• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Alanya'da doluluk %70'lere ulaştı

Alanya'da doluluk %70'lere ulaştı
Noel kutlamaları nedeniyle Antalya'nın Alanya ilçesinde açık olan otellerde doluluk oranı yüzde 70'lere ulaştı.

ANTALYA -Kış sezonu olmasına rağmen bayram ve Noel kutlamaları nedeniyle Antalya'nın Alanya ilçesinde açık olan otellerde doluluk oranı yüzde 70'lere ulaştı. Kurban Bayramı'nda az da olsa hareketlilik yaşayan turizmciler, Noel kutlamalarından da ümitli olduklarını dile getiriyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) n Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Remzi Avcı, Kurban Bayramı ve Noel tatili nedeniyle açık olan otellerde hareketlilik yaşandığını söyledi. Alanya ve beldelerindeki otellerin çoğunda doluluk oranının yüzde 70 seviyelerine ulaştığını aktaran Avcı, Alanya'nın özel günlerde tatil yapılacak önemli turistik kentlerden biri olduğuna işaret etti. Kış sezonunda açık olan otel sayısının Alanya ve çevresinde az olduğunu anlatan Avcı, "Alanya maalesef kış turizminde öncü bir turistik merkez olamadı. Çünkü kış aylarında açık olmayan otel sayısı çok fazla. Kış sezonunda açık olan oteller ise özel günler nedeniyle doluluklarını biraz daha arttırdı. Kurban Bayramı nedeniyle yerli turistlerde artış yaşanmıştı. Noel nedeniyle de Hıristiyan kökenli turistlerin sayısında artış yaşanacak." dedi.

 

Noel nedeniyle yaşanan hareketliliğin her yıl gerçekleştiğini kaydeden Avcı, Hristiyanlar için kutsal gün sayılan Noel'de Alanya'nın iklimiyle yaşlı nüfusu kendine çektiğini vurguladı. Özel günlerden dolayı artan hareketliliğin kapalı bulunan otellerin açılmasına yetmeyecek kadar az olduğuna işaret eden Avcı, ilçedeki hareketliliği arttırmak için kış sezonunda etkinliklerin arttırılarak yeni yatırımlara yapılmasının şart olduğunu belirtti.

 



Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Kahya da Kurban Bayramı'nda az da olsa hareketlilik yaşadıklarını söyledi. Noel kutlamaları nedeniyle ilçe genelindeki otellerdeki doluluğun yüzde 65-70 seviyelerinde olduğunu aktaran Kahya, Noel nedeniyle alınan rezervasyonların kış aylarına göre iyi olduğunu aktardı. Noel kutlamalarında Antalya'daki otellerin daha şanslı olduğuna inanan Kahya, "Antalya'daki otellerde ünlü sanatçılar çıkarak konserler verecek. Değişik organizasyonlar yapılacak. Ancak Alanya'da böyle bir aktivite olmadığı için pastadan az da olsa biz de pay alacağız." diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.