• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Açıköz yeniden Tafed başkanı

Açıköz yeniden Tafed başkanı
İstanbul Sürmeli Oteli’nde olaylı bir şekilde yapılan Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Kurulu’nda Zeki Açıköz yeniden başkanlığa seçildi.
AHMET ENGİN ÇETİN- AŞÇILAR DÜNYASI

İSTANBUL- İstanbul Sürmeli Oteli"nde olaylı bir şekilde yapılan Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Kurulu"nda Zeki Açıköz yeniden başkanlığa seçildi. Divan kurulunun danışıklı bir şekilde oluşturulmasını ve kendisine “Çekiliyor musunuz?” şeklinde yaklaşan divanı protesto eden Mustafa Öztürk adaylıktan çekilerek salonu terk etti. Mehmet Yalçınkaya ise konuşmasında Tafed"in aşçılar milli takımı oluşturmasını sert bir şekilde eliştirdi.

ZEKİ AÇIKÖZ PROJELERİNİ SLAYTLA ANLATTI

Tafed genel kurulu ölenler ve şehitler için yapılan saygı duruşu arkasından İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başladı. Divan heyeti seçimi sonrası Tafed Başkanı Zeki Açıköz slayt gösterisi eşliğinde faaliyet raporunu ve seçildikten sonra neler yapacaklarını anlattı.



MUSTAFA ÖZTÜRK DİVANI PROTESTO EDEREK ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
Zeki Açıköz"den sonra kürsüye başkan adayı Mustafa Öztürk projelerini anlatan bir konuşma yaptı. Başkan adayı Mustafa Öztürk"te yaptığı konuşmada yapılamayanları ve yapılması gerekenleri anlattı. Mustafa Öztürk “Federasyonun kaybedecek zamanı kalmamıştır” dedi.
Tafed Genel Kurulu"nda antidemokratik uygulama olduğunu belirten Tafed başkan adayı Mustafa Öztürk adaylıktan çekildi. Olaylar zinciri divan kurulunun seçilerek değil adlar okunarak kürsüye çağrılmasıyla başladı.Bu davranış divan kurulunun daha önceden belirlendiği söylentilerine sebep oldu. Divan kurulunun davranışları tüm delegelerin dikkatlerinden kaçmadı. Divanın psikolojik olarak Mustafa Öztürk e “Çekiliyormusunuz” şeklinde sözlü uyarılarının ardından Mustafa Öztürk, divan kurulunu protesto ederek çekildiğini açıkladı. Mustafa Öztürk demokrasiden uzak bu seçimde olmayacağını belirterek adaylıktan çekildiğini açıkladı ve genel kurulu terk etti.



FAHİR TELLİ KONUŞURKEN TARTIŞMALAR YAŞANDI

Başkan adaylarının konuşmalarından sonra Şefler Birliği Başkanı Fahir Telli, Bolpader başkan yardımcısı Mehmet Yalçınkaya ve İspad Yönetim kurulu üyesi Emrullah Gümüştaş birer konuşma yaptılar. Şefler Birliği Başkanı Fahir Telli yaptığı konuşmada federasyonun kuruluşundan itibaren içinde olduğunu ve 5 yılda nerelerden bugünkü noktaya gelindiğinin göz önüne alınması gerektiğini söyledi.
Özellikle Mehmet Yalçınkaya"nın konuşmasında salonda karşılıklı tartışmaların yaşandığı görüldü. Tafed başkanı Zeki Açıköz konuşmaların ardından cevap vermek için kürsüye geldi ve iddiaları yanıtladı. Konuşmaların ardından tüzük değişikliği oy birliğiyle kabul edildi. Tafed genel kurulu bundan sonra 4 yılda bir yapılmasına karar verildi.



ZEKİ AÇIKÖZ YALÇIN MANAV"I SUÇLADI

Tafed başkanı Zeki Açıköz 2 yılda neler yaptığını ve projelerini anlattı. Avrupa Birliği"yle ortaklaşa yapılacak projeleri olduğunu söyleyen, Zeki Açıköz projelerin devamının geleceğini söyledi.
Yaptığı konuşmada geçen hafta gündemi meşgul eden Taf başkanı Yalçın Manav"ın açıklamalarına da değinen Zeki Açıköz TAF başkanı Yalçın Manav"ın Ankara"da ki işlerine taş koyduğu, engellediği için kendisini istemediğini ve Tafed e bağlı dernek başkanlarına mesaj atarak Zeki Açıköz"ü desteklememeleri gerektiği şeklinde mail attığını söyledi.



MEHMET YALÇINKAYA SERT KONUŞTU

Kongrede en heyecanlı konuşmayı yapan camianın aykırı seslerinden Mehmet Yalçınkaya oldu. Mehmet Yalçınkaya özellikle mili takımın kimseye danışılmadan kurulduğunu ve bunun kendilerine ve bir çok federasyon mensubuna karşı yapılmış haksızlık olduğunu beyan etti. Mehmet Yalçınkaya konuşmasında bugün yapılan faaliyet raporundaki söylenen etkinliklerin çoğunun federasyonun değil derneklerin yaptığını söyledi. Mehmet Yalçınkaya, faaliyet raporunda okunan ve sözleşme yapıldığı söylenen olaylarla ilgili olarak tüm bunların haziran ayında yapılmış olduğunu bunu manidar bulduğunu da söyledi. Mehmet Yalçınkaya"nın konuşması sırasında Şefler Birliği Başkanı Fahir Telli ile karşılıklı tartışmaya girdiği görüldü.
Konuşmaların ardından kürsüye gelen Tafed Başkanı Zeki Açıköz Mehmet Yalçınkaya ile Mustafa Öztürk"e cevap verdi.

ZEKİ AÇIKÖZ YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
Türkiye Aşçılar Federasyonu- Tafed genel kurulunda son dakika sürpriziyle adaylıktan çekilen Mustafa Öztürk"ün salonu terk etmesi üzerine yapılan ardından yapılan açık oylamada oy çokluğuyla Tafed başkanlığına Zeki Açıköz yeniden getirildi. Listede Yıldırım Serim ile Mehmet Soykan"ın yer alması sürpriz olarak görüldü.
Yapılan oylama sonrası yeni yönetim şöyle oluştu:

Asil üyeler
Zeki Açıköz, Rahmi Yılmaz, Hüseyin Yılmaz (İzmir), İsmail Karataş, Hüseyin Yılmaz (Kapadokya), Gürbüz Okul, Mesut Kayışoğlu, Zekai Ademir, Bayram Ergün, Rıfat Sınmaz, Reşat Erdemir, Adnan Öztürk, Uğur Alparslan, Uğur Apak, Recai Erdoğan

Denetleme kurulu asil
Süleyman Amaç, Burhan Karagöz, Sezgin Çınar, Halil Yılmaz, Ferhat Akyıldırım, Murat akbaş

Yedekler
Necdet Polat, Erdal Yalçınkaya, Mehmet Ali Akçay, Akın Öngel, Hüseyin Kuşkonmaz, Nazif Sönmez, Alaattin Yalçınkaya, Elif Şahbaz, Sami Kahraman, Orhan Yenidere,
Mehmet Soykan, İrfan Sezer, Serkan Tütüncü, Yıldırım Serim, Ali Rıza Dölkeleş

Disiplin Kurulu
Mustafa Cebali, Mevlüt Turhan, Süleyman Cici, İbrahim Altuntaş, Doğan Çolak
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.