• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Alanya, turizmin eğlence merkezi

Alanya, turizmin eğlence merkezi
Alanya, 24 saat süren eğlence dolu yaşamı ile Akdeniz'in turizmde örnek merkezlerinden biri oldu.Gazipaşa pisti uzayınca kimse tutamaz.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
Fotoğraflar: HALİL TUNCER

ALANYA -
Türkiye’de turizm 1968’lı yıllarda Alanya ve Kuşadası’nda başladı. O günlerden bugünlere kadar Kuşadası’nda çok şeyler değişti. Turizmde bir çok bölge Kuşadası’nı geçti. Şimdi yeni projeler üretiliyor ve “Kuşadası nasıl kurtulur? “diye çalışmalar yapılıyor.

alanya-gece-gulcin2.20110522093257.jpg
ALTİD Yönetimi

alanya-gece-gulcin.20110522093312.jpg
KayıTur Genel müdür Yaürdımcısı Gül Küçükboyacı ve ALTİD Başkanı Gülçin Güner

Ancak Alanya’ya her şeyini veren değerli turizmcilerin bir araya gelerek yerel yönetimlerle işbirliği içinde proje üzerine proje geliştiren ALTİD’in değerli başkanı Gülçin Güner ve yönetim kurulu üyelerinin konuğu olarak “Sezon açılışı”na katıldığımız Alanya’da gece gezimizde olağanüstü değişiklikler olduğunu gördük.

alanya-halil-12.jpg

alanya-gece-gazeteciler.20110522093240.jpg
Özkan Altıntaş ve  Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulu üyeleri

alanya-halil-1.jpg
Halil Tuncer turist aile ile


Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim’in konuğu olduk ve sonra Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulu üyeleri, başta Erdoğan Kahya olmak üzere birlikte  Alanya’nın gecesini yaşadık.

alanya-gece-3.jpg

alanya-halil-16.jpg

alanya-halil-18.jpg

alanya-halil-17.jpg

ALANYA GECEYİ DE GÜNDÜZÜ DE KAZANMIŞ

Hani derler ya “un şeker tuz ve su tamam helva yapacak usta lazım” İşte Alanya her şeyi halletmiş. Gündüzü bir tatil kenti, gecesi ise bir eğlence dünyası. Alanya’ya gelerek yerleşen Almanlar, İskandinavlar ve son olarak Rusların neden buradan çıkmadıklarını gördük.
Ancak esnafın gözlemini de unutmayalım.

alanya-halil-11.jpg

Sohbetimizde "Almanlar, İskandinavlar Rusları sevmiyor. Onların gürültücü oluşlarından hoşlanmıyorlar. Almanları ve İskandinavları kaçırırsak kötü olur. Ruslar ceplerine 300 euro koyup geliyorlar. Ama öbürleri daha zengin geliyorlar. Buna dikkat etmemiz lazım" diyorlar. Rusya ile aramızda vize sorunu kalktı. Gerçekten Alanya'yı Rusların bastığını gördük. Tabii güzel Rus kızlarının yanında ise gündüz çalışıp gece saçlarını briyantinleyen ve şık giyinen işyerlerinde çalışan genç delikanlılar yer alıyor. Alanya, Yunan adalarından Mikonos gibi olmuş. Ruslar Alanya'ya aşk için geldiklerini gösteriyorlar. Türk gençlerini kollarına takıp barlara, diskolara gitmek için can atıyorlar. Bizim gibi ileri yaştakiler de "Ah 30 yaş genç olsaydım" diye hayıflanıyorlar.

alanya-halil-13.jpg

alanya-gece-3a.jpg

alanya-gece-2.jpg

ALANYA BODRUM GİBİ OLMUŞ

Alanya, Türkiye’nin ikinci Bodrum’u olmuş. İskele bölgesindeki eğlence yerleri, sokaklara kadar taşan müzikler, canlılık ve dinamizm sabahlara kadar sürüyor. Alanya gelen turiste hem en iyi tesislerde konaklama, mavi bayraklı en iyi denizi, en iyi mutfağı, asırlar öncesine dayanan tarih ve kültürü sunarken, en büyük ihtiyaç olan eğlenceyi de sunmuş. Alanya sokaklarını gezerken yıllar öncesinin Bodrum’unu Marmaris’ini düşledik. Alanya ışıl ışıl, cıvıl cıvıl bir kent olmuş. Her yerinden eğlence, neşe fışkırıyor.
Mağazalar, lokantalar gece yarılarına kadar açık, insanlar sokaklarda neşe içinde dolaşıyorlar. Turistler ve yerli halk baloya gelir gibi şık giyinmişler. Bistrolar, barlar, kafeler, lokantalar alabildiğine dolu…. Her yerden neşe dağılıyor. Müzik ve eğlence Alanya’yı eğlence kenti haline getiriyor.

