• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

Acıbadem'in hedefi yurtdışı

Acıbadem'in hedefi yurtdışı
Türkiye’nin önde gelen sağlık hizmeti sunucusu, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya’da genişlemek üzere “Abraaj Capital” ile ortaklık yaptı.

İSTANBUL- Türkiye’nin önde gelen sağlık hizmeti sunucusu, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya’da genişlemek üzere “Abraaj Capital” ile ortaklık yaptı.

Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya'da yatırım konusunda uzmanlaşmış Abraaj Capital, Türkiye’nin Acıbadem Sağlık Hizmetleri şirketine, Türkiye’deki büyümesini destekleme ve Ortadoğu’da genişlemesini sağlamak amacıyla ortak olduğunu açıkladı.

 

Acıbadem’in Yönetim Kurulu Başkanı ve kurucu ortaklarından olan Mehmet Ali Aydınlar ile Abraaj Capital tarafından yüzde 50-50 ortaklıkla kurulmuş olan Almond A.Ş, Acıbadem’in %69.6 hissesini aldı. Abraaj Capital, Mehmet Ali Aydınlar’dan ayrıca, Türkiye’nin önde gelen sağlık sigorta kuruluşu Acubadem Sigorta’nun %50 hissesini de satın aldı. Abraaj Capital, yatırımlarını, 2 Milyar $ büyüklüğündeki Altyapı ve Büyüme Yatırımları Fonu (IGCF) aracılığıyla yaptı.

 

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören tek sağlık kuruluşu olan Acıbadem, ikinci basamak ve gelişmiş tanı ve tedavi merkezleri, tıp merkezleri, poliklinikleri ve laboratuvarlarıyla, sağlık ve hayat sigortası, proje yönetimi ve hastane yönetimi alanlarında entegre olarak faaliyet gösteren öncü sağlık platformunun bir parçası. Acıbadem’in referansları arasında Joint Commission International (hasta sağlık ve güvenliği sertifikasyonu) ve Harvard Medical International üyeliği bulunuyor.

 

Acıbadem Sağlık Hizmetleri, yediyüzü aşkın yatak kapasitesi olan altı tane birinci sınıf hastanesi, ayaktan tedavi merkezleri, göz hastanesi, merkez laboratuar ve şubeleri, genetik tanı merkezi ve hücre terapi laboratuvarıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Şirket yakın gelecekte 7 yeni hastaneyi daha hizmete alacak ve yatak kapasitesini 1.600’lere çıkaracak.

 

Acıbadem ve Abraaj Capital arasındaki ortaklık, sağlık grubunun Türkiye’deki gelişimini hızlandıracak ve yüksek kalitede tıbbi hizmet sunumunun yeterli olmadığı Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya’daki uzun vadeli genişlemesini kolaylaştıracak.

 

OECD bünyesindeki otuz ülkede, Türkiye ve Körfez ülkelerindekinin iki katı kadar kişi başına düşen doktor ve üç katı kadar da hasta yatağı bulunuyor. Önümüzdeki 20 sene içinde, sadece Körfez ülkelerinde, tedavi talebinin iki katına çıkarak, 2025’de yıllık 60 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

 

Bölgede sağlık hizmetlerine olan talep, hızlı nüfus artışı, sosyodemografik değişim, sağlık riski faktörleri, tıbbi yenilikler ve yükselen sigorta harcamalarıyla artıyor. Artan talep doğrultusunda Ortadoğu’daki hükümetler de, geniş bir kesime ulaşım imkanı tanıyacak kaliteli sağlık hizmeti sunumuna odaklanmış bulunuyor.

 

Bugün Körfez hükümetleri, yatırımı kolaylaştıran ortam ve hukuki çerçeve yaratarak özel sektörün sağlık alanındaki yatırımlarını teşvik ediyor. Acıbadem gibi özel sektör kuruluşları da bu sebeple, hızlı büyümeye sahip Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya ülkelerinde kaliteli sağlık hizmeti sunumunda önemi giderek artan bir rol oynayacak.

 

Abraaj Capital’in sağlık sektörüne yatırımı, bölgede taşımacılık, eğitim, su, üretim, petrokimya, enerji ve sağlık alanındaki altyapı eksikliğini giderme amacında olan Altyapı ve Büyüme Yatırımları Fonu’nun misyonu doğrultusundadır.

 

Abraaj Capital Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Azası Arif Naqvi, geçmişte hükümetlerin MENASA bölgesinde sağlık hizmeti eksikliğini tek başına omuzladığını söyledi. Yüksek nüfus artış hızı, buna karşılık düşük bebek ölümleri ve artan yaşam süresi beklentileri doğrultusunda, kaliteli sağlık hizmetleri ihtiyacının her zamankinden fazla olduğunu, buna bağlı olarak da, özel sektör desteği olmaksızın, bölgedeki sağlık hizmetleri talebindeki artışın karşılanmasında güçlükle karşılaşılacağını belirtti.

 

Son 20 yıldır Acıbadem’in Türkiye’de milyonlarca kişiye sağlık hizmetleri vermekte olduğunu söyleyen Naqvi, söz konusu yatırımın, Acıbadem’in dünya standartlarındaki hizmetlerini Orta Doğu’ya da genişletme becerisini önemli oranda güçlendireceğini belirtti. Naqvi, yatırımın aynı zamanda Abraaj Capital’in, gelir seviyesi her geçen gün artan 71 milyonu aşkın nüfusa sahip Türkiye’ye ve daha da önemlisi sağlık sektörüne verdiği önemin bir göstergesi olduğunu vurguladı. Acıbadem’le ortaklığa giderek, gerek Türkiye gerekse MENASA bölgesinde sağlık hizmet standartlarını geliştirme imkanı sağlayan bu portföy çeşitlendirmesini duyurmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

 

Acıbadem’in kurucu ortaklarından ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Ali Aydınlar, “Türk sağlık sektöründeki büyüme fırsatını görebilme ve bir yandan en yüksek kalitede sağlık hizmeti sunarken diğer yandan yüksek büyüme hızını yakalama başarısını gösterdik. Türkiye’de daha fazla büyümek istiyoruz. Bununla birlikte, Ortadoğu’da kaliteli sağlık hizmetlerine artan talep göstergelerinin de farkındayız, nitekim birkaç yıldır bölgeden, özellikle Bahreyn’den gelen hastalarımız da olmuştur. Şimdi, Türkiye’de yakaladığımız başarıyı tekrarlamak arzusundayız” dedi.

 

Aydınlar, Abraajla ortaklığın hem büyüme için gerekli kaynağın temini hem de benzersiz bölge tecrübesi sağlayacağını, Acıbadem ve Abraaj Capital’in bölge insanına daha uzun ve sağlıklı hayat yaşaması için birlikte yardımcı olabileceğinden emin olduğunu ekledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.