• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Agatha Christie’ye kutlama

Agatha Christie’ye kutlama
Pera Palace Hotel Jumeirah Agatha Christie'nin 125. doğum yılı için Venice Simplon-Orient Express Trenleri ve Belmond Hotel Cipriani ile Venedik’te davet düzenliyor.

İSTANBUL- Pera Palace Hotel Jumeirah, "Doğu Ekspresinde Cinayet" romanının efsanevi yazarı Agatha Christie'nin 125. doğum yılı kutlamaları kapsamında Venice Simplon-Orient Express Trenleri ve Belmond Hotel Cipriani ile birlikte Venedik’te özel bir davet düzenliyor. Otellerin ve Orient Express trenlerinin şefleri 1 Temmuz Çarşamba günü Venedik’te Belmond Hotel Cipriani'de gerçekleştirilecek akşam yemeğinde misafirlere çok özel lezzetler hazırlayacak.
pera-palace2.jpg

cipriani1.jpg

Pera Palace Hotel Jumeirah Executive Şefi Arif Kemal Doğan ve Orhan Demirok, lezzet yolculuğu için Paris, Venedik ve İstanbul'un tatlarını bir arada sunmak üzere Venice Simplon-Orient Express'in Şefi Christian Bodiguel ve Belmond Hotel Cipriani'nin Şefi David Bisetto ile bir araya gelecek.

Dünyanın en lüks trenlerinden Venice Simplon-Orient Express, ünlü şehirler Venedik ile İstanbul'u birbirine bağlamasıyla tanınıyor.


cipriaani-venedik2.jpg

Etkinlik Programı:

Tarih: 1 Temmuz Çarşamba, 2015

Yer: Belmond Hotel Cipriani Venedik

Fiyat: Kişi başı 130 Euro

Rezervasyon için:

Tel 041 240 801 / 0185 2678 451

info.cip@belmond.com

Agatha Christie tarafından 1934 yılında yazılan ünlü dedektif romanı "Doğu Ekspresinde Cinayet", İstanbul'a yapılan bir seyahatten esinleniyor. Agatha, Türkiye'den Irak'a tren yolculuğuna çıktığında tüm hayatı boyunca istediği bir hayali yerine getirmiş ve bu yolculuk sırasında kitabı yazmıştı. Efsane haline gelen roman, Doğu Ekspresi yolcularının kalması için aslen 1892 yılında inşa edilmiş olan Pera Palace Hotel Jumeirah'da, 411 numaralı odasında kaleme alınmıştı. Otelin gizemli havasına katkıda bulunan bu odaya, yazarın adı verilmiştir.

Pera Palace Hotel Jumeirah Hakkında:
İlk olarak Avrupa'dan Asya'ya yolculuk yapan Orient Express yolcularına hizmet vermek üzere 1892 yılında açılmış olan Pera Palace Otel, o dönemden itibaren İstanbul'da kent kültürünün sürekli bir sembolü ve modern lüksün öncüsü haline gelmiştir. Pera'nın kozmopolit Tepebaşı semtinde yer alan otel, muhteşem Haliç manzarasına sahiptir. Tarihi mobilyaları aracılığıyla 19. yüzyıldan kalan mirasın özelliklerini koruyan ve 16'sı süit oda olmak üzere 115 odaya sahip olan otel, 21. yüzyılın gezginlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere ince zarafeti son teknolojiyle bir araya getiriyor. Tamamen yenilenen Pera Palace Hotel Jumeirah, aralarında gösteri mutfağı ve şarap mahzeni bulunan Agatha Restaurant, öğleden sonra çayıyla ünlü Kubbeli Saloon / Tea Lounge, veya Fransız tarzına sahip Patisserie de Pera ve efsanevi Orient Bar & Terrace'nin de yer aldığı yeniden canlandırılmış restoran ve bar seçenekleri sunuyor. Otel ayrıca çeşitli toplantı imkanlarına ve ayrıca geleneksel hamam, buhar banyosu, jakuzi, kapalı havuz, sauna, üç masaj odası ve eksiksiz spor salonundan oluşan 380 metrekarelik Pera Spa'ya sahiptir.

Jumeirah Group Hakkında:
Global lüks otel şirketi ve Dubai Holding'in bir üyesi olan Jumeirah Group, aralarında en önemlisi Burj Al Arab Jumeirah olmak üzere birinci sınıf bir otel ve tatil yeri portföyünü işletmektedir. Jumeirah Hotels & Resorts, Orta Doğu'da Dubai ve Abu Dabi, BAE, ve Kuveyt; Avrupa'da Bakü, Bodrum, Frankfurt, İstanbul, Londra, Mallorca (İspanya) ve Roma; ve Asya'da Maldivler ve Şanghay'da otel yönetmektedir. Jumeirah Group ayrıca Londra ve Dubai'de bulunan mülklerle lüks rezidans markası Jumeirah Living™; yeni modern yaşam tarzına sahip otel markası Venu™; yaşam markası Talise™; Jumeirah Restaurant Group Dubai™; Wild Wadi Waterpark™; The Emirates Academy of Hospitality Management™; ve global sadakat programı Sirius™'u yönetmektedir. Gelecekte yer alan açılışlar arasında Çin, Hindistan, Endonezya, Ürdün, Morityus, Fas, Umman, Rusya ve BAE'de lüks ve yaşam tarzı otelleri yer alıyor. www.jumeirah.com
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.