• BIST 11341.9
  • Altın 5972.467
  • Dolar 42.7981
  • Euro 50.141
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara -2 °C
  • Antalya 11 °C

Alanya sezona hazırlanıyor

Alanya sezona hazırlanıyor
ALTİD Başkanı Güner: Bakanlık belgeli yatak kapasitesinin yüzde 13’nü teşkil eden Alanya’mızda otellerin 2012 turizm sezonu hazırlıkları devam ediyor

ALANYA- Alanya Turistik İşletmeciler Derneği-ALTİD Başkanı Gülçin Güner 2012 yılının Alanya için hareketli geçeceğini belirterek “265 bakanlık belgeli tesiste Türkiye Bakanlık belgeli yatak kapasitesinin yüzde 13’nü teşkil eden Alanya’mızda otellerin 2012 turizm sezonu hazırlıkları devam ediyor” dedi.

alanya-sezon-2.jpg

ALTİD Başkanı Gülçin Güner, turizm fuarları döneminde turizmcilerin bir yandan fuarlara katıldığını, acente katalog, online site tanıtım faaliyetlerinde bulunduğunu diğer yanda ise tesis altyapı çalışmalarını yürüttüğünü belirtere şunları anlattı:
“Bölgemizdeki tesisler ortalama 15-20 yıllık olup hemen hepsinde yıllık bakım ve onarım çalışmaları mevcuttur. Dünya ve bölge turizmindeki gelişmeler ve değişiklikler ile işletmelerde rekabeti gerekli kılmakta, rekabet nedeniyle konaklama sektöründe “renovasyon” önemli bir yer tutmaktadır. Bölgemizde kimi tesislerde banyo-fayans, oda- mobilya-perde değişimi, lobby düzenlemesi gibi kısmi yenilemeler kimilerinde de kategori değişimi ve kategori (yıldız) yükseltme şeklinde yoğun tadilat çalışmaları sürmektedir. Bu çalışmalar; 3 yıldızdan 4 yıldıza, 4 yıldızdan 5 yıldıza kategori değişimi yıldız yükseltme ve müstakil apart veya apart otelden otel yapısına geçiş şeklindedir.

alanya-sezon-3.jpg

Ayrca bu sezonda Avsallar, Türkler, Payallar, Tosmur beldelerinde 5 yıldızlı iki tesis 2.380 yatak, 4 yıldızlı iki tesis 1.399 yatak olmak üzere 4 tesis 3.779 yatak kapasitesi bölgemizde yeni yatırımlar olarak hizmete girecektir.”

alanya-sezon-4.jpg
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.