• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Adam & Eve elden çıkıyordu

Adam & Eve elden çıkıyordu
Kayı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü: Kayı Grubu'nun yaşadığı finansal sıkışıklık az daha Adam& Eve Oteli'nin elden çıkarılmasına yol açacaktı.

ANTALY- Adam&Eve otelinin sahibi Kayı Grubu, yaşadığı finansal sıkışıklığı Antalya Lara'daki beş yıldızlı Riva Diva otelini satarak aştı. 400 odalı otelin yeni sahibi Antalyalı Cömertoğlu ailesi oldu. Riva Diva Delplin Cömertoğlu Grubu'nun dördüncü oteli oldu.Delphin Cömertoğlu'nun Delphin (2) ve Club Botanic adı altında Antalya'da ağırlıklı olarak Alman turist ağırlayan üç tesisi daha var.

 

Kayı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü otelin satış rakamı hakkında bilgi vermiyor ancak Hanife Baş'ın Para Dergisi'nde yazdığına göre piyasada tarafların 40 milyon euroya el sıkıştığı konuşuluyor. İş hayatında 20 yılı geride bırakan Talha Görgülü'nün temelini attığı Kayı Grubu Türk turizm sektörünün önemli yatırımcılarından.

 

Otelcilikte Riva zinciri, tur operatörlüğünde GTI, havayolu taşımacılığında ise Sky Havayolları ile faaliyetini sürdürüyor.Halen Riva zinciri olarak Belek'te Riva Donna Exclusive, Alanya'da Riva Costa, Alara'da Riva Club ve Side'de de Riva Bella Hotel faaliyet gösteriyor.4 bin kişi istihdam eden Kayı Grubu'nun geçen yılki cirosu 550 milyon euro olarak gerçekleşti.

 

“FİNANSAL SORUNUMUZ YOK”

 

Sektördeki hızlı büyümesiyle dikkat çeken Kayı'nın otelcilikteki en büyük yatırımı Adam&Eve, “7 yıldızlı” ve “dünyanın en seksi oteli” sloganıyla 2006 yılında hizmete açıldı. Görgülü, otelin 120 milyon euro'luk maliyetinin yarıya yakınını kendi kaynaklarıyla karşıladı. Kalan kısım içinse yurtiçinde Finansbank ve Akbank'tan, yurtdışında da işadamı Hüsnü Özyeğin'in bankası Credit Europe'tan kredi aldı. Sezon yeterince iyi geçmemesi nedeniyle Bu yüksek kredi borcu Bu yüksek kredi borcu daha da büyük yük olmaya başlayınca o da birçok işadamının yaptığı gibi mülkü kendisine ait olan Riva Diva Oteli'ni satmaya karar verdi.

 

Talha Görgülü “Ben yatırımcıyım, uygun koşullar oluştu ve otelimi sattım,” diyor.

 

“Finansal sıkıntınız var mıydı?” sorusunu ise şöyle yanıtlıyor:

“Bizim öyle bir kangren olmuş nakit sıkıntımız olmadı. Zaman zaman fizibilitelerimiz tutmayabilir. Bütçeler şaşabilir. 2007 yılında turizm sektörü beklediği parayı kazanamadı. Bu bir hesap - kitap meselesi. Çok borcunuz varsa sürekli faiz ödemek yerine diğer mallarınızı satabilirsiniz. Ben de bunu yaptım.”

 

“Sky'a ortak alabiliriz”

Talha Görgülü'nün otelini satma gerekçelerinden biri de havayolu ve tur operatörlüğündeki büyüme planları.Kayı Grubu Almanya, Rusya, Hollanda ve Polonya'dan geçen yıl Antalya'ya 550 bin turist getirdi, bu yılki hedef ise 700 bin turist.Avrupa'dan getirdiği turistin yüzde 70'ini kendi havayolu şirketi Sky ile taşıyan Görgülü, filosunu genişletmeyi planlıyor.

Halen Sky Havayolları'nın filosunda yedi tane Boeing 737-400 uçak var.Şirket, Mayıs ayında bir B737-400 daha alacak.2009'a kadar Airbus'tan da birer A321 ve A320'yi filosuna katmayı planlayan Sky kesin olmamakla birlikte, halen Boeing'le iki B757 için de görüşmelerini sürdürüyor.

Görgülü, yılda 1,5 milyon yolcu taşıma potansiyeline sahip olduklarını ifade ediyor ve Sky için iyi bir teklif gelirse ortaklık düşünebileceklerini sözlerine ekliyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.