alanya-halil-22.jpg

alanya-halil-15.jpg

alanya-gece-1a.20110522093100.jpg

alanya-gece-5.jpg

alanya-gece-7.jpg

YAŞAYAN CADDELER TURİZMİ ARTIRIR

Dünyanın neresine giderseniz gidin turizm şehirlerini zirveye taşıyan bazı unsurlar vardır.
Bunlardan biri şehrin yaşayan caddeleri, sokakları veya bölgeleri olmalıdır.
Dünyanın 24 saat yaşayan en önemli şehri İstanbul’da İstiklal Caddesi ve Bağdat Caddesi bunun örneğidir. Londra’da Oxford Caddesi, Paris’te Pigal… Bu ve bunun benzerleri saymakla bitmez. Turizmi hedefleyen Ankara bile Tunalı Hilmi ve Bestekar Sokak’ta yaşayan bölgeler yaratmaya çalışıyor.

alanya-gece-4.jpg

alanya-gece-6.jpg

ANTALYA İYİ DÜŞÜNMELİ

Bize kalırsa Antalya Kaleiçi’ni katleden, postane caddesini ihmal eden ve şehirde,  yaşayan ve sadece yayalara açık bir caddesi bulunmayan Antalya, Alanya’dan geri kalıyor. Turist gelip Belek’te Kemer’de kalınca “Turist neden şehre gelmiyor?” diyenlerin başlarını önlerine eğip biraz daha düşünmeleri lazım. Antalya’nın yaşayan, hatta 24 saat yaşayan eğlence yerleriyle dolu caddelere ihtiyacı olduğunu artık fark etmeleri gerekir. Bunlar olursa 10 milyon turist geldi diye öğünen Antalya, 20 milyon turisti yatıracak yer bulamaz.

alanya-gece-9.20110522093128.jpg

alanya-gece-11.20110522093145.jpg

alanya-gece-11.20110522093200.jpg

KENDİNİ RİSKE ATAN BAŞKAN

Alanya’nın Türkiye’deki siyasi oluşumlardan aldığı pay sanıldığı kadar büyük değildir. Ne yapıyorsa kendi başına yapıyor veya Alanya’ya gönül veren siyasilerin destekleriyle girişimlerinde başarılı oluyor. Bütün bunları gören belediye başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya için kent olma sözü alınca kendini riske atarak AK Parti’ye geçti. Onun bir daha seçilemeyeceğini ileri sürenlerin asıl görmesi gereken konu, Alanya’nın hükümet nezdinde çözülmesi gereken bazı sorunlarının bu şekilde çözülebileceğini düşünmeleridir. Ancak siyaset bu insanların aklını değiştirmek mümkün değildir. Önemli olan Alanya’yı kimin ne kadar sevdiğidir.

alanya-gece-13.20110522093606.jpg

alanya-gece-21.jpg

alanya-gece-22.jpg

GAZİPAŞA ALANYA’YI ZİRVEYE TAŞIR

ALTİD’in toplantısında AK parti Milletvekili adayı ve Avrupa Parlamanterler Konseyi Başkanı Mevlut Çavuşoğlu Alanya için can alıcı noktalara değindi. En önemlisi Alanya’yı bölgeyi turizmde zirveye taşıyacak en önemli oluşum olan Gazipaşa Havalimanı’nın pistinin uzatılacağını söylemesi oldu. Antalya’dan Alanya’ya kimse karayoluyla iki saatlik yoldan gelmek istemiyor. Hala gelenler varsa ve Alanya turizmde önemli bir yere sahipse bunun önemini kavramak gerekir. Böylesine çekim gücü olan Alanya’ya gereken tüm destek verilmelidir.

alanya-gece-23.jpg

alanya-gece-24.jpg

alanya-gece-25.jpg

Alanya Türkiye’nin yeni Bodrum’u olurken en önemli sorun olan ulaşımın bu sayede çözüleceğini anlıyoruz. Gazipaşa’ya büyük gövdeli uçaklar inmeye başlayınca, Alaiye Kalesi’nin ve Kızıl Kule’nin dibinde bir yıldız gibi parlayan Alanya, Türk turizminin en önemli merkezlerinden biri haline gelir. Bundan hem Türk turizmi kazanır, hem de Alanya’nın çekim gücü olmasıyla ile çevresindeki tüm turizm merkezleri kazanır.

alanya-gece-26.jpg

alanya-gece-27.jpg

alanya-gece-28.jpg

alanya-gece-31.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.