KOCAELİ – Çayırova’nın Şekerpınar 2 Mahallesi’nde planlanan otel yatırımı, bölgenin konaklama kapasitesini artıracak. Toplam 206 kişiye hizmet vermesi öngörülen projeye ilişkin ÇED süreci, 15 Ekim 2026 tarihinde başladı.
103 ODA, 206 KİŞİLİK KAPASİTE
Emin Ak tarafından 466 ada 14 parselde yapılması planlanan tesis, 1.542,77 metrekarelik arsa üzerinde yükselecek. Toplam inşaat alanı 6 bin 783,62 metrekare olacak otelde, 94 standart oda ve 9 süit bulunacak.
Tek blok halinde tasarlanan yapı; üç bodrum kat, zemin kat, asma kat ve dört normal kattan oluşacak. Dört yıldızlı olarak planlanan otelin yatırım bedeli, 484 milyon 461 bin 737 lira olarak hesaplandı.
HAVUZ, HAMAM VE BALO SALONU
Konaklama birimlerinin yanı sıra tesiste restoran, yüzme havuzu, hamam, sauna ve balo salonları yer alacak. Lobi, resepsiyon, otopark ve teknik hizmet alanları da proje kapsamında düzenlenecek. kocaeligazetesi.com.tr
İNŞAATTA 30 KİŞİ ÇALIŞACAK
Projenin inşaat aşamasında ortalama 30 kişinin çalışması öngörülüyor. Çalışmaların yılda 300 gün, günde sekiz saat ve tek vardiya üzerinden yürütülmesi planlanıyor. İşletme döneminde ise temizlik, güvenlik, sosyal ve teknik hizmetler için 10 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. enkocaeli.com
2028’DE AÇILMASI HEDEFLENİYOR
Proje dosyasındaki iş programına göre otelin 2028 yılında hizmete açılması hedefleniyor. Yatırımın uygulamaya geçebilmesi için çevresel değerlendirmelerin ve gerekli izin süreçlerinin tamamlanması gerekiyor. ÇED sürecinin başlatılması, inşaatın başladığı veya projeye nihai onay verildiği anlamına gelmiyor.






























Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.