• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Ağaoğlu ''Turistik Yaşam Alanı'

Ağaoğlu ''Turistik Yaşam Alanı'
Ağaoğlu Grubu, Net Holding işbirliğinde Bodrum-Milas yolu üzerinde yeni bir konseptle "Turistik Yaşam Alanı" kuracak

MUĞLA- Ağaoğlu Grubu, Bodrum-Milas yolu üzerinde yeni bir konseptle "Turistik Yaşam Alanı" kuracak. Net Holding ve Ağaoğlu Grubu'nun girişimiyle Bodrum ve Milas sınırlarında yer alan 9 bin 150 dönüm arsa üzerine kurulacak dev tesiste uluslararası standartlarda 18 delikli bir golf alanı, otel, apartlar, eğitim merkezleri ve yaşam alanları bulunacağı bildirildi. 

 

İki etapta tamamlanacak yatırımın ilk etapta 18 delikli golf sahası ve kulüp binası, 320 yataklı golf oteli ve 800 anahtarlı villa ve apartlar inşa edilecek. İnşaatı devam eden birinci etap çalışmalarının 2 yıl içinde tamamlanacağı ve turizmin hizmetine sokulacağı ifade edildi. Proje kapsamında 670 dönüm alan üzerine 18 delikli uluslararası standartlarda golf sahası kurulacak.

 

Projeyi daha yakından anlatmak ve golf sahalarının nasıl işlediğini yerinde gözlemlemek için Net Holding, Kıbrıs'ta birkaç yıl önce kurulan Korineum Golf & Country Club'a gezi düzenledi.

Net Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın danışmanı Gazeteci-Yazar Can Pulak başkanlığında Muğlalı iş adamları, turizmciler, golf yatırımcıları ve gazetecilerin katıldığı KKTC'deki golf tesislerini inceleme gezisine Net Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Haluk Elver, Milas Ticaret Odası Başkanı Nazmi Doğru, BODER eski Başkanı Murat Şeremetli, Ağaoğlu A.Ş. Temsilcisi ve golf sahaları proje müdürü Bülent Akın ile 10 turizmci ve iş adamının katıldığı gezide KKTC'deki golf tesisleri ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu.

 

Tesis ve işleyişiyle ilgili bilgi veren Korineum Saha Müdürü Barış Uyaroğlu, tesislerinin KKTC'nin tek golf sahası olduğunu belirtti. 18 delikli uluslararası standartlarda olan golf tesisinin 1,5 yıllık bir tesis olmasına rağmen yerli yabancı 320 üyesi olduğunu belirten Uyaroğlu, "Güney Kıbrıs'ta 4 adet golf sahası var. Bizimle birlikte Kıbrıs Adası'nda toplam 5 golf sahası yer alıyor. Bizim en büyük dezavantajımız otelimizin olmaması. Ancak buna rağmen golf tutkunları Kıbrıs'a geldiği zaman mutlaka uluslararası standartlarda olan 4 tesiste de golf oynuyor. Biz golf sahalarının artmasını istiyoruz. Çünkü golf oyuncusunun en büyük rakibi saha! Oyuncu aslında sahaya karşı mücadele veriyor. Dolayısıyla ne kadar çok saha olursa bir golf oyuncusu o kadar sahada oynar" şeklinde konuştu.

 

Pulak: Herkesin içi rahat olsun

Bodrum'a kurulacak tesisle ilgili bilgi veren Net Holding Yönetim Kurulu Üyesi Can Pulak, şunları söyledi: "Bodrum'da gerçekleştireceğimiz golf tesisinin yeşil alt yapısını oluşturmaya 10 yıl önce başladık. Bugüne kadar yeşil alt yapı için 10 milyon dolar harcandı. Biz ağaç kesmeyeceğiz. Zaten yok. Tersine ağaçlandırma yapacağız. Su denizden sağlanacak. Ayrıca golf turisti de yemyeşil, doğal güzellikleri bulunan tesisleri tercih eder. Burada dünyada eşi bulunmayan bir kuş cenneti Tuzla sulak alanı var. Kurulacak tesisin burada yaşayan

kuşlara zarar verileceği ileri sürülüyor. Bu da gerçek değil, çünkü bilimsel gerçeğe göre golf sahaları ABD'de kuş popülasyonunu yüzde 40 artırıyor. Dolayısıyla bir golf sahasının çevreye kesinlikle zararı olmuyor. Üstelik, oradaki sulak alan bizim kuracağımız tesisin değerini artırıyor. Herkesin içi çok rahat olsun."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.