• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Akçakoca Çınar otel satılıyor

Akçakoca Çınar otel satılıyor
Bolu Özel İdaresi Turizm Madencilik İnşaat Orman Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş.’ne kalan Akçakoca'daki otel satılacak.

BOLU- Düzce"nin Bolu'dan ayrılarak il olmasıyla birlikte sorun haline gelen ve bir türlü çözüme kavuşturulamayan Çınar Otel"in durumu Bolu İl Genel Meclis toplantısına görüşüldü. Bolu Özel İdaresi Turizm Madencilik İnşaat Orman Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş."ne kalan Akçakoca'daki otel satılacak.

Önceki yıllarda büyük tartışmalara neden olan Çınar Otel yine Bolu İl Genel Meclisi"nin gündeminde yer aldı. Mülkiyeti Bolu İl Özel İdaresi"ne ait olan Akçakoca"daki Çınar Otel satışa çıkarılması gündeme geldi.

Otelin Akçakoca Belediyesi"ne veya Düzce İl Özel İdaresi"ne satılması öngörülüyor.

İl Genel Meclisi"nin Cuma günü gerçekleştirilen Şubat ayının son toplantısında Çınar Oteli"nin satış kararı görüşüldü.

Mülkiyeti Bolu İl Özel İdaresi"ne ait olan, Düzce Akçakoca"da yer alan Çınar Oteli Bolu İl Genel Meclisi'nin kararıyla satışa çıkarılacak.

Otelin Düzce İl Özel İdaresi"ne veya Akçakoca Belediyesi"ne satılması hakkında oybirliği oluşurken satışın hukuki yönleri için bilirkişi incelemesine başvurulması kararlaştırıldı.

Şu an otelin Bolu İl Özel İdaresi'nce 10 yıllığına kiralandığı dile getirilerek, hukuki açıdan satışının nasıl mümkün olacağına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu'nca da bir araştırılması da kararlaştırıldı.

Toplantıda Akçakoca Belediyesi"nce çıkarılan zorluklar nedeniyle yıllardır turizme kazandırılamayan Çınar Oteli"nin satılması yönünde fikir birliğine varıldı.

Çınar Oteli"nin açık artırma usulüyle satışının önünde yasal engel olup olmadığının tespit edilmesi için Plan ve Bütçe Komisyo-nu"nca araştırılmasına karar verildi.

Komisyon gerçekleştireceği çalışmaların sonunda, kiralanmış olan Çınar Otelin satışında her hangi bir yasal problem olmadığını belirlerse İl Genel Meclisi"nin Mart ayında yapılacak oturumuda, açık artırma yöntemiyle satılması için karar alınacağı bildiriliyor. AK Parti Düzce Milletvekili ve Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Akçakoca ilçesinde yıllardır atıl olarak bulunan Çınar Oteli ile ilgili sorununun giderileceğini bildirdi.

 

YAKIŞ SÖYLEMİŞTİ

AKP Düzce Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, bir süre önceÇınar Oteli ile ilgili sorununun giderileceğini bildirnişti.

Düzce'nin il olmasının ardından Bolu Özel İdare Müdürlüğü"ne bağlı bir şirkette kalan otelin halen inşaat halinde olduğunu hatırlatan, otel inşaatının Akçakoca sahilinde kirliliğe yol açtığını kaydeden Yaşar Yakış, Bolu Özel İdare Müdürlüğü"nden Düzce Valiliği'ne devri konusunda çalışıldığını ifade ederek her iki ilin valilerinin bir araya geldiğini açıklamıştı.

 

YILAN HİKAYESİ

Akçakoca"daki otelin durumu adeta yılan hikayesine dönmüştü.

Düzce"nin il olması ve Bolu"dan ayrılması nedeniyle Çınar Oteli Bolu Özel İdare Müdürlüğü"nde kaldı.

Aradan geçen altı yıl boyunca Çınar Oteli konusunda çeşitli tartışmalar ve girişimler oldu. Akçakoca Belediyesi, uzunca bir süre Çınar Oteli devralmak istedi ancak başarılı olamadı.Düzce Valiliği'nin girişimleri de sonuç vermedi.

Bolu Özel İdaresi'nce gerekli bakımdan geçirilmeyen ve atıl durumda kalan Çınar Oteli adeta çürümeye terk edildi.

Şu an harebeye dönüşen binanı satışıyla Akçakoca turizmine önemli bir tesis kazandırılması bekleniyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.