• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Ağrı’da termal turizm bölgesine ulaşım için köprü yapıldı

Ağrı’da termal turizm bölgesine ulaşım için köprü yapıldı
Ağrı’da 48 derece jeotermal suyun bulunduğu alana yapılması planlanan 50 yataklı fizik tedavi hastanesi ile otellerin ulaşımı için köprü inşa edildi.

AĞRI – Ahmed-i Hani Havalimanı karşısında bulunan sıcaklığı 48 derece jeotermal suyun bulunduğu alana yapılması planlanan 50 yataklı fizik tedavi hastanesi ile otellerin ulaşımı için köprü inşa edildi. 142 metre uzunluğundaki köprünün açılışında konuşan Vali Süleyman Elban, “Geçen yıl 1280 metrede bulunan 48 derece sıcaklıkta suyun olduğu alanı artık termal turizme ve ilimizin ekonomisine katkı sağlayacak, insanımıza hizmet edecek bir alana dönüştürelim diye çalışmalara başladık” dedi.

agri’da-termal-turizm.jpgJEOTERMAL SU 30 CIVARıNDA OTELIN IHTIYACıNı KARŞıLıYOR

İl Özel İdaresi ve MTA Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol uyarınca 3,4 milyon liralık bir maliyetle yapılan çalışmada çıkan jeotermal suyun sıcaklığı 48 derece olduğu anlaşıldı. Suyun kaplıca için gerekli olan sıcaklığın üzerinde bir derece olduğu görüldü. Kuyuda, saniyede 38 litre su bulunuyor. Bu su kaynağıyla 30 civarında otel ihtiyacını rahatlıkla karşılayacak miktara tekabül ediyor. Hiçbir enerji ve motor kullanmadan da artezyen yaparak 20 litre su kendiliğinden çıkıyor.

agri’da-termal-turizm-001.jpgTERMAL TURIZM EKONOMIYE KATKI SAĞLAYACAK
Vali Süleyman Elban, şöyle konuştu: “Sağlık Bakanlığınca yapılan tahlil sonucunda bu suyun fevkalade sağlık açısından tedavi özelliği yüksek ve kaliteli bir kaplıca suyu olduğu ortaya çıktı. Ayrıca bir metreküp suda 285 kilogram tuz var ve onun da ayrı bir tedavi edici özelliği var.

agri’da-termal-turizm-002.jpgKAPLICA OTELLERI OLACAK

Jeotermal alanın bulunduğu bölgede 800 metrelik sahada imar planını yaptıklarını belirterek, önümüzdeki hafta fizik tedavi hastanesinin temelini atacaklarını bildirdi. Ekim ayı içerisinde de günübirlik tesisin temelinin de atılacağını söyleyer Elban, “Diğer otellerin yer alacağı alana yatırımcılarımızın talebi var. Dolayısıyla orada kaplıca otelleri olacak. Bu bölgeyi daha cazip hale getirmek için burada inşallah başka sürprizler de olacak” dedi.

agri.jpg

Bu haber toplam 1983 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.