklı bir reklam unsuru olacağını düşünüyoruz” dedi.
Acenteler toplantısına katılan Faik Öztürk ise renkli sohbeti ve söylediği şarkılarla salondakilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Daha sonra sahne alan orkestra ile toplantıya katılan acenteler geç saatlere kadar eğlendiler.
Gaziantep gezisine katılan gazetecileri Akşam Simit Fını’nda katmer ve böek ikram edildi. Beyaz Han’daki yemekte ise folklor gösterileri izendib Daha sonra şehrin tarihi ve turistik yerleri gezildi.

pronto.jpg

gurkan-erol.jpgToplantının açılışında Prontour CMO'su Gürkan Erol yeni projeler hakkında bilgi verdi

ilkay-gok.jpgOkan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök, Türk turizminde gastronominin öneminden bahsederek Türk mutfağının dünyada yeterince tanıtılmadığını söyledi. Gök "Türk mutfağının tanıtımında acentelere büyük işler düşüyor.Yapılan gurme turları bu konuda önemli işler başardı' şeklinde konuştu

ali-onaran-prontotour-010.jpgYURTDIŞI TURLAR HER ZAMAN FAVORİ

Gaziantep Tuğcan Hotel’de yapılan etkinlikte basın toplantısı yapan Prontoour Başkanı Ali Onaran, 2017 ve 2018’I şöyle değerlendirdi.
Her yıl tur programlarının içeriklerini genişletip yeni rotaları eklediklerini, seyahat ihtiyaçlarına göre yeni ürünler geliştirdiklerini söyleyen Onaran, “2017’de seyahatseverler, klasik rotalarımız olan İtalya, İspanya, Orta Avrupa, Benelüks ve Balkanlar dışında Dubai, Fas, Amerika, İngiltere, İskandinavya, Baltıklar ve Uzak Doğu destinasyonlarına yoğun ilgi gösterdi. Yurtdışı turlarımızda kişi sayısında %12, ciro bazında %25 artış yakaladık” şeklinde konuştu.

ali-onaran-prontotour-011.jpgGEMİ TURLARI İLGİ ÇEKİYOR

Gemi ve nehir turlarına 2017 yılında da yoğun ilgi olduğunu dile getiren Onaran, “Norveç Fiyortları, Batı Akdeniz, İskandinavya ve Güney Amerika" gibi destinasyonlara düzenlediğimiz gemi turlarımız seyahat severlerden talep gördü. Ayrıca Ren Nehri, Volga-Volga, Tuna Nehri gibi turlarımızı tercih edenlerin sayısının yüksek olduğunu belirtmeliyim. 2017 yılında gemi turlarında ciroda da %15 artış yakaladık” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜR TURLARINDA % 65 ARTIŞ

Yurtiçi ve Kıbrıs turlarında da büyüme sağladıklarını belirten Onaran, “Yurtiçi kültür turlarımız içinde Kapadokya, Eskişehir, Karadeniz, Kars ve Ege turları yine gözde rotalar oldu. Festival odaklı dönemsel turların da yoğun şekilde tercih edildiğini söyleyebilirim. Cirosal anlamda; kültür turlarında %65, Kıbrıs’ta %45 ve yurtiçi pazarda %40 artış yakaladık” dedi.

PRONTOPLUS BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRDÜ

Prontotour’un ayrıcalıklı seyahat deneyimleri sunan ProntoPlus markasının her geçen gün daha çok tercih edildiğinin altını çizen Ali Onaran, “2017 yılında da ProntoPlus büyümesini sürdürdü ve %45 artış yakaladı. Ayrıcalıklı keşifler dünyasının bu özel turları ilgi görmeye devam ediyor” dedi. ProntoPlus turları arasında Toscana Vadisi, Laponya, Sakura Zamanında Japonya, Büyük Göç Zamanında Tanzanya-Zanzibar, Hindiçin Rüyası, Ateş ve Buzun Ülkesi İzlanda, Zamanın Durduğu Ülke Myanmar, Maya ve İnka Kültürlerinin İzinde Bolivya gibi turlar yer alıyor.

ali-onaran-prontotour-012.jpgŞEHİR KAÇAMAKLARINDA %150 ile REKOR ARTIŞ

Şehir Kaçamakları ile keyifli ve kısa süreli yurtdışı turları düzenlediklerini, özellikle hafta sonu küçük keşifler planlayanlar için ideal bir ürüne dönüştüğünü belirten Onaran, bu yıl rekor bir artış yakaladıklarını söyledi. Bu özel üründe otel ve uçak imkanı sunduklarının vurgulayan Onaran, “Şehir Kaçamakları turlarımız 2017 yılında seyahat tutkunlarının en çok tercih ettiği ürünümüz oldu. Roma, Barcelona, Marsilya, Viyana, Milano, Atina, Lviv, Malta, Lyon, Bologna, Minsk ve Stokholm gibi şehirlerin yer aldığı turlarımızda %150 gibi rekor bir artış sağladık” dedi.

ali-onaran-004.jpgPRONTOTOUR’DAN EĞİTİME DESTEK

Eğitim alanında da çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Ali Onaran, bu yıl ProntoAkademi’yi hayata geçirdiklerini, bu kapsamda acentelere özel aylık bülten hazırladıklarını ve çeşitli eğitim seminerleri düzenlemeye başladıklarını ifade etti. Onaran, “Geçtiğimiz yıl ayrıca Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nün açtığı “Gastronomi ve Seyahat Yazarlığı” dersine sponsor olduk. Bahçeşehir Üniversitesi ile Türkiye’nin termal, spa ve wellness rehberini hazırlıyoruz. Üniversiteler ile proje yapmaya devam ediyoruz” dedi.

KıYMETLI REHBERLER ILE ÇALıŞıYORUZ
Prontotour’un rakiplerinden ayrıldığı konuların başında rehber kalitesinin geldiğini hatırlatan Onaran şöyle konuştu: “Çok kıymetli rehberler ile çalışıyoruz. Seyahatseverlerin sosyal medya ve sitemizdeki geri dönüşlerinden bunu görebiliyoruz. Blog sayfamızda rehberlerimizin seyahat deneyimlerini paylaştığı özel içeriklere de yer veriyoruz. Yoldasin.com ve ProntoBlog içerik sayfalarımız güncel seyahat trendleri ve turizmin farklı konularında gezginleri bilgilendirmeye devam ediyor. 2017’de seyahatseverlerin bütçelerini koruyan kampanyalar yaptık. Yaptığımız kur sabitleme kampanyaları sayesinde dövizdeki hareketlenmeyi misafirlerimize yansıtmamaya çalıştık. Rakamlara baktığımızda da başarılı olduğumuzu görüyorum. Bu da bizi ayrıca mutlu ediyor.”

Bu haber toplam 17323 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.